menu
zoek

Nieuws Vogelwaarde

Man dankzij tips gearresteerd voor WhatsApp-fraude

maandag 21 juni 2021, 12:58 uur

Een inwoner uit Helmond is dinsdag 8 juni door de politie gearresteerd voor zijn betrokkenheid vorig jaar bij een WhatsApp-fraude bij een vrouw in Vogelwaarde.

In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ werd op dinsdag 13 oktober jl. aandacht besteed aan een oplichting in juni 2020 van een vrouw uit Vogelwaarde. Ook werd een opsporingsbericht met een foto van de man gepubliceerd. Het slachtoffer kreeg een WhatsApp-bericht van iemand die zich voordeed als haar volwassen zoon. Het slachtoffer maakte 750 euro over en nog diezelfde avond werd het bedrag opgenomen bij een geldautomaat in Eindhoven.

Verklaring De politie kreeg diverse tips, waarin meerdere namen werden genoemd. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar een 23-jarige man uit Helmond. Hij is dinsdag 8 juni door de politie gearresteerd. De man is over de WhatsApp-fraude verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet. Het opsporingsbericht met de foto is verwijderd.


» Politie.nl

Kaart nieuws Vogelwaarde. Locatie nieuws: 51.31820 / 3.98478


maandag 21 juni 2021, 15:25 uur
Helmonder aangehouden voor oplichting Zeeuwse vrouw via WhatsApp
Omroep ZeelandEen inwoner uit Helmond is aangehouden, omdat hij een vrouw uit Vogelwaarde voor honderden euro's zou hebben opgelicht via WhatsApp.
» Omroep Zeeland
maandag 21 juni 2021, 13:25 uur
Man uit Helmond opgepakt voor WhatsApp-fraude Vogelwaarde
PZCVOGELWAARDE - Een man uit Helmond is dinsdag 8 juni door de politie gearresteerd voor zijn betrokkenheid vorig jaar bij WhatsApp-fraude. Een vrouw uit Vogelwaarde was van die oplichting het slachtoffer. Ze maakte 750 euro over aan iemand die zich voordeed als haar zoon. De politie heeft de aanhouding vandaag bekend gemaakt.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Vogelwaarde

30 september 12:01Man aangehouden na steekincident Vogelwaarde
2 juli 12:04Beroving mislukt omdat mobieltje op de grond valt
21 juni 15:25Helmonder aangehouden voor oplichting Zeeuwse vrouw via WhatsApp
21 mei 13:54In bollenveld aangehouden mannen ook verdacht van auto-inbraken
RSS.