menu
zoek

Nieuws Voorschoten

Beringe rouwt om Martin (65), slachtoffer van treincrash Voorschoten: ‘Hij was net opa geworden’

woensdag 5 april 2023, 14:03 uur

De man die gisteren overleed bij het grote treinongeluk, is de 65-jarige Martin uit het Noord-Limburgse Beringe. In het dorp kennen veel mensen Martin, die vrijdag 7 april zijn 66ste verjaardag zou vieren. ‘Zo'n ervaren man, we snappen er niets van’.

Waar: Papelaan in Voorschoten

» BN DeStem

Kaart nieuws Voorschoten. Locatie nieuws: 52.12223 / 4.44139 Papelaan
Papelaan in Voorschoten


woensdag 5 april 2023, 14:03 uur
Dorp rouwt om Martin (65), slachtoffer van treincrash Voorschoten: ‘Hij was net opa geworden’
de GelderlanderDe man die gisteren overleed bij het grote treinongeluk is de 65-jarige Martin uit het Noord-Limburgse Beringe. In het dorp kennen veel mensen Martin, die vrijdag 7 april zijn 66ste verjaardag zou vieren. ‘Zo'n ervaren man, we snappen er niets van’.
» de Gelderlander
woensdag 5 april 2023, 14:03 uur
Dorp rouwt om Martin (65), slachtoffer van treincrash Voorschoten: ‘Hij was net opa geworden’
de StentorDe man die gisteren overleed bij het grote treinongeluk, is de 65-jarige Martin uit het Noord-Limburgse Beringe. In het dorp kennen veel mensen Martin, die vrijdag 7 april zijn 66ste verjaardag zou vieren. ‘Zo'n ervaren man, we snappen er niets van’.
» de Stentor
dinsdag 4 april 2023, 19:56 uur
Slachtoffer Voorschoten is Limburgse kraanmachinist
1LimburgDe kraanmachinist die om het leven kwam bij het zware treinongeluk in Voorschoten, is een man van 65 uit Beringe.
» 1Limburg
dinsdag 4 april 2023, 19:36 uur
Limburgse kraanmachinist (65) omgekomen bij treinongeluk in Voorschoten
de TelegraafEen 65-jarige man uit Beringe is dinsdagochtend vroeg bij het ernstige treinongeval in Voorschoten om het leven gekomen. De medewerker van bouwbedrijf BAM zat op een bouwkraan die werd geraakt door een passagiers- en een goederentrein. De kraan stond vanwege onderhoud op een spoor.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 19:30 uur
Goederentrein botste eerst op kraan, daarna ontspoorde intercity
Dagblad van het NoordenHet was de goederentrein die bij Voorschoten als eerste bovenop de bouwkraan botste, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 4 april 2023, 19:24 uur
’We hoorden roepen ’Help me, help me!’’
de TelegraafDe klap door het heftige treinongeluk bij Voorschoten dreunt hard na. Geschrokken ooggetuigen kunnen nauwelijks geloven wat ze meegemaakt hebben, net als onder anderen koning Willem-Alexander en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat). „Het is een wonder dat er niet meer doden zijn gevallen.”
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 19:10 uur
Limburgse kraanmachinist (65) omgekomen bij treinongeluk in Voorschoten
De LimburgerEen 65-jarige man uit Beringe is dinsdagochtend vroeg bij een ernstig treinongeval in Voorschoten om het leven gekomen. De medewerker van bouwbedrijf BAM zat op een kraan die werd geraakt door een goederentrein.
» De Limburger
dinsdag 4 april 2023, 18:44 uur
Goederentrein botste eerst op kraan, passagierstrein ontspoorde door brokstukken
NU.nlDe goederentrein van DB Cargo botste dinsdag rond 3.30 uur als eerste tegen een bouwkraan op het spoor bij Voorschoten. De kraan of brokstukken ervan kwamen daarna op het spoor terecht. De passagierstrein reed daartegenaan en ontspoorde. Dat schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 17:31 uur
Media van over hele wereld berichten over treinongeluk in Voorschoten
Omroep WestHet treinongeluk in Voorschoten van dinsdagochtend is wereldnieuws. Verschillende buitenlandse kranten en media berichten over het ernstige ongeluk waarbij een dode en tientallen (zwaar)gewonden vielen.
» Omroep West
dinsdag 4 april 2023, 16:27 uur
Dode en negentien gewonden bij treinongeval Voorschoten
Blik op NieuwsIn de nacht van maandag op dinsdag heeft er rond 3.30 uur een ongeval plaatsgevonden op traject Leiden – Den Haag, nabij Voorschoten. Bij deze botsing zijn een trein (VIRM), een kraan en een goederentrein van DB Cargo betrokken.
» Blik op Nieuws
dinsdag 4 april 2023, 16:16 uur
In beeld | Het ernstige treinongeluk bij Voorschoten in zeven foto's
NU.nlEen passagierstrein botste in de nacht van maandag op dinsdag op de brokstukken van een bouwkraan. Daarbij viel zeker één dode. Negentien mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dit is wat we tot nu toe weten.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 16:12 uur
Dit is wat er gebeurde in de eerste uren na het treinongeluk in Voorschoten
NU.nlHoe het treinongeluk in Voorschoten dinsdag heeft kunnen gebeuren, is nog niet precies bekend. Midden in de nacht botsten een goederentrein tegen een bouwkraan op het spoor. Een passagierstrein botste vervolgens tegen de brokstukken en ontspoorde. Dit is wat er gebeurde in de uren na het noodlottige ongeval.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 14:28 uur
Specialisten brengen plek van treinongeluk in Voorschoten in kaart
NU.nlSpecialisten van de politie brengen dinsdag de plek van het treinongeluk in Voorschoten in kaart. "Alles wat we in huis hebben, is daar aanwezig", zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 14:21 uur
Dodelijk slachtoffer treinbotsing Voorschoten werkte voor BAM
de TelegraafBij het treinongeluk nabij Voorschoten is een werknemer van BAM overleden en zijn meerdere (zwaar)gewonden gevallen. ProRail spreekt van een ’zwarte dag voor het Nederlandse spoor’. Zowel een passagierstrein als een goederentrein botsten op een bouwkraan van BAM, wat zorgde voor een gigantische ravage.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 13:35 uur
Koning reageert na treinongeluk Voorschoten: ‘Ik ben sprakeloos’
de TelegraafKoning Willem-Alexander heeft een bezoek gebracht aan de locatie bij Voorschoten waar de treinen vanmorgen zijn verongelukt.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 13:13 uur
Student filmt na crash in de trein en bevrijdt machinist uit cabine
BN DeStemStudent Anwar Akrouh uit Den Haag zat in de gecrashte trein bij Voorschoten. Toen vlak na het ongeluk het licht uitviel, zette hij de camera van zijn mobiel aan en filmde. Ondertussen hielp hij het ene na het andere slachtoffer, vertelt hij tegen de NOS. ,,Alles was donker. Je zag alleen van die lichtvonken. Je hoorde geschreeuw.”
» BN DeStem
dinsdag 4 april 2023, 12:27 uur
Voorschoten in shock: 'Ik dacht aan een aardbeving'
de TelegraafIn de nacht van maandag op dinsdag botsten een goederentrein en een passagierstrein op een bouwkraan bij station Voorschoten. Eén persoon kwam om het leven door het ongeluk, negentien mensen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Buurtbewoners reageren dinsdagochtend vol ongeloof.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 11:29 uur
Dode bij treinongeluk was werknemer van Bunniks bouwbedrijf BAM
RTV UtrechtHet dodelijke slachtoffer van het treinongeluk bij Voorschoten is een spoorwerker van bouwbedrijf BAM uit Bunnik. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. De bouwkraan op het spoor die door de treinen werd geraakt, was ook van het bedrijf.
» RTV Utrecht
dinsdag 4 april 2023, 11:12 uur
Video | Beelden vanuit de lucht tonen ravage na treinongeluk Voorschoten
NU.nlHet treinongeluk in Voorschoten heeft dinsdag tot een grote ravage geleid. Een personen- en goederentrein botsten rond 3.30 uur tegen een bouwkraan op het spoor.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 10:50 uur
Burgemeester Voorschoten reageert: ‘Impact is groot’
de TelegraafTijdens de persconferentie over het treinongeluk bij Voorschoten nam burgemeester Nadine Stemerdink het woord.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 10:44 uur
Omwonenden treinongeluk vingen passagiers thuis op: 'Machinist was in shock'
NU.nlOmwonenden hebben zo'n dertig passagiers van de in Voorschoten ontspoorde trein thuis opgevangen. NU.nl vroeg de twee mannen naar hun ervaringen.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 10:33 uur
LIVE | Nog zeker een week geen treinen tussen Leiden en Den Haag na drama in Voorschoten
de TelegraafNa het treinongeluk in Voorschoten stromen de reacties binnen. Ondertussen zijn de hulpdiensten druk met het onderzoek naar de precieze toedracht. Volg hier alle ontwikkelingen live.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 10:14 uur
Livestream | Kijk hier naar de persconferentie over het treinongeval in Voorschoten
NU.nlOm 10.15 uur begint een persconferentie over het treinongeluk in Voorschoten. Burgemeester Nadine Stemerdink zal aanschuiven, net als vertegenwoordigers van de hulpdiensten, ProRail en de NS. Bij het ongeval is één dode gevallen en zijn tientallen mensen gewond geraakt.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 10:11 uur
Video | Passagier filmt ontsnapping na treinongeval in Voorschoten
NU.nlEen passagier van de trein in Voorschoten die dinsdag na een botsing is ontspoord, heeft na het ongeval beelden gemaakt. Anwar Akrouh filmde hoe hij en medepassagiers uit de trein wisten te komen.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 09:51 uur
Passagier filmt ongeluk bij Voorschoten vanuit trein
Omroep WestPassagier Anwar Akrouh heeft het ongeluk vanuit de trein gefilmd. Bij het treinongeluk hoorden hij en zijn medepassagiers een harde klap en de lichten gingen uit. 'Je zag alleen lichtvonken en ik hoorde een hoop geschreeuw', zegt hij tegen de NOS. Ze mochten er korte tijd niet uit door elektrocutiegevaar.
» Omroep West
dinsdag 4 april 2023, 09:44 uur
Treinongeluk Voorschoten ernstigste in jaren: hier ging het eerder mis
de TelegraafHet treinongeval bij Voorschoten, waardoor een persoon is overleden en negentien mensen dusdanig gewond raakten dat ze naar het ziekenhuis moesten, is het ernstigste in jaren op het doorgaans veilige Nederlandse spoor. Ongelukken met doden of veel gewonden zijn relatief zeldzaam. Ze gebeuren het vaakst op spoorwegovergangen.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 08:44 uur
Passagier ramptrein: ’Het was een gigantische klap’
de TelegraafDe reconstructie van het treinongeval bij Voorschoten blijkt ingewikkelder dan gedacht. Aanvankelijk meldde de politie dat een goederentrein en een nachttrein met elkaar in botsing kwamen. Dat blijkt, enkele uren na het zware ongeval, lang niet het hele verhaal.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 08:32 uur
Fotograaf Toon van der Poel was als een van de eersten bij het treinongeluk in Voorschoten
de TelegraafToon van der Poel, 112-fotograaf voor het Leidsch Dagblad, was als eerste bij het treinongeluk in Voorschoten. Hij werd even na half vier uit zijn slaap gewekt door het alarm dat af ging.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 08:31 uur
Liveblog | Politie en OM doen strafrechtelijk onderzoek naar treinongeval Voorschoten
NU.nl
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 08:05 uur
Beelden: ravage door treinongeluk bij Voorschoten
de TelegraafIn de buurt van Voorschoten heeft een treinongeval plaatsgevonden. Hierbij is één persoon overleden en zijn tientallen gewonden gevallen. Van hen zijn negentien personen naar het ziekenhuis vervoerd.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 07:34 uur
Eén dode en negentien mensen naar ziekenhuis na treinongeluk bij Voorschoten
NU.nlEen goederentrein is in de nacht van maandag op dinsdag tegen een bouwkraan gebotst op het spoor bij Voorschoten. Een passagierstrein botste vervolgens tegen de brokstukken en ontspoorde. Bij het ongeluk is zeker één dode gevallen.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 07:22 uur
LIVE | Calamiteitenhospitaal geopend voor gewonden treinongeval
de GelderlanderBij een treinongeval in Voorschoten zijn vanmorgen één dode en tientallen gewonden gevallen. Alle nieuwe ontwikkelingen volg je in dit liveblog.
» de Gelderlander
dinsdag 4 april 2023, 07:15 uur
LIVEBLOG: Passagier filmt ongeluk bij Voorschoten vanuit de trein
Omroep WestTussen Leiden en Den Haag is dinsdagochtend een trein ontspoord. Daarbij zijn zeker één dode en tientallen gewonden gevallen, van wie een aantal er slecht aan toe is. In de trein zaten zo'n vijftig passagiers. Volg al het nieuws rond de treinramp in dit liveblog.
» Omroep West
dinsdag 4 april 2023, 07:10 uur
Buren vingen passagiers op met schaafwonden: ‘Ze waren vooral erg geschrokken’
BN DeStem,,We lagen te trillen in ons bed”, zeggen omwonenden die afgelopen nacht wakker schrokken van de knallen van het grote treinongeluk bij Voorschoten. Ze vingen in hun huizen passagiers op.
» BN DeStem
dinsdag 4 april 2023, 07:10 uur
Buren vingen passagiers op met schaafwonden: ‘Ze waren vooral erg geschrokken’
Brabants Dagblad,,We lagen te trillen in ons bed”, zeggen omwonenden die afgelopen nacht wakker schrokken van de knallen van het grote treinongeluk bij Voorschoten. Ze vingen in hun huizen passagiers op.
» Brabants Dagblad
dinsdag 4 april 2023, 07:01 uur
Calamiteitenhospitaal geopend in Utrecht na ernstig treinongeluk in Voorschoten
RTV UtrechtIn Utrecht is het calamiteitenhospitaal geopend voor de slachtoffers van de treinbotsing in Voorschoten. Daar botsten vanavond zowel een passagierstrein als een goederentrein op een kleine bouwkraan op het spoor. Meerdere mensen raakten daarbij zwaargewond en één iemand overleed, zo laat de veiligheidsregio Hollands-Midden weten.
» RTV Utrecht
dinsdag 4 april 2023, 06:45 uur
LIVESTREAM: Treinongeluk bij Voorschoten
Omroep WestBij een treinongeluk in Voorschoten zijn een dode en tientallen gewonden gevallen. Rond 3.45 uur botste een passagierstrein op werkmaterieel dat op de rails stond. Bekijk in dit bericht livebeelden vanaf de plek waar het is gebeurd.
» Omroep West
dinsdag 4 april 2023, 06:38 uur
Dode en meerdere zwaargewonden bij ernstig treinongeval in Voorschoten
Leeuwarder CourantBij het treinongeluk nabij Voorschoten is een persoon overleden en zijn meerdere (zwaar)gewonden gevallen. Aan boord van de ontspoorde nachttrein die dinsdagochtend vroeg vanuit Leiden onderweg was naar Den Haag, bevonden zich zo’n vijftig passagiers, zegt een NS-woordvoerder. Een topman van ProRail noemt het spoorongeluk een ’zwarte dag voor het Nederlandse spoor’.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 4 april 2023, 06:16 uur
Passagiers treinongeluk: 'Ik hoorde een harde klap en het licht ging uit'
Omroep West'Ik hoorde een hele harde klap en de lichten gingen uit.' Dat vertelt een student die in de trein zat die verongelukte bij Voorschoten maandagnacht. Bij het ongeluk is één persoon overleden. Ook raakten meerdere mensen zwaargewond, en er zijn tientallen lichtgewonden.
» Omroep West
dinsdag 4 april 2023, 06:00 uur
Meerdere zwaargewonden nadat trein op bouwmaterieel botst bij Voorschoten
NU.nlBij een botsing met een personentrein in het Zuid-Hollandse Voorschoten zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere personen zwaargewond geraakt. De trein verongelukte door bouwmaterieel op het spoor. Mogelijk zou het gaan om een kraan.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 05:52 uur
Video | Bekijk hier de eerste beelden van de ontspoorde trein bij Voorschoten
NU.nlBij Voorschoten is dinsdagnacht een intercity ontspoord. Dat gebeurde door een botsing met bouwmateriaal dat op het spoor stond. Er zaten minstens vijftig passagiers in de trein.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 05:20 uur
Zwaargewonden bij treinbotsing Voorschoten, bouwmaterieel op spoor mogelijk oorzaak
NU.nlBij een botsing met een personentrein in het Zuid-Hollandse Voorschoten zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere personen zwaargewond geraakt. Bouwmaterieel op het spoor was mogelijk de oorzaak van het ongeval.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 04:57 uur
Meerdere zwaargewonden bij botsing treinen Voorschoten
NU.nlBij een botsing tussen een personentrein een een goederentrein in het Zuid-Hollandse Voorschoten zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere personen zwaargewond geraakt.
» NU.nl
dinsdag 4 april 2023, 04:27 uur
Meerdere zwaargewonden bij treinongeluk Voorschoten
de TelegraafAan boord van de ontspoorde nachttrein die dinsdagochtend vroeg vanuit Leiden onderweg was naar Den Haag, bevonden zich zo'n vijftig passagiers, zegt een NS-woordvoerder. Het voorste deel van de trein is in een weiland terechtgekomen, het middelste gedeelte ligt op zijn kant naast het spoor. In het achterste gedeelte van de trein woedde na het ongeluk een brand, die inmiddels volgens een fotograaf ter plaatse is geblust.
» de Telegraaf
dinsdag 4 april 2023, 04:19 uur
Tientallen gewonden bij botsing treinen in Voorschoten
Omroep WestOp het treintraject tussen Leiden en Den Haag is vannacht een trein ontspoord met daarin zo'n vijftig passagiers. Daarbij zijn tientallen gewonden gevallen, van wie een aantal er slecht aan toe is. Het voorste deel van de trein is in een weiland terechtgekomen, het middelste gedeelte ligt op zijn kant naast het spoor.
» Omroep West
dinsdag 4 april 2023, 04:16 uur
Dode en tientallen gewonden bij ernstig treinongeluk Voorschoten: ‘Zwarte dag’
de StentorBij Voorschoten is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur een passagierstrein ontspoord. Daarbij is een dode gevallen en zijn tientallen mensen gewond geraakt, onder wie enkele ernstig. De trein botste op een bouwkraan op het spoor.
» de Stentor
dinsdag 4 april 2023, 04:16 uur
Dode en tientallen gewonden bij ernstig treinongeluk Voorschoten: ‘Zwarte dag’
BN DeStemBij Voorschoten (Zuid-Holland) is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur een passagierstrein ontspoord. Daarbij is een dode gevallen en zijn tientallen mensen gewond geraakt, onder wie enkele ernstig. De trein botste op bouwmaterieel op het spoor.
» BN DeStem
dinsdag 4 april 2023, 04:16 uur
Passagierstrein ontspoord na botsing bij Voorschoten, tientallen gewonden: ‘Nu is het goed mis’
de GelderlanderBij Voorschoten (Zuid-Holland) is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.45 uur een passagierstrein ontspoord. Daarbij zijn tientallen mensen gewond geraakt, onder wie enkelen ernstig. De trein botste op bouwmaterieel op het spoor.
» de Gelderlander
dinsdag 4 april 2023, 03:35 uur
Aanrijding tussen passagierstrein en goederentrein
HardnieuwsVOORSCHOTEN - Dinsdagmorgen 4 april tegen 03.35 uur is er een aanrijding geweest tussen een passagierstrein een kraan en een goederentrein van DB Cargo aan de Papelaan-West in Voorschoten.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: 1Limburg
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: De Limburger
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Utrecht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: RTV Utrecht
Foto: Omroep West
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Omroep West
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Voorschoten

4 april 18:38'Mensen waren radeloos, gilden van de pijn', ambulancemedewerker Peter blikt terug op treinongeluk
4 april 06:00Jaar na treincrash Voorschoten: gemeente herdenkt, machinist weer aan het werk
2 april 16:13OM stelt geen vervolging in voor treinongeval Voorschoten waarbij kraanmachinist omkwam
2 februari 18:00Gemeente hoort pas na twee maanden dat asielzoekers nog in hotel zitten
22 april 11:05Haarlemmermeer - Man aangehouden voor overvallen op supermarkten
20 april 11:14Getuigen gezocht supermarktoverval
20 april 07:53Treinen rijden weer langs plek fataal ongeluk: 'Met bus uur onderweg, nu acht minuten'
18 april 21:29Na treinongeluk herstelde spoor Voorschoten gaat donderdag weer open
14 april 07:27Treinstellen Voorschoten over de weg naar Amersfoort
12 april 00:38Ontspoorde treinstellen Voorschoten afgevoerd
11 april 17:11Tijdlijn | Zo verloopt de berging van de ontspoorde treinen bij Voorschoten
9 april 06:00Na vage telefoontjes moest Eric direct belangrijke keuzes maken over treinongeluk in Voorschoten
7 april 20:20ProRail: kraan te snel op of bij spoor goederentrein Voorschoten
6 april 21:01Nog vijf slachtoffers van treinongeluk in ziekenhuis, een van hen ligt op de ic
6 april 10:39Drie patiënten ontslagen uit ziekenhuis na treinongeluk Voorschoten
5 april 19:38Als kraanmachinist Martin om kwart over drie ’s nachts naar huis wil, gaat het gruwelijk mis
5 april 17:22IN BEELD: Zo ziet ravage na treinongeluk er nu uit
5 april 14:15Nog twee mensen op ic na treinongeval Voorschoten, herstel spoor 'immense klus'
5 april 14:03Beringe rouwt om Martin (65), slachtoffer van treincrash Voorschoten: ‘Hij was net opa geworden’
5 april 12:07Honderd meter bovenleiding en deel van rails kapot: ProRail staat voor immense herstelklus
RSS.