menu
zoek

Nieuws Vrouwenpolder

Lichaam aangetroffen in zoektocht naar vermiste Belgische Dean Verberckmoes

maandag 17 januari 2022, 22:37 uur

In de zoektocht naar de vermissing van het 4-jarige Belgische jongetje Dean Verberckmoes, trof de politie maandagavond 17 januari 2022 bij Neeltje Jans een levenloos lichaam van een kind aan. Onderzoek moet uitwijzen of dit het vermiste jongetje betreft, maar de politie houdt hier sterk rekening mee. Eerder die dag werd in Meerkerk een 34-jarige verdachte uit België aangehouden.

Waar: Faelweg in Vrouwenpolder

Direct nadat de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant op zondag 16 januari het bericht vanuit België ontving dat de 34-jarige man en het 4-jarige jongetje zich mogelijk in Nederland zouden bevinden, is de politie onder leiding van de officier van justitie in Breda een onderzoek gestart. Een groot team aan rechercheurs, een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO), startte direct een zoektocht naar het vermiste tweetal. Er werd tijdens de zoektocht onder andere gebruik gemaakt van speciale opsporingstechnieken, er werden camerabeelden bekeken en er werd grondig naar sporen gezocht. Ook de politiehelikopter zocht onder andere mee tijdens het onderzoek. Aanhouding In Meerkerk werd op maandag 17 januari omstreeks 14.15 uur een melding gemaakt van een verdachte situatie. Eenmaal op die locatie werd een man aangetroffen, die de vermiste 34-jarige Belg bleek te zijn. De vierjarige jongen was op dat moment niet bij hem. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Er bleken geen aanwijzingen te zijn dat het vermiste jongetje zich in die omgeving zou bevinden. Hierop werd er besloten om een Amber Alert te activeren. Aantreffen lichaam In het politieonderzoek kwam maandagavond een mogelijk plaats delict in beeld. Het rechercheteam ging met ondersteuning van meerdere agenten zoeken in de omgeving van Vrouwenpolder. Ook de politiehelikopter werd ingezet om een duidelijk beeld van de omgeving te krijgen. Rond 22.00 uur stuitten zij op een levenloos kinderlichaam. Hoewel onderzoek moet uitwijzen of het om het vermiste Belgische jongetje gaat, houdt de politie hier ernstig rekening mee.


» Politie.nl

Kaart nieuws Vrouwenpolder. Locatie nieuws: 51.61506 / 3.64765 Faelweg
Faelweg in Vrouwenpolder


dinsdag 18 januari 2022, 20:33 uur
Dood van 4-jarige Dean houdt Nederland en België in de greep
de TelegraafEen politiebeertje en een lantaarn zijn achtergebleven op de plek waar maandagavond het ontzielde lichaampje van de 4-jarige Dean Verberckmoes werd gevonden. Aanwijzingen van zijn ontvoerder Dave de K. (34) leidden naar de desolate locatie tussen de rotsblokken in het Zeeuwse Vrouwenpolder.
» de Telegraaf
dinsdag 18 januari 2022, 09:49 uur
Dean (4) overleden aangetroffen bij Neeltje Jans
HardnieuwsVROUWENPOLDER - Dinsdagmorgen 18 januari gaat het onderzoek door naar het gevonden slachtoffer Dean (4) bij Neeltje Jans aan de Faelweg in Vrouwenpolder.
» Hardnieuws
dinsdag 18 januari 2022, 07:01 uur
Dit is wat we nu weten over de zaak rondom de Belgische kleuter Dean
NU.nlDe vermiste vierjarige Dean uit België is maandagavond door de politie dood gevonden in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Een 34-jarige man werd eerder op die dag aangehouden in verband met de verdwijning. Dit is wat we tot nu toe weten.
» NU.nl



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Vrouwenpolder

1 oktober 07:35Ontvoerde Dean (4) kwam door bruut geweld om het leven, lichaam amper herkenbaar
29 mei 11:11Twee jongeren aangehouden voor bedreiging in Vrouwenpolder, politie zoekt getuigen
18 januari 20:33Dood van 4-jarige Dean houdt Nederland en België in de greep
4 augustus 06:56Auto belandt ondersteboven in sloot, twee gewonden naar ziekenhuis
6 juli 18:37Meerdere zeemijnen tot ontploffing gebracht
5 juni 18:15Twee schippers aangehouden met negen Albanezen op zeiljacht
25 mei 10:59Illegale vissers gearresteerd
RSS.