We aten in 2020 minder vlees, maar dat komt vooral door sluiting restaurants
donderdag 28 oktober 2021, 07:01 uurNederlanders consumeerden in 2020 duidelijk minder vlees dan in het jaar ervoor. Maar dat komt vooral doordat de restaurants dicht waren vanwege de coronamaatregelen en niet door gedragsverandering, concludeert Wageningen University & Research (WUR) na onderzoek in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Het betekent dus niet dat we anders zijn gaan nadenken over het eten van vlees, stelt consumptiesocioloog en senior onderzoeker Hans Dagevos van de WUR tegen NU.nl.
» NU.nl
donderdag 28 oktober 2021, 07:00 uur
Onze vleesconsumptie is per persoon met bijna 2 kilo gedaald in 2020. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van Wakker Dier. De reden? De sluiting van de horeca.
We aten vorig jaar minder vlees, maar dat kwam niet door ons koopgedrag in de supermarkt

Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad
Meer nieuws uit Wageningen

Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?