menu
zoek

Nieuws Wilnis

Poging doodslag door stenen op de weg

maandag 7 september 2020, 14:20 uur

In Wilnis zijn afgelopen weekend door onbekenden obstakels op de weg gelegd. Dit heeft meerdere keren tot ongelukken geleid. De politie waarschuwt weggebruikers om extra voorzichtig te zijn. Inmiddels is een onderzoek gestart.

Waar: Ir. Enschedeweg in Wilnis

In de nacht van zondag 30 augustus rond 00.30 uur rijdt een 21-jarige automobilist over de Ir. Enschedeweg (N212) in de richting van Wilnis. Met een snelheid van ongeveer 80 km per uur. In een flits ziet de man iets op de weg staan. Helaas is het dan te laat om te remmen en de auto rijdt over het object heen. De man weet de auto te parkeren en ziet onder andere dat zijn achterband lek is. Op dat moment komen er een jongen en meisje aanfietsen. Samen lopen ze terug om te kijken wat de oorzaak was. Ze zien midden op de weghelft van de man drie grote tegels liggen. Deze zijn door iemand neergelegd. Het slachtoffer en de getuigen halen de tegels van de weg om meerdere ongelukken te voorkomen. Het slachtoffer belt ook de politie en maakt een melding over de stenen. Twee agenten gaan op de melding af en rijden over de N212. Net op tijd zien ook de agenten een steen rechtop de weg staan. Ze maken een noodstop om niet tegen de steen aan te rijden. En dat lukt ter ternauwernood..

Derde incident
Vrijdagavond 4 september rond 21.30 uur rijdt een 50 jarige man over de N212. De man komt uit de richting van Vinkeveen en is net de eerste rotonde richting Wilnis gepasseerd. Net voor de tweede rotonde ziet de hij iets op de weg liggen en probeert een noodstop te maken. Helaas luk dat niet en rijdt tegen het obstakel aan. Ook hier blijken er weer tegels op de weg te liggen. De auto heeft forse schade.

Getuigen gezocht
Er is een onderzoek ingesteld naar wie de stenen daar heeft neergelegd. Hebt u informatie wat kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie in Maarssen. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Bij dit formulier kunt u eventueel ook beelden toevoegen. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u de informatie delen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.  

Gevaarlijke situatie
Gelukkig zijn er geen gevonden gevallen, maar deze gevaarlijke situatie had veel erger af kunnen lopen. Daarom worden deze zaken ook opgepakt als poging doodslag. Mogelijk was het niet de eerste keer dat er objecten op de N212 lagen. Bent u ook slachtoffer geworden van stenen of andere objecten op de N212. Of heeft u eerder wat op de weg zien liggen?  Bel dan ook de politie via 0900-8844.

Getuigenoproep in Wilnis

» Politie.nl


Kaart nieuws Wilnis. Locatie nieuws: 52.19561 / 4.90419 Ir. Enschedeweg
Ir. Enschedeweg in Wilnis


maandag 7 september 2020, 15:05 uur
Ongelukken in Wilnis door op de weg gelegde stenen
Blik op NieuwsAfgelopen weekend zijn er in Wilnis door onbekenden obstakels op de weg gelegd. 'Dit heeft meerdere keren tot ongelukken geleid', zo meldt de politie die weggebruikers waarschuwt om extra voorzichtig te zijn. Inmiddels is een onderzoek gestart.
» Blik op Nieuws
maandag 7 september 2020, 14:49 uur
Onverlaat legt grote tegels op N212 bij Wilnis: twee ongelukken
RTV UtrechtWILNIS - In de omgeving van Wilnis zijn afgelopen week meerdere keren tegels op de weg gelegd. Dat leidde twee keer tot een ongeluk, meldt de politie.Op zondag 30 augustus rond 00.30 uur reed een automobilist over de Ir. Enschedeweg in de richting van Wilnis toen hij in een flits iets op de weg zag staan.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Wilnis

6 maart 07:22Overval op woning in Wilnis, klopjacht op daders
16 februari 14:34André Hazes trekt in duurzame twee-onder-één-kapper van 8 ton: ‘Ben op mijn allergelukkigst’
16 oktober 12:27Explosie bij woning in Wilnis zorgt voor enorme schade
20 augustus 08:54Bestuurder spoorloos nadat die met auto te water raakt
6 maart 15:33Otwin uit Wilnis vond het eerste kievitsei: 'Ik dacht nou moet ik 'm hebben'
7 september 15:05Ongelukken in Wilnis door op de weg gelegde stenen
27 augustus 08:59Quad gaat in vlammen op
12 februari 13:42Politie vindt cash en drugs na verkeersovertreding Wilnis
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?