menu
zoek

Nieuws Zeist

Huis ter Heide, Soest, Utrecht - Jas is van Anne Faber, rugzak gevonden

vrijdag 6 oktober 2017, 17:11 uur

Na een fiets en jas, is er vanmiddag een rugzak gevonden in het Blookerpark in Huis ter Heide. De jas is nu zeker van Anne Faber, de rugzak en fiets worden onderzocht.

Waar: Amersfoortseweg in Zeist

De vijver in het Blookerpark, waar donderdagavond een zwarte fiets werd gevonden, is vandaag leeggepompt. In de vijver zijn geen nieuwe sporen gevonden die naar Anne leiden. Wel is in het park door de ME vanmiddag een rugzak gevonden. Deze lijkt op de rugzak die Anne waarschijnlijk meehad op haar fietstocht. De eerste bevindingen uit het onderzoek van het NFI aan de gevonden jas bevestigt dat deze van de vermiste Anne Faber is.     In het dossier van Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing en de laatste ontwikkelingen.

Vermist in Utrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Zeist. Locatie nieuws: 52.17635 / 5.29920 Amersfoortseweg


vrijdag 6 oktober 2017, 10:28 uur
Huis ter Heide, Soest, Utrecht - Fiets van vermiste Anne Faber vermoedelijk gevonden
Politie.nlDe vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide, waar donderdagavond een zwarte fiets is gevonden, is grotendeels leeggepompt. De fiets is vrijwel zeker van de sinds vorige week vrijdag vermiste Anne Faber uit Utrecht. Anne is nog steeds vermist.
Donderdag zochten forensisch onderzoekers in wateren rond de vindplaats van kleding die mogelijk van Anne is. Deze kleding is nog bij het NFI, waar onderzocht wordt of deze van haar is en of er andere sporen op zitten. Bij het zoeken werd gisteren aan het begin van de avond een zwarte opoefiets aangetroffen. Alles wijst erop dat de fiets van Anne is, onderzoek moet hier nog zekerheid in geven. De omgeving is afgezet en de vijver wordt vandaag verder leeggepompt. In de vijver zijn vooralsnog geen andere spullen of sporen gevonden die leiden naar Anne.   Zoekacties Donderdag zochten politie en burgers ook ten noorden van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Bij deze acties werd niets aangetroffen dat verband houdt met de vermissing. Vandaag wordt door de ME verder gezocht rondom de vijver in het Blookerpark. Ook wordt er door burgers en ME gezocht aan de andere kant van de Amersfoortseweg. Op dit moment zijn er voldoende familie en vrienden die daar meezoeken.

Vermist in Utrecht
» Politie.nl
donderdag 5 oktober 2017, 18:39 uur
De Bilt, Soest, Soesterberg, Utrecht - Voortgang onderzoek naar vermissing Anne Faber
Politie.nlDe politie is op donderdag 5 oktober verder gegaan met de zoekactie naar de vermiste Anne Faber. Het zoekgebied is uitgebreid. De Mobiele Eenheid (M.E.) zoekt samen met ruim honderd burgers in het gebied ten noorden van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Ook heeft de politie intussen een gerichtere vraag over Anne’s fiets en telefoon.
Bekend is nu dat de rode sticker op het achterspatbord van Anne’s fiets geen gewone sticker is, maar een verfsticker. Ook is er een foto beschikbaar van een zelfde zwart telefoonhoesje met witte stippen als Anne om haar telefoon heeft of heeft gehad. Ziet u een wit met zilverkleurige Iphone 5S, met of zonder dit hoesje, dan horen wij dit heel graag z.s.m. via de opsporingstiplijn 0800-6070.   Wat doet de politie nu? De politie zocht donderdag verder met speurhonden en ME en vele burgers rond het Berkenlaantje in Soest, waar het laatste signaal van Anne's telefoon vandaan kwam. Het onderzoeksteam krijgt hierbij steeds advies van specialisten van politie en defensie hoe en waar te zoeken. Speurhonden zijn heel belangrijk omdat zij tijdens het zoeken sporen niet vernietigen. Een risico dat wel speelt waar mensen lopend zoeken. Daar worden steeds afwegingen in gemaakt. De uitslag van het NFI of de gevonden kleding van Anne is, kan nog een aantal dagen duren.   Hoe staat de politie nu in het onderzoek? Politie en vrienden en familie zoeken met man en macht naar Anne. De politie is, net zoals Anne’s familie, dankbaar voor alle hulp van mensen die informatie delen op social media en meezoeken op de plaatsen waar Anne mogelijk geweest is. Elke tip en elk gevonden voorwerp dat mogelijk van Anne is of met haar vermissing te maken heeft, wordt onderzocht. Dat levert hopelijk nieuwe aanknopingspunten op om te bepalen waar en hoe verder te zoeken in het enorm grote gebied waar zij is gaan fietsen. Het is niet uit te sluiten dat zij buiten dat gebied is. Daarom wordt nog steeds gevraagd naar getuigen, camerabeelden (van beveiligingscamera’s of bijv. dashcams) en (telecom)gegevens die daar aanwijzingen in geven.   Wat hebben de tips en zoekacties opgeleverd? Ruim 400 tips zijn binnengekomen. Ook zijn er camerabeelden binnengekomen die geanalyseerd worden. En bij elke zoekactie zijn voorwerpen gevonden die verzameld zijn. Daarvan is niet direct te zien of ze met Anne te maken hebben. Alle tips en aangetroffen voorwerpen worden in het onderzoek betrokken.

Vermist in Utrecht
» Politie.nl
maandag 9 oktober 2017, 19:23 uur
Tijdlijn: de vermissing van Anne Faber
Hart van NederlandOndanks de aanhouding van een 27-jarige verdachte ontbreekt nog steeds ieder spoor van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. In onderstaande tijdlijn de belangrijkste ontwikkelingen: Vrijdag 29 september 2017 Ondanks slecht weer vertrekt Faber rond 17.00 die vrijdagmiddag op haar zwarte opoefiets voor een fietstocht. Vijf kwartier na haar vertrek stuurt ze een WhatsApp-bericht […]
» Hart van Nederland
maandag 9 oktober 2017, 19:19 uur
Verdachte opgepakt, Faber 11 dagen vermist
de TelegraafOndanks de aanhouding van een 27-jarige verdachte ontbreekt nog steeds ieder spoor van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. In onderstaande tijdlijn de belangrijkste ontwikkelingen:
» de Telegraaf
maandag 9 oktober 2017, 13:31 uur
1700 tips in zaak vermiste Anne Faber
de TelegraafBij de politie zijn tot nu toe ongeveer 1700 tips binnengekomen in de zaak van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. De tips worden meegenomen in het onderzoek, laat de politie weten.
» de Telegraaf
maandag 9 oktober 2017, 13:29 uur
1700 tips binnengekomen bij politie over vermiste Anne Faber
Hart van NederlandBij de politie zijn tot nu toe ongeveer 1700 tips binnengekomen in de zaak van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. De tips worden meegenomen in het onderzoek, laat de politie weten. Vrijdag rond het middaguur had de politie nog ruim 500 tips ontvangen. Veel tips zijn afkomstig van mensen die meedenken met het […]
» Hart van Nederland
zondag 8 oktober 2017, 13:32 uur
Kinderen geschrokken van nieuws over vermiste Anne Faber
NOSEen 25-jarige vrouw uit Utrecht is vermist, Anne Faber heet ze. Al meer dan een week wordt naar haar gezocht. Na een fietstochtje kwam ze niet meer thuis.
» NOS
zaterdag 7 oktober 2017, 18:19 uur
Vermissing Anne Faber: 'Misdrijf steeds waarschijnlijker'
Omroep GelderlandHet is steeds waarschijnlijker dat Anne Faber uit Utrecht slachtoffer is geworden van een misdrijf. De politie zet langzamerhand een streep door het scenario van een ongeluk, vertelt woordvoerder Bernhard Jens tegen het AD.
» Omroep Gelderland
zaterdag 7 oktober 2017, 13:57 uur
Zoektocht Anne Faber in beeld
de TelegraafDe zoekactie naar de vermiste Utrechtse Anne Faber in Huis ter Heide is zaterdagochtend hervat.
» de Telegraaf
zaterdag 7 oktober 2017, 09:18 uur
Weer zoeken naar Anne Faber
Omroep GelderlandDe politie en ME gaan vandaag opnieuw op zoek naar de vermiste Anne Faber. Dat meldt RTV Utrecht. Volgens een woordvoerder van de politie begint het zoeken om 10.00 uur. Politie en ME krijgen steun van familie en vrienden en dit keer ook van het Rode Kruis.
» Omroep Gelderland
zaterdag 7 oktober 2017, 08:17 uur
Agenten prijzen "lef en durf" van vrijwilligers in zoektocht naar Anne Faber
RTV UtrechtUTRECHT - De zoektocht naar Anne Faber in Huis ter Heide is voor vandaag afgerond. Er is niets gevonden dat gelinkt kan worden aan de vermissing van de 25-jarige Utrechtse.
» RTV Utrecht
vrijdag 6 oktober 2017, 21:19 uur
Zoektocht naar Anne Faber gestaakt, onderzoek gaat morgen verder
RTV UtrechtHUIS TER HEIDE/UTRECHT - De zoektocht naar de vermiste Anne Faber is voor vandaag gestaakt. Morgen gaan de zoekteams opnieuw op pad.
» RTV Utrecht
vrijdag 6 oktober 2017, 17:39 uur
40.000 vermissingen per jaar, maar de zaak van Anne Faber is anders
NOSNederland is in de ban de vermissing van Anne Faber. De vrouw van 25 uit Utrecht is nu een week spoorloos. Haar zaak krijgt veel aandacht, duizenden anderen niet. Hoeveel mensen verdwijnen er eigenlijk in Nederland, en wie zijn ze?
» NOS
vrijdag 6 oktober 2017, 14:20 uur
Rugzak is derde vondst in verdwijningszaak Anne Faber
RTV UtrechtHUIS TER HEIDE/UTRECHT - De politie heeft in Huis ter Heide een rugzak gevonden die lijkt op de tas die Anne Faber bij zich had. Het is de derde concrete vondst in Huis ter Heide die met de verdwijning van de 25-jarige Utrechtse te maken heeft. Anne Faber wordt na een week nog altijd vermist.
» RTV Utrecht
donderdag 5 oktober 2017, 18:18 uur
Politie zoekt verder naar vermiste Anne Faber
NOSDe politie zoekt vandaag verder naar de vermiste Anne Faber uit Utrecht. Er wordt nog steeds gezocht rondom het dorp Huis ter Heide (gemeente Zeist), maar het zoekgebied is uitgebreid ten opzichte van de afgelopen dagen.
» NOS
donderdag 5 oktober 2017, 16:00 uur
Ruim 100 mensen speuren naar vermiste Anne Faber
Omroep GelderlandDe politie zoekt donderdagmiddag samen met tientallen vrijwilligers in de Soester Duinen (provincie Utrecht) naar de vermiste Anne Faber. De vrijwilligers bestaan voornamelijk uit vrienden en familie van Anne, meldt RTV Utrecht. Ook wordt een politiehelikopter ingezet.
» Omroep Gelderland
donderdag 5 oktober 2017, 10:38 uur
Veteranen willen helpen zoeken naar vermiste Anne Faber
Dagblad van het NoordenVeteranen willen massaal gaan assisteren bij de zoektocht naar de al zes dagen vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 4 oktober 2017, 19:48 uur
Zoektocht bosgebied klaar, Anne niet gevonden
de TelegraafDe vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht duurt voort. Tientallen politiemensen kamden woensdag nog eens een bosgebied uit bij Huis ter Heide, in de gemeente Zeist, maar vonden haar niet. De actie was vooral op touw gezet om uit te sluiten dat iets belangrijks over het hoofd is gezien.
» de Telegraaf
woensdag 4 oktober 2017, 19:36 uur
Zoektocht naar Anne Faber nog zonder resultaat
NOSDe zoektocht naar de vermiste Anne Faber uit Utrecht heeft vandaag niets opgeleverd. De politie heeft het gebied bij het plaatsje Huis ter Heide (gemeente Zeist) weer vrijgegeven. Bekeken wordt nog of de zoektocht morgen wordt voortgezet.
» NOS
woensdag 4 oktober 2017, 15:42 uur
Burgers en ME zoeken naar vermiste Anne
de TelegraafUPDATE - Ongeveer veertig ME’ers gaan woensdag aan het eind van de middag meezoeken naar Anne Faber (25) uit Utrecht, die al sinds vrijdag wordt vermist. Ook burgers zijn het gebied in gegaan om te helpen. Volg de laatste ontwikkelingen in de zaak via de tweets van verslaggever John Maes onderaan dit artikel.
» de Telegraaf
woensdag 4 oktober 2017, 15:15 uur
Familie vermiste Anne Faber: 'Hebt u camerabeelden, geef ze aan de politie'
Omroep GelderlandDe familie van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht doet in een verklaring via het ANP een dringend beroep op mensen om camerabeelden te bewaren en indien nodig aan de politie te geven.
» Omroep Gelderland
woensdag 4 oktober 2017, 14:37 uur
Familie vermiste Anne bedankt politie
Hart van NederlandDe familie van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht bedankt de politie voor de goede samenwerking. “Er wordt met man en macht gewerkt om duidelijkheid te krijgen omtrent deze vermissing”, staat in een woensdag namens de familie van Anne verschenen verklaring. Dinsdag werd bij Huis ter Heide, een dorp in de gemeente Zeist, een […]
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Zeist

27 januari 14:51Utrechters vinken 131.992 tuinvogels af
17 januari 14:25Tielenaar aangehouden voor branden in Zeist
14 januari 11:44Politie zoekt doorrijder na ongeval met zwaargewonde in Zeist
2 januari 16:54Twee aanhoudingen na vondst explosief in auto Zeist
27 december 11:52Man uit Tiel aangehouden voor brandstichting in Zeist
15 december 22:02Friezen in Zeist om steun te betuigen aan gezin dat uitgezet dreigt te worden
3 december 09:30Inval in woonwagenkamp Zeist in onderzoek wapenhandel, 30-jarige man gearresteerd
28 november 18:51Slimme camera om racisme in voetbalstadions tegen te gaan
28 november 07:03In racisme-debat ligt de bal toch echt bij Rutte & co
27 november 11:00Rutte en ministers in gesprek met KNVB over racisme op voetbalveld
4 november 17:23Jongen overvallen in Zeist
29 oktober 18:00Politie ziet geen verband tussen overlijden Huub (69) en woninginbraak
28 oktober 15:40Politie: inbrekers in woning van dode man in Zeist kwamen mogelijk terug
20 oktober 15:43Dodelijk verkeersongeval
14 oktober 14:49Jongen beroofd van telefoon, geld en OV-kaart in Zeist
14 oktober 14:49Amersfoorter gepakt met 71.000 euro in verborgen ruimte in auto
4 september 23:12Twaalf weken alcoholverbod voor café in Zeist na schenken aan minderjarigen
3 september 11:25Politie zoekt getuigen van mishandeling in Zeist
15 augustus 14:18Gewonde man gevonden in Zeist; politie zoekt getuigen
13 augustus 10:30Mannen bedreigen, mishandelen en schieten op Zeistenaar tijdens beroving
RSS.