menu
zoek

Nieuws Zwolle

Moord Henk Wolters gereconstrueerd in Opsporing Verzocht

maandag 22 juni 2020, 16:58 uur

Dinsdagavond 23 juni wordt in het programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan de moord op Henk Wolters. Hij werd op oudejaarsavond doodgeschoten bij zijn woning aan de Buitengasthuisstraat. In de uitzending worden de laatste uren van Wolters gereconstrueerd en heeft het team een aantal specifieke vragen.

Waar: Buitengasthuisstraat in Zwolle

Afgelopen dinsdag werd in Zwolle de reconstructie gefilmd van de laatste uren van het slachtoffer De uitzendingen van Opsporing Verzocht en Onder de Loep in januari leverden verschillende tips op, die het team heeft uitgelopen. Na aanvullend onderzoek zijn er nieuwe inzichten en aanknopingspunten, waaronder specifieke personen met wie het team graag in contact wil komen.

Sms van de politie
Om zoveel mogelijk mensen op de uitzending te wijzen, heeft het rechercheteam besloten een zogenaamde SMS-bom te versturen. ‘We weten grotendeels waar Henk Wolters op 30 en 31 december is geweest. Iedereen die op die dagen ook in die omgeving is geweest, kan iets gehoord of gezien hebben dat van belang is voor het onderzoek en krijgt dus een SMS, met daarin de oproep om morgen naar Opsporing Verzocht te kijken,’ aldus de teamleider van het onderzoek. Dat de politie een sms stuurt is niet uniek. Door mastgegevens te onderzoeken, kan de politie na toestemming van een officier van justitie opvragen welke telefoons op dezelfde mast aanstraalden als de telefoon van het slachtoffer. Het kan dus zijn dat u een SMS ontvangt, terwijl u heel ergens anders woont of het slachtoffer nooit hebt gezien.

Nieuwe aanknopingspunten
Na maanden onderzoek en het uitlopen van tips die het team kreeg na eerdere uitzendingen van Opsporing Verzocht en Onder de Loep, heeft het team een aantal aanknopingspunten waarbij ze de hulp van de kijkers kan gebruiken. Op 30 december, de dag voor de moord, is er vermoedelijk rond 18.00 uur een verkeersconflict geweest tussen Wolters en een man op een fiets. Wolters zou hierbij in zijn grijze Opel Agila hebben gezeten. Het conflict zou in de omgeving van de Kamperstraat, de Korte Kamperstraat, de Halve Maanstraat of de Ossenmarkt hebben afgespeeld. Van de man is geen signalement bekend, behalve dat hij een donkere huidskleur heeft. Op 31 december zijn er rond 19.50 uur – zo’n half uur voor de moord - knallen gehoord in de omgeving van de Veemarkt. Hier is onderzoek naar gedaan, maar het team kan niet vaststellen of het wapenschoten zijn of vuurwerk. Het geluid wordt in de uitzending afgespeeld, in de hoop dat iemand weet wat voor geluid het is of wie of wat het veroorzaakte. Op 31 december is er kort na de dood van het slachtoffer een man gezien in de tunnel die de PD verbindt met de wijk Kamperpoort. De man droeg een gewatteerde, donkere jas en had een capuchon op. Hij kan belangrijk zijn in het onderzoek, dus het team komt graag met hem in contact.

Er moeten mensen meer weten
‘Dit is een onderzoek waarvan we denken dat er mensen zijn die meer weten’, zegt de teamleider. ‘We willen dit heel graag oplossen. Er is in het wilde weg geschoten midden in een woonwijk. Het is een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. Als iemand meer weet, neem dan alstublieft contact op, desnoods anoniem of vertrouwelijk.’ Vorige week werd bekend dat er een beloning van €15.000 is uitgeloofd voor de gouden tip. ‘Hopelijk motiveert dat mensen om toch informatie te delen.’

Vertrouwelijk praten of anoniem melden
Het team begrijpt dat het een behoorlijke drempel kan zijn om over dit soort zaken met de politie te praten. Het slachtoffer werd verdacht van betrokkenheid bij zware criminele activiteiten. Wie informatie heeft en dit met de politie wil delen, kan dat ook vertrouwelijk doen door te bellen met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. TCI is bereikbaar op 079 - 345 89 99. Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

(poging) Moord/Doodslag in Zwolle

» Politie.nl


Kaart nieuws Zwolle. Locatie nieuws: Buitengasthuisstraat


maandag 22 juni 2020, 17:49 uur
Politie stuurt sms-bom in onderzoek naar moord op Henk Wolters in Zwolle
de StentorHet kan zomaar zijn dat je vanavond een sms’je van de politie krijgt. Vanavond wordt er namelijk door de politie een sms-bom verstuurd naar 9.300 mensen vanwege het onderzoek naar de moord op Henk Wolters in Zwolle op oudejaarsavond.
» de Stentor
maandag 22 juni 2020, 16:58 uur
Politie stuurt sms-bom naar ruim 9000 mensen in Zwolle voor moordzaak Henk Wolters
RTV OostDe politie stuurt vanavond 9300 mensen een sms-bericht waarin wordt gevraagd naar Opsporing Verzocht te kijken. In de uitzending op dinsdagavond worden de laatste uren van de vermoorde Henk Wolters gereconstrueerd. Wolters werd op oudejaarsavond doodgeschoten bij zijn woning aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle. De ruim negenduizend mensen die een sms ontvangen waren rond de tijd van de moord in de directe omgeving aanwezig.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Zwolle

4 augustus 06:53Wehkamp-stakers akkoord met sociaal plan, staking na elf dagen voorbij
3 augustus 14:25Eerste ouder-kinddag in gevangenis Zwolle in coronatijd
2 augustus 18:00Winkelier van het Jaar 2019: ‘We gaan hier voor elkaar door het vuur’
31 juli 17:25'Wehkamp hoort bij Maurik', dorp staat vierkant achter stakend personeel
31 juli 16:58Geen treinen tussen Assen en Groningen, nog uren vertraging
30 juli 11:20Jongen (16) vast voor bedreiging in Zwolse wijk Stadshagen
27 juli 17:32Komend weekend geen treinen tussen Zwolle en Dalfsen
24 juli 17:52Zomerkermis Zwolle gaat door, maar wel op andere locatie: Park de Wezenlanden
24 juli 16:49RTVFocus nieuwe lokale omroep Zwolle
24 juli 14:12Zwolle betreurt ophef om Politiekids: foto's verwijderd van Facebook
23 juli 17:58Gemengde gevoelens horeca bij strenger optreden in IJsselland: "De horeca is makkelijk te pakken"
22 juli 18:52Zwollenaar heeft wapenarsenaal in huis en moet ruim een jaar de cel in
21 juli 14:40Vakbond kondigt ‘hete zomer’ aan na demonstratie bij Wehkamp in Zwolle
21 juli 10:26Personeel Wehkamp met petitie naar hoofdkantoor in Zwolle
20 juli 13:16Uitbater van uitgebrand café De Tagrijn in Zwolle krijgt van alle kanten hulp aangeboden
16 juli 17:45180 balkons in Zwolle blijken onveilig, bewoners mogen er niet meer op
16 juli 13:16Hoofdrolspeler Zwolse onderwereldvete aangehouden
15 juli 06:00Lübeckplein Zwolle wordt levendiger, maar is er nog niet: ‘Het is hier zo rood’
13 juli 20:53Weg vrij voor grootste investeringsprogramma ooit voor regio Zwolle
12 juli 07:40Bestuurder vlucht na ongeluk in Zwolle
RSS.