menu
zoek

Nieuws Zwolle

Politie houdt twee verdachten aan tijdens verblijf in hotel

woensdag 12 augustus 2020, 15:32 uur

De politie heeft maandagmiddag 10 augustus in een hotel aan de Schuttevaerkade twee personen aangehouden. De verdachten, twee 18-jarige mannen uit Zwolle, worden verdacht van wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. Het politieteam Zwolle heeft de zaak in onderzoek.

Even na 12.30 uur kregen agenten een melding naar aanleiding van het aantreffen van vuurwapens in een hotel. Het aantreffen van het de vuurwapens kwamen aan het licht doordat één van de medewerkers van de housekeeping melding maakte bij de hoteleigenaar. Zij was tijdens haar ronde de hotelkamers aan het schoonmaken en stuitte op een tas met daarin de vuurwapens. Hierop ondernam de hoteleigenaar direct actie en schakelde de politie in. De wapens zijn overgedragen aan de politie voor het verdere onderzoek.

Succesvolle aanhoudingen
Eenmaal ter plaatse werd de desbetreffende hotelkamer en het hotel doorzocht op eventueel sporen en andere wapens. In de hotelkamer troffen zij helaas niemand meer aan. Op het moment dat de agenten besloten weer naar beneden te lopen, omdat zij niets hadden aangetroffen, zagen zij twee mannen het hotel binnenlopen. De twee personen die het hotel binnenliepen, bleken ook daadwerkelijk de twee verdachten te zijn die gezocht werden. Beide mannen stapten de lift in, in mum van tijd sprintten de agenten de trap op om te kijken op welke verdieping de twee mannen zouden uitstappen. Eenmaal aangekomen op de tweede verdieping, troffen zij de mannen aan. De agenten kwamen direct in actie en zo konden de twee mannen aangehouden worden. Andere agenten kwamen ook snel ter plaatsen om te assisteren. De politie is direct een onderzoek gestart. 

Onderzoek gaat door
Eén verdachte, een 18- jarige man uit Zwolle, zit nog vast. De medeverdachte, ook een 18- jarige man uit Zwolle, is heengezonden. Maar het onderzoek gaat uiteraard verder. Er wordt onder andere ook nader onderzoek aan de wapens verricht.

Aanpakken vuurwapens is belangrijke prioriteit
De agenten reageerden heel snel en alert op deze melding. Een belangrijk feit voor de politie is dat de  vuurwapens van straat zijn gehaald en niet meer in verkeerde handen terecht kunnen komen of gebruikt kunnen worden bij een geweldsincident. De politie treedt altijd alert en snel op bij meldingen van wapenbezit. Het bestrijden van wapenbezit is een belangrijke prioriteit voor de politie. Elk wapen van straat is er één.

Melden helpt!
De politie reageert altijd zeer alert als er bij een melding wordt gesproken over de aanwezigheid van wapens. In veel gevallen is niet direct duidelijk om wat voor wapen het gaat en om de echtheid. Desondanks kunnen gealarmeerde agenten geen risico nemen. Niet voor henzelf en ook niet voor de omgeving. Het bezitten van vuurwapens is niet alleen illegaal, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk. Help mee slachtoffers voorkomen en maak direct melding zodra u het vermoeden heeft dat iemand in het bezit is van een wapen. De politie onderzoekt elke melding en tip. Melden kan zowel telefonisch via 0900- 8844. Deelt u liever anoniem informatie? Dan kan dat uiteraard ook via 0800-7000. 2020375668 SvD


» Politie.nl
woensdag 12 augustus 2020, 16:29 uur
Tieners uit Zwolle aangehouden na vondst vuurwapens op hotelkamer
RTV OostTwee 18-jarige jongens uit Zwolle zijn maandagmiddag aangehouden in een hotel in hun woonplaats. Ze worden verdacht van verboden wapenbezit en het bezit van verdovende middelen.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Zwolle

23 september 08:27Coronacrisis treft winkelcentra Maastricht en Zwolle hardst
21 september 13:00Streep door IJsbeelden Festival in Zwolle
20 september 22:25Gewonde bij ongeval A28 bij Hierden, snelweg uren dicht
20 september 14:57Acht rijbewijzen ingevorderd door verkeerspolitie bij controles
20 september 11:05Feyenoord - FC Twente
20 september 11:03De worsteling van Calvin Stengs: ‘Hij weet hoe het is om terug te vechten’
19 september 15:48Politie houdt in Zwolle twee verdachten aan voor handel in harddrugs
18 september 14:57Advocaat snel klaar met vragen over Toornstra: ‘Hij wordt gewoon doorbetaald hoor’
18 september 14:19Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel
17 september 20:33PEC Zwolle huurt Nederlands talent Pherai van Borussia Dortmund
17 september 14:17Oud-tbs’er krijgt opnieuw tbs en tien jaar cel
16 september 22:33Treinen rijden weer tussen Zwolle en Meppel na aanrijding
16 september 16:36Van drugshandel verdachte Zwolse broers langer vast
16 september 15:00Gemeente en ROVA beproeven ander maaibeleid om biodiversiteit te vergroten
16 september 14:54Geen Sassendonkse optocht en geen hoogheden
15 september 13:23Zwolse burgemeester doet aangifte tegen stelend raadslid: ‘Onacceptabel’
15 september 07:44Twee gewonden door geweld in winkelcentrum in Zwolle
14 september 13:26Vrachtwagen verliest lading grind op IJsselbrug in Zwolle, verkeersinfarct
13 september 13:01Vrouw zwaargewond door explosie bij voordeur, groepje jongeren rent lachend weg
12 september 22:16Berghuis houdt deur op kier: ‘Vertrek alleen als er iets moois voorbij komt’
RSS.