menu
zoek

Nieuws Alblasserdam

Illegaal feest eindigt met veel geweld tegen de politie

zaterdag 24 oktober 2020, 12:32 uur

Politieagenten die vrijdag 23 oktober kort voor middernacht een illegaal feest op een schip nabij Oceanco beëindigden, kregen te maken met een golf van geweld. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de agenten en gebruikten daarbij veel geweld. Vijf geweldplegers werden aangehouden, twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.

Tijdens surveillance zagen enkele agenten feestverlichting branden aan boord van een boot bij de Oceanco. Toen zij poolshoogte gingen nemen, hoorden en zagen zij dat er een feest gaande was waarbij luide muziek werd afgespeeld. Hierop besloten de agenten om de boot te betreden. Aan boord is getracht om met een persoon in gesprek te gaan, deze was niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. In de binnenruimte van het schip waren circa 15 personen volop aan het feesten. De agenten zagen daarbij dat de aanwezigen zich niet aan de Coronaregels hielden (onder andere geen 1,5 meter afstand). Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest. Bij het aanroepen negeerde de aanwezigen de opdracht van de agenten om te stoppen. In plaats daarvan ontstond discussie met de personen waarop men ging duwen en trekken. Tijdens dit tumult werd het politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Toen agenten versterking hadden opgeroepen, werd besloten om het feest te beeindigen en de aanwezigen te verwijderen van het schip.  

Golf van geweld
De personen gingen vervolgens vol in verzet, er werd met glazen naar agenten gegooid, ook gooide men stoelen naar de politieagenten. Hierop zijn zij verder ruimte ingegaan waarbij met de agenten gevochten werd. In totaal hield de politie  vijf raddraaiers  aan. De verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen uit Alblasserdam. De agenten waren genoodzaakt om ook geweld moeten toepassen. Er is onder andere met de wapenstok geslagen. Daarnaast was er inzet nodig van een surveillancehond, waarbij is ook het stroomstootwapen is ingezet.  Politie neemt de zaak erg hoog op. “Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.” De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Alblasserdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Alblasserdam. Locatie nieuws: 51.87034 / 4.67020


zaterdag 24 oktober 2020, 14:03 uur
Politie bekogeld met glazen en stoelen na beëindiging illegaal feest
Hart van NederlandEen illegaal feestje op een schip in Alblasserdam is door de politie beëindigd. De aanwezigen keerden zich tegen de politie en begonnen met glazen en stoelen te gooien. Twee agenten raakten lichtgewond en vijf aanwezigen werden aangehouden.
» Hart van Nederland
zaterdag 24 oktober 2020, 13:23 uur
Politie bekogeld met stoelen en glazen bij beëindigen illegaal feest Alblasserdam
de TelegraafBij het opbreken van een illegaal feest op een boot bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam zijn agenten vrijdag net voor middernacht bekogeld met stoelen en glazen. Agenten kwamen het feestje op het spoor toen zij tijdens een surveillance feestverlichting zagen branden aan boord van een boot.
» de Telegraaf
zaterdag 24 oktober 2020, 13:01 uur
Agenten gewond door 'golf van geweld' bij illegaal feest in Alblasserdam
NU.nlDe politie is vrijdagavond aangevallen toen ze een illegaal feest in de Zuid-Hollandse plaats Alblasserdam beëindigde. Door een "golf van geweld" zijn twee agenten lichtgewond geraakt, meldt de politie zaterdag. Er zijn vijf aanhoudingen verricht.
» NU.nl
zaterdag 24 oktober 2020, 12:47 uur
Agenten bekogeld met stoelen en glazen bij beëindiging illegaal feest in Alblasserdam
RTV RijnmondBezoekers van een illegaal feest op een boot bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam zijn vrijdagavond op de vuist gegaan met de politie. Daarbij zijn de agenten bekogeld met glazen en stoelen. Vijf mensen zitten vast.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Alblasserdam

23 september 16:17Vierde aanhouding in zaak rond vergisontvoering en explosie in Alblasserdam
13 september 21:02Nieuwe aanhouding in onderzoek vergisontvoering Cruquius
13 september 18:42Alblasserdam zet preventief fouilleren in na ’vergis-ontvoering’
13 september 16:07Derde arrestatie voor bedreigingen Alblasserdam en vergisontvoering
7 september 23:38Geweld Zuid-Holland: politie geeft beelden verdachten vrij (VIDEO)
3 september 06:55Politie arresteert Amsterdammer wegens betrokkenheid explosie Alblasserdam
1 september 15:47Aanhouding vrouw in onderzoek bedreiging en vergisontvoering
31 augustus 18:39OM eist tot 1 jaar cel voor verspreiden van vertrouwelijke GGD-informatie
29 augustus 17:18Politie onderzoekt verband brand met vergisontvoering
28 augustus 15:49Straat Alblasserdam siddert na explosie: ’In slechte film beland’
17 augustus 12:18Twee woningen gesloten in onderzoek naar vergisontvoering Hoofddorper
16 augustus 14:51‘Aardige buurman’ Alex R. (59) uit Alblasserdam moest éigenlijk ontvoerd worden in Cruquius
23 juni 09:50Gaslekkage tijdens graafwerkzaamheden
8 juni 12:41Boa mishandeld bij recreatiegebied in Alblasserdam; verdachte aangehouden
29 april 15:41Forse schade na brand in hoekwoning
8 maart 16:23Zendmast bij Alblasserdam in brand gestoken
25 januari 17:12Arrestaties voor handel in persoonsgegevens uit coronasystemen GGD
15 januari 11:33Verdachte (22) opgepakt voor schietpartij in Alblasserdam
3 januari 13:58Waarschuwingsschot gelost bij woninginval in Alblasserdam
16 november 15:5614-jarige jongen ziekenhuis ingeslagen na ruzie op straat
RSS.