menu
zoek

Nieuws Eelderwolde

Politie zoekt getuigen na poging overval op horecagelegenheid in Eelderwolde

zondag 14 april 2024, 09:51 uur

De politie kreeg afgelopen nacht rond 1.00 uur melding van een gewapende beroving bij een horecagelegenheid aan de Oriëntatielaan in Eelderwolde. Eenmaal ter plaatse bleek al snel dat er zeer vermoedelijk sprake was van een poging overval op de horecagelegenheid.

Waar: Oriëntatielaan in Eelderwolde

Agenten kregen in eerste instantie zaterdag- op zondagnacht 13 april melding van een beroving nabij de horecagelegenheid. Twee mannen zouden een jongen bedreigd hebben met een mes en vervolgens zijn fiets hebben gestolen. Eenmaal ter plaatse en met de betrokkenen gesproken te hebben bleek er zeer vermoedelijk ook sprake te zijn van een poging overval op de horecagelegenheid. Poging overval en beroving fiets Eén van de twee mannen zou via een raam naar binnen zijn gegaan en een geldbedrag hebben geëist. Dankzij alert optreden van het personeel is het niet gelukt om iets buit te maken en zijn de verdachten vertrokken. Tijdens hun vlucht hebben ze, buiten bij de horecagelegenheid, een persoon beroofd van zijn fiets. Het gaat om een zwarte, elektrische damesfiets van het merk Pegasus. Vervolgens zijn de twee verdachten er samen op deze fiets vandoor gegaan. Onderzoek De politie is een onderzoek gestart. Er is gesproken met meerdere betrokkenen en ook zijn camerabeelden bekeken. We komen heel graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over deze poging overval, iets gezien hebben wat er mee te maken kan hebben of iets weten over deze twee verdachten.  Weet u meer? Het gaat om twee mannelijke verdachten die in het zwart gekleed waren. Eén van het droeg een helm. Opvallend is dat de verdachten zichzelf grotendeels hadden bedekt met duct tape, mogelijk heeft iemand deze personen kort na de poging overval nog gezien.  Bent u getuige geweest van de poging overval en heeft u nog niet met ons gesproken? Of heeft u de verdachten mogelijk gezien kort na het incident? Kent u iemand die sinds vannacht ineens in het bezit is van een dergelijke fiets? Of woont u in de nabije omgeving en bent u in het bezit van camerabeelden waar de verdachten mogelijk op staan? Neem dan contact met ons op via 0900 – 88 44 of bel anoniem 0800 – 7000. U kunt uw informatie ook via onderstaand tipformulier met ons delen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Eelderwolde. Locatie nieuws: 53.19638 / 6.51845 Oriëntatielaan
Oriëntatielaan in Eelderwolde


maandag 15 april 2024, 13:43 uur
Poging tot overval en beroving van fiets in Eelderwolde
Groninger KrantEELDERWOLDE – Twee gemaskerde mannen hebben afgelopen zondagnacht geprobeerd om een vestiging van McDonalds in Eelderwolde te overvallen. De mannen bedreigden een jongen met een mes en stalen zijn fiets voordat ze de vestiging van de horecagelegenheid probeerden binnen te komen. Gelukkig wist het personeel hen af te weren, zonder dat er iets gestolen werd.
» Groninger Krant
zondag 14 april 2024, 15:34 uur
Duct tape overvallers McDonalds in Drenthe zonder buit gevlucht
Blik op NieuwsIn de nacht van zaterdag op vrijdag kreeg de politie rond 01.00 uur melding van een gewapende beroving bij de McDonalds aan de Oriëntatielaan in het Drentse Eelderwolde. 'Eenmaal ter plaatse bleek al snel dat er zeer vermoedelijk sprake was van een poging overval op de horecagelegenheid', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws



Meer nieuws uit Eelderwolde

15 april 13:43Poging tot overval en beroving van fiets in Eelderwolde
10 april 06:00Supermarkt Eelderwolde wil open, maar rechtbank moet nog over bouw beslissen
14 februari 21:57Schoolplein in Eelderwolde kan groei school niet bijbenen
10 juli 21:23Cybercrimineel uit Eelderwolde blijft langer vastzitten
2 december 15:36Jonge cybercrimineel uit Eelderwolde moet twee jaar de cel in
20 november 21:31Verslavingskliniek in Eelderwolde ontruimd. Cliënten ruiken geur van 'rotte eieren'
10 november 19:30Cel- en taakstraffen geëist tegen cybercriminelen
23 september 17:02Groen licht voor supermarkt Eelderwolde ondanks stikstofbezwaar
13 september 14:17Tegenstanders bouw supermarkt Eelderwolde gooien stikstofprobleem in de strijd
14 oktober 12:18Man raakt zwaargewond na val uit hoogwerker in Eelderwolde
15 juli 20:40Aanwonenden kopen 21 hectare natuurgebied Ter Borch: 'Onze vrees was woningbouw'
12 juli 23:18Brandweer blust brand in container
7 juni 15:19Werkstraf voor man die klappen gaf na opmerking over avondklok
RSS.