menu
zoek

Nieuws Froombosch

Drugslab in loods aan Langewijk in Froombosch

dinsdag 30 januari 2024, 14:48 uur

De politie heeft in oktober van vorig jaar een in werking zijnde drugslab aangetroffen in een loods bij een woning aan de Langewijk in Froombosch. Het ging om een lab voor de productie van synthetische drugs.

Waar: Langewijk in Froombosch

De politie beschikte over informatie waaruit bleek dat in de loods mogelijk een drugslab zou zitten. Daarop werd besloten om in oktober een instap te doen in de loods. Daar vond de politie inderdaad een omvangrijk drugslab. In de loods stonden grond- en afvalstoffen voor de productie van synthetische drugs. Het ging om duizenden liters aan grond- en afvalstoffen in containers en jerrycans. Ook was er een ruimte in de loods ingericht als verblijfplaats voor een aantal personen die werkzaam waren in het drugslab. In beslag genomen Zowel de grondstoffen als goederen die worden gebruikt bij de productie van drugs zijn in beslag genomen. De grondstoffen worden onderzocht. Er is nog geen uitsluitsel over welke drugs in het lab geproduceerd konden worden. In de verschillende ruimtes zijn ook meerdere telefoons en gegevensdragers aangetroffen en ook deze zijn in beslag genomen. Aanhoudingen Bij het drugslab heeft de politie  vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om een 50-jarige man en een 81-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen, twee mannen van 35 en 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 34-jarige jarige man uit Eersel. Alle verdachten zijn verhoord en vervolgens zijn ze na enkele dagen heengezonden. Vervolgonderzoek Het onderzoek naar het drugslab is nog gaande en dat maakt dat we verdere details over het onderzoek niet kunnen delen. Er was ook sprake van een onderzoeksbelang, waardoor de vondst van het drugslab niet eerder is gemeld. De vijf aangehouden personen zijn nog steeds verdachte in het onderzoek. Gevaarlijk Een productie- of opslaglocatie voor synthetische drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien. Daarnaast brengt het opruimen en schoonmaken van een drugslab een grote kostenpost met zich mee. Soms is er ook sprake van milieuverontreiniging. Herken signalen De politie zet volop in op de bestrijding van drugscriminaliteit. Tips kunnen ons helpen bij het opsporen van productielocaties van drugs. Zo zijn er meerdere signalen, waar je op kunt letten. Zo herken je een productielocatie bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur in de omgeving. Ramen en kieren zijn vaak afgedekt. Ook zijn er soms verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Zo kan het zijn dat er veel auto’s of busjes stoppen en goederen in- en uitladen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie. Melden bij de politie Heb je het vermoeden van een productie- of opslaglocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.


» Politie.nl

Kaart nieuws Froombosch. Locatie nieuws: 53.19128 / 6.78163 Langewijk
Langewijk in Froombosch


dinsdag 30 januari 2024, 16:02 uur
Drugspand in Froombosch halfjaar gesloten, vijf aanhoudingen verricht
RTV NoordEen drugslab aan de Langewijk in Froombosch is voor zes maanden gesloten. De politie ontdekte het lab in oktober en hield vijf mensen aan.
» RTV Noord



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord

Meer nieuws uit Froombosch

30 januari 16:02Drugspand in Froombosch halfjaar gesloten, vijf aanhoudingen verricht
23 december 07:28Aardbeving met kracht 1.9 op schaal van Richter bij Froombosch
6 december 12:29Taakstraf voor vastgoedondernemer die fietsen dumpt voor deur journalist
8 oktober 10:31Automobilst botst tegen boom in Froombosch
RSS.