menu
zoek

Nieuws Hapert

Groot drugslab opgerold

donderdag 13 februari 2020, 15:02 uur

We hebben in Hapert op woensdagmiddag een groot drugslab opgerold. Er werden twee verdachten aangehouden. In het lab werden grote hoeveelheden MDMA, de werkzame stof in een XTC-pil, geproduceerd.

De inval in het laboratorium was onderdeel van een al langer lopend onderzoek bij de recherche in Eindhoven. Het arrestatieteam viel woensdagmiddag rond 16.00 uur binnen. In het lab waren op dat moment twee mannen van aan het werk. Het tweetal (42 en 48 jaar oud uit Eindhoven) is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Miljoenen
Donderdagochtend is door de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) begonnen met de inventarisatie, het technisch onderzoek en de ontmanteling van het lab. Aan het eind van de dag zou het opgeruimd moeten zijn. Hoewel nog veel onderzocht moet worden is wel duidelijk dat met de in het lab aanwezige chemicaliën voldoende MDMA geproduceerd kon worden voor ruim drie miljoen XTC-pillen. Dat heeft een straatwaarde van tussen de 8 en 10 miljoen euro.

Ontploffingsgevaar
De risico’s van het drugslab zijn evident. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van tanks met waterstofgas in het lab. Danny Frijters, hoofd van de recherche in Eindhoven daarover: “Als die zouden ontploffen, klappen honderd meter verderop bij het nabijgelegen recreatiepark de ramen uit de huisjes.” In het lab werden ook chemicaliën gemengd wat uiteraard ook de nodige gevaren oplevert door dampen die vrij komen. Bekijk ook dit filmpje dat we in een eerder drugspand maakten over de risico’s.

Wat zijn synthetische drugs?
Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB.

Aantreffen/vermoeden drugslab
Het is belangrijk om te weten wat u moet doen als u het vermoeden hebt dat er ergens in uw omgeving een drugslab aanwezig is. Meer informatie vindt u op de website.

Drugs in Hapert
Georganiseerde criminaliteit in Hapert

» Politie.nl


Kaart nieuws Hapert. Locatie nieuws: 51.34469 / 5.24732


vrijdag 14 februari 2020, 00:17 uur
Groot MDMA-lab in boerenschuur Hapert opgerold (VIDEO)
CrimesiteDe politie heeft woensdag in het Noord-Brabantse Hapert een groot drugslab opgerold. In het lab werden grote hoeveelheden MDMA (de werkzame stof in xtc) geproduceerd, goed voor drie tot drieënhalf miljoen xtc-pillen. Er zijn twee mannen van 42 en 48 uit Eindhoven aangehouden.
» Crimesite
donderdag 13 februari 2020, 12:24 uur
'Hier schrik ik van', burgemeester wordt rondgeleid in groot drugslab in Hapert
Omroep Brabant"Dit is het bewijs, in Hapert gebeurt het dus ook", reageert Remco Bosma van de gemeente Bladel, waar Hapert onder valt. Ondertussen kijkt hij rond in het ontdekte drugslab. Woensdag werd het lab ontdekt achter een huis en twee Eindhovenaren zijn aangehouden. Het blijkt een groot laboratorium maar ook nog eens een explosief laboratorium te zijn.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Hapert

16 maart 12:42Mishandeling drie jongens na kermis: twee aanhoudingen
15 maart 13:31Overval op recreatiepark mogelijk in scène gezet door werknemer
13 maart 17:12Gewapende overval mogelijk in scène gezet
9 augustus 08:50Vader en broer vinden na dag zoeken lichaam van motorrijder (21) uit Hapert
24 juni 20:14Boeren protesteren op verschillende plekken in Brabant
17 september 09:46Gewonde bij steekincident
11 juni 11:09Marechaussee treft tas met 60.000 euro contant aan tijdens grenscontrole
15 maart 13:26Wandelaar vindt dode man in het water in het Brabantse Hapert, gebied afgezet
3 februari 16:59Deze basisschool negeert kabinet en blijft dicht: ‘Eerst zorgen voor veiligheidsmaatregelen’
31 mei 17:54Brandweerlieden juichen na zien brand, Veiligheidsregio start onderzoek
29 mei 22:37In beeld | Zeer grote brand legt loods in Hapert in de as
14 februari 00:17Groot MDMA-lab in boerenschuur Hapert opgerold (VIDEO)
RSS.