menu
zoek

Nieuws Hapert

Productielocatie drugs ontdekt in vakantiehuisje

woensdag 19 april 2023, 13:15 uur

Dinsdagmiddag werd in een huisje op een vakantiepark aan de Schouwberg in Hapert een productielocatie van drugs ontdekt. Een 31-jarige man en 29-jarige vrouw uit Oss zijn aangehouden.

Waar: Schouwberg in Hapert

Melding In de middag ontvingen we een melding binnen vanuit het vakantiepark dat er een ruit was ingegooid bij een van de huisje. Toen er iemand polshoogte ging nemen zag diegene meerdere jerrycans in het huisje staan. Er hing ook een vreemde lucht rondom het huisje. Hierop werd direct contact met de politie gelegd. In het huisje werden, naast de aangehouden man en vrouw, meerdere druggerelateerde goederen door de collega’s aangetroffen. Ook een typische, penetrante geur hing er in het huisje. Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse voor het doen van een meting in verband met de mogelijke gevaar zetting. Na deze check zijn experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) naar het huisje gekomen voor het doen van verder onderzoek. Zij zijn speciaal getraind en uitgerust om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld in situaties met gevaarlijke chemicaliën. Naast diverse jerrycans werd er o.a. 100 liter GHB, bijna 3 kilo amfetamine, zo’n 6 liter grondstof voor de productie van GHB en ruim 1000 pillen aangetroffen. Rond 23.30 uur gisterenavond was het onderzoek door LFO afgerond en werd het huisje vrijgegeven. Alle goederen en chemicaliën zijn veilig door LFO geruimd en worden vernietigd. De twee verdachten zitten voorlopig vast voor verder onderzoek. Gevaar Een productielocatie van drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.  Heb je het vermoeden van een productielocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.


» Politie.nl


Kaart nieuws Hapert. Locatie nieuws: 51.34314 / 5.24263 Schouwberg
Schouwberg in Hapert


woensdag 19 april 2023, 13:33 uur
100 liter GHB en 1000 xtc-pillen in bungalow waar drugs werd gemaakt
Omroep BrabantIn de bungalow op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert vond de politie dinsdag 100 liter GHB en drie kilo amfetamine. Ook lagen er 1000 xtc-pillen en was er nog zes liter aan grondstoffen voor de productie van GHB. Dit laat de politie woensdagmiddag weten.
» Omroep Brabant
woensdag 19 april 2023, 11:26 uur
In bungalow werd houtje-touwtje drugs gemaakt: 'Weegschaaltjes op tafel'
Omroep BrabantWeegschaaltjes en pH-meetstrips op tafel en een kapot raam. Bij een medewerker van vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert begonnen de alarmbellen te rinkelen toen hij dit dinsdagmiddag zag in een bungalow op het park. Het vermoeden van onraad bleek te kloppen, want in het vakantiehuisje werden drugs geproduceerd.
» Omroep Brabant
dinsdag 18 april 2023, 18:04 uur
Drugslab in vakantiehuisje ontdekt, twee mannen aangehouden
Omroep BrabantDe politie heeft dinsdagmiddag op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert een vermoedelijk drugslab gevonden. Dat bevond zich in een vakantiehuisje op het park aan de Schouwberg. Twee mannen die bij het vakantiehuisje waren, zijn aangehouden.
» Omroep Brabant
dinsdag 18 april 2023, 17:27 uur
Drugslab gevonden in huisje op vakantiepark Het Vennenbos bij Hapert, twee aanhoudingen
Brabants DagbladHAPERT - In een vakantiehuisje op vakantiepark het Vennenbos bij Hapert is dinsdagmiddag een mogelijk drugslab aangetroffen. De politie doet onderzoek en heeft twee mannen aangehouden. Het vermoeden is dat zij ter plaatse bezig waren bij het laboratorium.
» Brabants Dagblad
dinsdag 18 april 2023, 16:25 uur
Mogelijke productielocatie van drugs ontdekt in vakantiehuis
HardnieuwsHAPERT - Dinsdagmiddag 18 april werd een mogelijke productielocatie van drugs ontdekt in vakantiehuis in een park aan de Schouwberg in Hapert.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Hapert

19 april 13:33100 liter GHB en 1000 xtc-pillen in bungalow waar drugs werd gemaakt
16 maart 12:42Mishandeling drie jongens na kermis: twee aanhoudingen
15 maart 13:31Overval op recreatiepark mogelijk in scène gezet door werknemer
13 maart 17:12Gewapende overval mogelijk in scène gezet
9 augustus 08:50Vader en broer vinden na dag zoeken lichaam van motorrijder (21) uit Hapert
24 juni 20:14Boeren protesteren op verschillende plekken in Brabant
17 september 09:46Gewonde bij steekincident
11 juni 11:09Marechaussee treft tas met 60.000 euro contant aan tijdens grenscontrole
15 maart 13:26Wandelaar vindt dode man in het water in het Brabantse Hapert, gebied afgezet
3 februari 16:59Deze basisschool negeert kabinet en blijft dicht: ‘Eerst zorgen voor veiligheidsmaatregelen’
31 mei 17:54Brandweerlieden juichen na zien brand, Veiligheidsregio start onderzoek
29 mei 22:37In beeld | Zeer grote brand legt loods in Hapert in de as
14 februari 00:17Groot MDMA-lab in boerenschuur Hapert opgerold (VIDEO)
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?