menu
zoek

Nieuws Hapert

Gewapende overval mogelijk in scène gezet

maandag 13 maart 2023, 17:12 uur

De politie onderzoekt een gewapende overval op een recreatiepark aan de Schouwberg in Hapert op zondag 12 maart. UPDATE (15-3) - Het onderzoek wijst uit dat er mogelijk sprake is van een in scène gezette overval.

Waar: Schouwberg in Hapert

Rond 12.30 uur kwam de melding binnen dat de medewerker van de gamehal op het park met een wapen bedreigd zou zijn en een geldbedrag af moest staan. De dader ging er daarna vandoor en niemand raakte gewond. Onderzoek Na de melding is de politie direct een groot onderzoek opgestart. Dat leidde uiteindelijk lot de aanhouding van een 28-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Bladel. Beiden zitten nog vast. Bij de huiszoeking na de aanhoudingen werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Dat  is in beslag genomen. Het onderzoek naar de exacte toedracht gaat de komende tijd verder. Overval mogelijk in scene gezet Eén van de eerder aangehouden verdachten is een medewerker van het recreatiepark. Op basis van het onderzoek ziet het er nu naar uit dat er mogelijk sprake is van een in scène gezette overval waarbij de medewerker zich fictief liet overvallen door de tweede verdachte. Tijdens het onderzoek kwamen ook een andere Hapertse vrouw (31) én man (34, zonder vaste woon of verblijfplaats) in beeld als verdachte. Zij zijn maandagavond aangehouden. De twee later aangehouden verdachten zouden ook betrokken zijn geweest bij de in scène gezette overval en droegen vermoedelijk kennis van het in scène gezette karakter van de overval. Vervolg Alle verdachten zijn inmiddels na verhoor heengezonden. Tegen hen zal dossier worden opgemaakt  voor verduistering in dienstbetrekking en/of diefstal in vereniging.


» Politie.nl

Kaart nieuws Hapert. Locatie nieuws: 51.34314 / 5.24263 Schouwberg
Schouwberg in Hapert


maandag 13 maart 2023, 11:51 uur
112-nieuws: ongeluk tussen scooter en auto • gewapende overval in Hapert
Omroep BrabantIn dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
» Omroep Brabant
zondag 12 maart 2023, 13:18 uur
Gewapende overval op vakantiepark: twee mensen opgepakt
Omroep BrabantBij vakantiepark Landal Het Vennenbos aan de Schouwberg in Hapert vond om halfeen zondagmiddag een overval plaats op de gamehal van het park. Hierbij zou gedreigd zijn met een wapen. De dader is er met een onbekende buit vandoor gegaan.
» Omroep Brabant
zondag 12 maart 2023, 12:57 uur
Gewapende overval op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert, dader op de vlucht
Brabants DagbladHAPERT - Bij bungalowpark Het Vennenbos aan de Schouwberg in Hapert heeft zondagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden. Niemand is hierbij gewond geraakt.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Hapert

19 april 13:33100 liter GHB en 1000 xtc-pillen in bungalow waar drugs werd gemaakt
16 maart 12:42Mishandeling drie jongens na kermis: twee aanhoudingen
15 maart 13:31Overval op recreatiepark mogelijk in scène gezet door werknemer
13 maart 17:12Gewapende overval mogelijk in scène gezet
9 augustus 08:50Vader en broer vinden na dag zoeken lichaam van motorrijder (21) uit Hapert
24 juni 20:14Boeren protesteren op verschillende plekken in Brabant
17 september 09:46Gewonde bij steekincident
11 juni 11:09Marechaussee treft tas met 60.000 euro contant aan tijdens grenscontrole
15 maart 13:26Wandelaar vindt dode man in het water in het Brabantse Hapert, gebied afgezet
3 februari 16:59Deze basisschool negeert kabinet en blijft dicht: ‘Eerst zorgen voor veiligheidsmaatregelen’
RSS.