menu
zoek

Nieuws Hillegom

Twee aanhoudingen voor witwassen en verzenden drugs via postpakketten

donderdag 23 juni 2022, 15:22 uur

Een 25-jarige man uit Hillegom is woensdag 22 juni aangehouden op verdenking van het opdracht geven tot het verzenden van pakketten met verdovende middelen. In totaal werd 1485 gram cocaïne verzonden naar Australië. Ook zijn 25-jarige vriendin uit Hoofddorp is aangehouden in haar woning op verdenking van witwassen.

De rechercheurs doorzochten na de aanhoudingen de woningen van de verdachte en zijn vriendin. Hierbij troffen zij onder andere verdovende middelen, grote geldbedragen en digitale gegevensdragers aan. Naast de verstuurde pakketten met drugs, nam de politie ook deze spullen in beslag.

Strafmaat Op de export, het buiten het grondgebied van Nederland brengen, van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar. De hoge maximale gevangenisstraf heeft onder andere te maken met het verband tussen verdovende middelen en de georganiseerde misdaad, waarmee afpersing, uitbuiting en liquidaties gepaard gaan. Veroordeling voor dit strafbare feit kan grote gevolgen hebben voor de dader. Naast een lange gevangenisstraf verliest een veroordeelde ook de mogelijkheid op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bij veel beroepen is een dergelijke verklaring noodzakelijk. Zo zal een dader van dit strafbare feit na zijn veroordeling niet meer kunnen werken in branches waar een VOG vereist is.

Post Interventieteam Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat zich richt op het tegengaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen. Zo probeert het PIT de integriteit van de poststroom te beschermen. Woordvoering: Landelijke Eenheid


» Politie.nl

Kaart nieuws Hillegom. Locatie nieuws: 52.29677 / 4.57695


vrijdag 24 juni 2022, 11:51 uur
Twee arrestaties voor witwassen en verzenden coke via postpakketten
CrimesiteEen 25-jarige man uit Hillegom is woensdag aangehouden voor het verzenden van postpakketten met in totaal 1485 gram cocaïne naar Australië. Ook zijn 25-jarige vriendin uit Hoofddorp is aangehouden in haar woning op verdenking van witwassen, aldus de politie. De medewerkers van het Post Interventieteam (PIT) van de landelijke eenheid kwamen de verdachten op het […] Het bericht Twee arrestaties voor witwassen en verzenden coke via postpakketten verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
donderdag 23 juni 2022, 16:39 uur
Twintigers aangehouden voor witwassen en verzenden van drugs via postpakketten naar Australië
de TelegraafEen 25-jarige man uit Hillegom is woensdag aangehouden op verdenking van het opdracht geven tot het verzenden van in totaal 1485 gram cocaïne naar Australië. Zijn evenoude vriendin uit Hoofddorp is in haar woning aangehouden op verdenking van witwassen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Hillegom

1 juni 16:52Vermiste Delfino (70) dood gevonden in tuin bij kerk
14 april 17:50Angst na explosief in de straat: 'Voel mij hier niet meer veilig'
12 april 12:53Lichtgewonde bij explosie in Hillegom (VIDEO)
9 januari 14:17Brug tussen Lisse en Lisserbroek buiten gebruik vanwege groot onderhoud
24 juni 11:51Twee arrestaties voor witwassen en verzenden coke via postpakketten
24 januari 07:38N208 bij Hillegom weer vrij na grote brand in paintballcentrum
RSS.