menu
zoek

Nieuws Hoogmade

Drugsvangst na doorzoeking loodsen

zaterdag 28 december 2019, 14:34 uur

Agenten troffen vrijdagochtend 27 december in een aantal loodsen aan de Van Klaverweijdeweg een partij synthetische drugs aan, alsmede grondstoffen voor de productie van drugs. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie zoekt getuigen.

Waar: Van Klaverweijdeweg in Hoogmade

Na een melding deed de politie onderzoek en besloot een aantal loodsen te doorzoeken. Hierbij werden rechercheurs ondersteund door agenten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en Forensische Opsporing. Zij troffen daarbij synthetische drugs aan. Ook namen agenten grondstoffen en goederen in beslag die bij de productie van harddrugs gebruikt worden. Getuigen gezocht Hebt u eerder iets verdachts gezien in de omgeving van de loodsen aan de Van Klaverweijdeweg, dan bent u een belangrijke getuige voor ons. Neem dan contact op met de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Neem ook contact met ons op indien u de aanwezigheid van een drugslab vermoedt in uw omgeving. Ontmanteling van drugslaboratoria Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning. Hoe te handelen bij aantreffen van een mogelijk drugslab? Vindt u een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng uzelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing.. Alarmeer de politie via 1-1-2 op enige afstand van het lab i.v.m. brand- en explosiegevaar en geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Als de situatie of omgeving buiten het lab veilig is, kunt u mogelijk bijzonderheden vastleggen, zodat u deze kunt meegeven aan de politie wanneer deze ter plaatse komt. Denk aan het noteren van nummerborden, beschrijvingen van vervoermiddelen en personen, en andere opvallende activiteiten.  

Drugs in Hoogmade
Getuigenoproep in Hoogmade

» Politie.nl


Kaart nieuws Hoogmade. Locatie nieuws: 52.16592 / 4.56979 Van Klaverweijdeweg
Van Klaverweijdeweg in Hoogmade


zaterdag 28 december 2019, 16:23 uur
Grote drugsvondst in loods in Hoogmade
Omroep WestDe politie heeft vrijdag een grote hoeveelheid drugs gevonden in een loods aan de Van Klaverweijdeweg in Hoogmade. Het gaat om een grote hoeveelheid synthetische harddrugs, meldt de politie. Er is niemand aangehouden.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Hoogmade

13 februari 19:23Tot grote hoogte gestegen Verbij voelt zich net een bitcoin
10 januari 07:53Politie trekt wapens bij arrestatie na achtervolging op A4
5 juli 17:50Eerste diensten in afgebrande kerk Hoogmade: 'Je zou er tranen van krijgen'
9 mei 15:51Zoekactie brandweer na aantreffen verlaten rollator bij sloot
28 december 16:23Grote drugsvondst in loods in Hoogmade
5 november 20:26Bijna alle bewoners Hoogmade weer naar huis na kerkbrand
5 november 14:17Verzekeraar: kerk Hoogmade kan herbouwd worden, maar parochie moet zelf beslissen
RSS.