menu
zoek

Nieuws Pijnacker

Verdachte aangehouden na explosie Pijnacker

zaterdag 13 april 2024, 14:12 uur

Aan de Thorbeckelaan in Pijnacker vond er een ontploffing plaats als gevolg van het afsteken van zwaar vuurwerk. Dit gebeurde in de nacht van 6 op 7 april. Op vrijdag 12 april heeft de politie een 21-jarige man uit Delft aangehouden als verdachte.

Waar: Thorbeckelaan in Pijnacker

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 april heeft er een ontploffing plaatsgevonden bij een woning aan de  Thorbeckelaan in Pijnacker. De ontploffing ontstond door het afsteken van zwaar vuurwerk. Er ontstond veel schade aan de voordeur van de woning, als ook aan de voorgevel en de dorpel. Op vrijdag 12 april is er een verdachte aangehouden. Het gaat hierbij om een 21-jarige man uit Delft. Voorkomen van nieuwe explosies Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten. Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Ook passen politieagenten op straat hun surveillance hierop aan. Weet jij iets? Deel het! De politie werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies en daar is de hulp van de burgers hard bij nodig. Dat blijkt ook weer uit deze zaak. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met (voorbereidende handelingen op) explosies, handel in zwaar vuurwerk of ziet u verdachte situaties? Meld het dan! Dit kan ook anoniem.  Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde.


» Politie.nl

Kaart nieuws Pijnacker. Locatie nieuws: 52.02643 / 4.42368 Thorbeckelaan
Thorbeckelaan in Pijnacker


zaterdag 13 april 2024, 14:59 uur
Man (21) opgepakt voor explosie met zwaar vuurwerk
Omroep WestEen 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag.
» Omroep West



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Pijnacker

18 april 16:45Misdadiger na zes jaar gepakt door DNA-match
13 april 14:59Man (21) opgepakt voor explosie met zwaar vuurwerk
27 februari 22:26Man bedreigde gezin met zwaard omdat hij niet mee mocht op vakantie
8 januari 14:24Oud-burgemeester Francisca Ravestein (71) van Opsterland overleden
30 augustus 12:59Tennis- en basisschoolleraar (61) opgepakt voor verdenking van ontucht en bezit kinderporno
11 mei 08:45Tieners mishandelen zomaar oudere man die hond uitlaat: ‘Meneer, u lijkt op een varken’
19 februari 14:53Man rijdt in op agent bij alcoholcontrole en slaat op de vlucht
RSS.