menu
zoek

Nieuws Leeuwarden

Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht voorwerp.

donderdag 9 januari 2020, 13:41 uur

Dit nieuwsbericht wordt aangevuld op basis van de tweets van @polfryslan

Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht voorwerp.
Om 10:45 is er in een trein op het centraal station Leeuwarden een verdacht voorwerp aangetroffen. Om veilig onderzoek te kunnen doen naar het voorwerp zijn het station en de naaste omgeving van het station ontruimd. Het Team Explosievenverkenning (TEV) heeft het voorwerp onderzocht en een eerste inschatting gemaakt.Het blijkt te gaan om een jerrycan met daarin een nog onbekende vloeistof. De jerrycan was vastgemaakt aan een prullenbak in de trein. Omdat de TEVer onvoldoende kan inschatten wat het explosiegevaar van dit voorwerp is, heeft hij de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. De EOD is nu onderweg naar station Leeuwarden.  Op basis van het ingestelde onderzoek hebben we een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station in #Leeuwarden. Hij zit vast en wordt verhoord.  Dit bericht wordt aangevuld. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Leeuwarden. Locatie nieuws: 53.19682 / 5.79279


vrijdag 10 januari 2020, 15:08 uur
Man (68) die jerrycan meenam in trein had geen kwade bedoelingen
Blik op NieuwsDe 68-jarige man, die de politie donderdag heeft aangehouden na de vondst van een jerrycan in een trein op het station van Leeuwarden, is inmiddels weer vrijgelaten en geen verdachte meer. 'De man is donderdagavond weer vrijgelaten. Er blijkt geen sprake te zijn van een strafbaar feit en de man wordt niet langer als verdachte beschouwd.
» Blik op Nieuws
vrijdag 10 januari 2020, 12:11 uur
Opgepakte man weer vrij na incident met jerrycan op station Leeuwarden
NU.nlDe man die donderdag was opgepakt op verdenking van brandstichting bij station Leeuwarden is donderdagavond weer vrijgelaten, bevestigt de politie Noord-Nederland na berichtgeving van RTV Noord.
» NU.nl
vrijdag 10 januari 2020, 11:50 uur
Man (68) weer vrijgelaten na incident station Leeuwarden
NU.nlDe 68-jarige man die donderdag was opgepakt op verdenking van brandstichting bij station Leeuwarden is donderdagavond weer vrijgelaten, bevestigt de politie Noord-Nederland aan NU.nl na berichtgeving van RTV Noord.
» NU.nl
vrijdag 10 januari 2020, 11:35 uur
Starumer niet meer verdacht en naar huis
Leeuwarder CourantLEEUWARDEN - De 68-jarige man uit Stavoren die een verdachte jerrycan achterliet in een trein op het station in Leeuwarden is donderdag weer vrijgelaten en wordt niet vervolgd.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 10 januari 2020, 11:32 uur
Man (68) ’had geen verkeerde intenties’ met jerrycan benzine in trein Leeuwarden
de TelegraafEen man die donderdag was opgepakt na de vondst van een jerrycan met benzine in een trein in Leeuwarden, is vrijgelaten. De 68-jarige man uit Stavoren had „geen verkeerde intenties” en dus was er geen sprake van een strafbaar feit. Daarom wordt hij niet meer als verdachte beschouwd.
» de Telegraaf
vrijdag 10 januari 2020, 11:30 uur
'Geen strafbaar feit' bij treinincident Leeuwarden
RTV NoordDe 68-jarige man uit Stavoren die donderdag in verband met 'een verdacht pakketje' in een trein in Leeuwarden werd gearresteerd, is weer thuis. Door het incident lag ook het treinverkeer naar Groningen enkele uren stil.
» RTV Noord
donderdag 9 januari 2020, 20:31 uur
Man uit Stavoren verdacht van poging tot brandstichting na vondst jerrycan in trein Leeuwarden
Dagblad van het NoordenDe 68-jarige man uit Stavoren, die donderdagmiddag in Leeuwarden werd opgepakt na de vondst van een jerrycan in de trein, wordt verdacht van poging tot brandstichting.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 9 januari 2020, 19:25 uur
Man uit Stavoren verdacht van poging tot brandstichting na vondst jerrycan in trein Leeuwarden
Leeuwarder CourantLEEUWARDEN - De 68-jarige man uit Stavoren, die donderdagmiddag in Leeuwarden werd opgepakt na de vondst van een jerrycan in de trein, wordt verdacht van een poging tot brandstichting. Dat laat Anne Kok, politiewoordvoerster van de politie, weten.
» Leeuwarder Courant
donderdag 9 januari 2020, 18:23 uur
Man verdacht van poging tot brandstichting na vondst jerrycan in trein
NOSDe man die vanmiddag in Leeuwarden werd opgepakt na de vondst van een jerrycan in een trein, wilde brand stichten, zegt de politie.
» NOS
donderdag 9 januari 2020, 18:08 uur
Man (68) verdacht van brandstichting met jerrycan in trein Leeuwarden
NU.nlDe 68-jarige man die donderdagmiddag is aangehouden vanwege een achtergelaten jerrycan in een lege trein op station Leeuwarden, wordt verdacht van brandstichting, meldt de politie.
» NU.nl
donderdag 9 januari 2020, 16:20 uur
Station Leeuwarden weer open na vondst van verdachte jerrycan
Hart van NederlandStation Leeuwarden is donderdag urenlang afgesloten geweest. In de ochtend werd in een lege trein een jerrycan gevonden met een onbekende vloeistof erin. Daarop werd het treinverkeer stilgelegd en het station ontruimd.
» Hart van Nederland
donderdag 9 januari 2020, 15:57 uur
Station Leeuwarden weer vrijgegeven na vondst verdachte jerrycan
NU.nlHet station van Leeuwarden is donderdagmiddag ontruimd nadat een jerrycan met een onbekende vloeistof was aangetroffen in een lege trein. Deze is inmiddels verwijderd en het station is weer vrijgegeven. De politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij wordt verhoord.
» NU.nl
donderdag 9 januari 2020, 15:46 uur
Station Leeuwarden weer deels vrijgegeven na vondst verdachte jerrycan
NU.nlHet station van Leeuwarden is donderdagmiddag ontruimd nadat een jerrycan met een onbekende vloeistof was aangetroffen in een lege trein. Deze is inmiddels verwijderd en het station wordt weer grotendeels vrijgegeven. De politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij wordt verhoord.
» NU.nl
donderdag 9 januari 2020, 14:38 uur
Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdachte jerrycan, man aangehouden
NU.nlHet station van Leeuwarden is donderdagmiddag ontruimd vanwege een verdacht voorwerp dat is aangetroffen in een lege trein. Het gaat om een jerrycan met een onbekende vloeistof erin. De politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij wordt verhoord.
» NU.nl
donderdag 9 januari 2020, 13:43 uur
68-jarige man uit Stavoren aangehouden op station in Leeuwarden
Dagblad van het NoordenDe politie heeft donderdag op basis van getuigenverklaringen een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden op het station in Leeuwarden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 9 januari 2020, 13:36 uur
Station Leeuwarden ontruimd om verdachte jerrycan, man aangehouden
NU.nlHet station van Leeuwarden is donderdagmiddag ontruimd vanwege een verdacht voorwerp dat is aangetroffen in een lege trein. Het gaat om een jerrycan met daarin een onbekende vloeistof. De politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij wordt verhoord.
» NU.nl
donderdag 9 januari 2020, 13:19 uur
Jerrycan met onbekende stof in trein station Leeuwarden
Blik op NieuwsIn een lege trein op het station in Leeuwarden is donderdagmorgen een jerrycan met een nog onbekende vloeistof aangetroffen. Dit maakte de politie bekend.
» Blik op Nieuws
donderdag 9 januari 2020, 13:08 uur
Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht voorwerp, geen treinen
NU.nlHet station van Leeuwarden is donderdagmiddag ontruimd vanwege een verdacht voorwerp dat is aangetroffen in een lege trein. Het gaat om een jerrycan met daarin een onbekende vloeistof.
» NU.nl
donderdag 9 januari 2020, 12:43 uur
Treinen rond Leeuwarden rijden weer na vondst verdachte jerrycan
RTV DrentheDe politie heeft treinstation Leeuwarden weer vrijgegeven. Het station was urenlang dicht nadat vanmorgen in een lege trein een jerrycan met een onbekende vloeistof was gevonden. Het treinverkeer rond Leeuwarden werd ook stilgelegd. Hierdoor reed ook de trein tussen Meppel en de Friese hoofdstad niet.
» RTV Drenthe
donderdag 9 januari 2020, 12:43 uur
Verdachte jerrycan legt treinverkeer naar Leeuwarden plat
RTV DrentheHet station in Leeuwarden wordt ontruimd omdat in een lege trein een jerrycan is aangetroffen met onbekende vloeistoffen. De politie meldt dat de maatregel uit veiligheidsoverwegingen is genomen.
» RTV Drenthe
donderdag 9 januari 2020, 12:02 uur
Station Leeuwarden weer vrijgegeven na vondst verdachte jerrycan
NOSHet station in Leeuwarden is vanmiddag enige tijd afgesloten geweest na de vondst van een jerrycan met een onbekende vloeistof. Het voorwerp was vastgemaakt in een trein. Het station werd ontruimd en er reden enige tijd geen treinen van en naar de Friese hoofdstad.
» NOS
donderdag 9 januari 2020, 11:40 uur
Geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden na vondst verdacht pakketje
RTV NoordIn een lege trein van Arriva op station Leeuwarden is een verdacht pakketje gevonden.
» RTV Noord
donderdag 9 januari 2020, 11:40 uur
Verdachte jerrycan in trein, station Leeuwarden na ontruiming weer vrijgegeven (update)
RTV NoordStation Leeuwarden is donderdag ontruimd geweest omdat in een lege trein een verdachte jerrycan met een onbekende vloeistof is aangetroffen.
» RTV Noord
donderdag 9 januari 2020, 11:40 uur
Station Leeuwarden ontruimd om verdacht voorwerp in lege trein
Hart van NederlandHet station Leeuwarden is donderdag ontruimd omdat er in een lege trein een verdachte jerrycan met een onbekende vloeistof is aangetroffen. Omdat de politie onvoldoende kan inschatten wat het explosiegevaar is, is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld.
» Hart van Nederland
donderdag 9 januari 2020, 11:31 uur
Station Leeuwarden weer vrijgegeven
de TelegraafDe politie heeft treinstation Leeuwarden weer vrijgegeven. Het station was urenlang dicht nadat in een lege trein donderdagochtend een jerrycan met een onbekende vloeistof was gevonden.
» de Telegraaf
donderdag 9 januari 2020, 11:31 uur
Station Leeuwarden ontruimd om verdachte jerrycan in trein
de TelegraafDe politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden in verband met de ontruiming van station Leeuwarden. In een lege trein is een jerrycan met een onbekende vloeistof aangetroffen. De verdachte wordt verhoord.
» de Telegraaf
donderdag 9 januari 2020, 11:31 uur
Verdacht pakket in Arriva-trein op station Leeuwarden
Dagblad van het NoordenDe politie heeft donderdagochtend het station van Leeuwarden ontruimd. In een lege Arriva-trein is een verdacht pakket aangetroffen, een ingetapete jerrycan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 9 januari 2020, 11:11 uur
Station Leeuwarden ontruimd om verdacht voorwerp in lege trein
de GelderlanderStation Leeuwarden is donderdagochtend geheel ontruimd vanwege een melding van een verdacht pakketje. Arriva heeft het treinverkeer tussen Sneek en Leeuwarden tijdelijk stilgelegd.
» de Gelderlander
donderdag 9 januari 2020, 11:11 uur
Station Leeuwarden ontruimd om ingetapete jerrycan
de StentorStation Leeuwarden is donderdagochtend geheel ontruimd vanwege een melding van een verdacht pakketje. Arriva heeft het treinverkeer tussen Sneek en Leeuwarden tijdelijk stilgelegd. Een 68-jarige man uit Stavoren is aangehouden.
» de Stentor
donderdag 9 januari 2020, 11:11 uur
Station Leeuwarden ontruimd om ingetapete jerrycan
de GelderlanderStation Leeuwarden is vanochtend geheel ontruimd vanwege een melding van een verdacht pakketje. Een 68-jarige man uit Stavoren is aangehouden.
» de Gelderlander
donderdag 9 januari 2020, 11:09 uur
Station Leeuwarden wordt langzaam weer vrijgegeven
Leeuwarder CourantLEEUWARDEN - Het station van Leeuwarden werd donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Het gaat om een ingetapete jerrycan. Een 68-jarige man uit Stavoren is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid. Inmiddels heeft de EOD het bericht gegeven dat er geen gevaarzetting meer is.
» Leeuwarder Courant
donderdag 9 januari 2020, 11:09 uur
Livestream: Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht pakket in Arriva-trein
Leeuwarder CourantLEEUWARDEN - Het station van Leeuwarden is donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Het gaat om een ingetapete jerrycan. Een 68-jarige man uit Stavoren is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid.
» Leeuwarder Courant
donderdag 9 januari 2020, 11:09 uur
Station Leeuwarden weer vrijgegeven
Leeuwarder CourantLEEUWARDEN - Het station van Leeuwarden werd donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Het gaat om een ingetapete jerrycan. Een 68-jarige man uit Stavoren is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid. De EOD gaf rond 15.00 uur het bericht dat er geen gevaarzetting meer is.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Leeuwarden

25 mei 22:26Handhavers demonstreren in Leeuwarden voor het dragen van verdedigingsmiddelen
16 mei 20:41Bekijk hier de foto’s van de reeën midden in Leeuwarden: ‘Ik dacht dat het een grap was’
14 mei 13:50Man aangehouden voor bezit vuurwapen
12 mei 16:02Gewonde na melding van koolmonoxide in flat Leeuwarden
11 mei 17:24Auto botst tegen lantaarnpaal in Leeuwarden
10 mei 09:25Cambuur komt met nieuwe actie: vlag gaat uit in Leeuwarden
9 mei 16:44Woningbrand aan Bleeklaan in Leeuwarden onder controle
8 mei 12:24Zienn daklozenopvang ontruimd vanwege gaslucht
7 mei 16:25Op afstand bestuurbare Mercedes bedient terras van restaurant in Leeuwarden op 1,5 meter afstand
4 mei 22:24Fietsers botsen in aquaduct: slachtoffer krijgt klap op brancard
1 mei 15:50Bestuurder gewond na aanrijding tussen auto en vrachtwagen in Leeuwarden
28 april 09:19Fietser aangereden door auto in Leeuwarden
28 april 07:36Man van dak gehaald in Leeuwarden
26 april 10:10Aangehouden jongeren Leeuwarden zitten nog vast, vuurwapen blijkt nep
24 april 22:44De Jong spreekt van grote schande
24 april 15:02Politie: nog geen oorzaak gevonden voor brand Voorstreek
24 april 11:35Van Ojik op de bres voor staatloze arts uit Leeuwarden
24 april 10:11Zo ziet het uitgebrande pand aan de Voorstreek er een dag na de brand uit
24 april 09:37Fietsenwinkel.nl krimpt net zo snel als het wilde groeien
22 april 16:14Friese agente bespuugd, collega gebeten
RSS.