menu
zoek

Nieuws Loosbroek

Limburg - Jan van Loosbroek nieuwe politiechef Limburg

woensdag 6 december 2023, 08:55 uur

Jan van Loosbroek (52) wordt de nieuwe politiechef van de Eenheid Limburg. Hiervoor was Jan kwartiermaker/ directeur van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS). Hij wordt voorgedragen voor benoeming per 1 januari 2024.

Met de benoeming van Van Loosbroek krijgt Limburg een ervaren leidinggevende die zijn sporen binnen de politieorganisatie heeft verdiend, aldus korpschef Henk van Essen. ‘Ik ken Jan als een leidinggevende die samenwerking hoog in het vaandel heeft staan. Hij heeft veel ervaring opgedaan in verschillende eenheden en bij de LMS. Ik ben verheugd dat hij die ervaring nu gaat inzetten voor de Eenheid Limburg. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jan, samen met de andere leden van de eenheidsleiding, op een betrokken en mensgerichte wijze sturing aan de eenheid zal geven.’

Samen aan de slag Van Loosbroek licht zijn overstap en de specifieke keuze voor Limburg toe: ‘De Eenheid Limburg voelt voor mij als een jas die past. Ik heb ontdekt dat Limburg een gebied is met een ongekende diversiteit. Dat trekt mij; de grensregio, stedelijk en landelijk gebied, de uitgestrektheid van deze mooie provincie. Er liggen qua veiligheid grote uitdagingen en dat vergt een goede samenwerking, met burgers, gemeenten, bedrijven en vele andere samenwerkingspartners, ook over de grens. Ondermijnende criminaliteit, cybercrime en problematiek rond de aansluiting tussen zorg en veiligheid zijn belangrijke regionale thema’s in Limburg. Ik kijk ernaar uit om daarmee, samen met collega’s, bestuurders en andere partners, aan de slag te gaan.’ Kenmerkend aan de nieuwe politiechef is zijn optimisme; hij ziet veelal kansen en denkt graag in oplossingen en kiest soms voor een niet-conventionele aanpak. Hij is iemand die veel energie haalt uit samenwerken. Daarnaast is hij zeer gedreven, benaderbaar voor iedereen en staat graag in verbinding met de ander. Jan is getrouwd met Yvonne en heeft een zoon van 18 en een dochter van 15 jaar oud. Van Loosbroek: ‘Mijn hele gezin is enthousiast over mijn nieuwe functie als politiechef en zeker in deze mooie provincie.’ 

Boegbeeld Van Loosbroek wordt de opvolger van politiechef Ingrid Schäfer, die onlangs afscheid nam, omdat ze door ziekte haar functie moest neerleggen. De eenheidsleiding kijkt met vertrouwen naar de komst van Jan. Nynke Mook (hoofd Operatien): ‘Limburg was op zoek naar een politiechef die de koers, die we de afgelopen jaren hebben ingezet, kan voortzetten. Juist nu met de wisselingen in de eenheidsleiding is continuïteit en stabiliteit in het werk belangrijk. We zijn blij met de komst van Jan die in zijn persoonlijkheid rust en innovatie samen laat komen.’

Loopbaan Jan van Loosbroek startte zijn loopbaan in 1995 bij de divisie mobiliteit van het Korps Landelijke Politie Diensten (nu nog Landelijke Eenheid). Na de functies van unitmanager en diensthoofd van diverse afdelingen binnen de politie werd hij in 2012 lid van de eenheidsleiding Oost-Brabant. Na vijf jaar, in 2017, werd hij kwartiermaker/ directeur van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (voor politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee). Tevens is hij sinds 2017 Nationaal Commandant binnen de Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden.


» Politie.nlwoensdag 6 december 2023, 16:29 uur
Onbekende, maar zeer ervaren nieuwe politiechef wacht enorme klus in Limburg
De LimburgerMet Jan van Loosbroek (52) krijgt de Limburgse politie een relatief onbekende, maar zeer ervaren nieuwe baas. In een gespreid bedje komt hij bepaald niet terecht: bij zijn start in januari wacht hem een enorme uitdaging.
» De Limburger
woensdag 6 december 2023, 09:30 uur
Jan van Loosbroek nieuwe politiechef van Limburg
De LimburgerDe politie eenheid Limburg heeft een nieuwe chef. Jan van Loosbroek (52) is per 1 januari de opvolger van Ingrid Schäfer, die haar functie door ziekte neer moest leggen.
» De Limburger
woensdag 6 december 2023, 09:01 uur
Dit is de nieuwe politiechef van Limburg
1LimburgJan van Loosbroek (52 jaar) uit Rhenen wordt per 1 januari 2024 de nieuwe politiechef Limburg. Hij volgt Ingrid Schäfer op.
» 1LimburgFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: De Limburger
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Loosbroek

6 december 16:29Onbekende, maar zeer ervaren nieuwe politiechef wacht enorme klus in Limburg
26 augustus 16:10Kletsnatte start van 24-uurs Solexrace: ‘Modder tot aan m'n enkels en in onderbroek naar huis’
30 oktober 21:20Roos Boerland bekroond tot Miss Boerin
30 november 09:31Dode man bij bedrijf Loosbroek was zieke vader uit Polen die kerst wilde vieren met zijn zoon
26 november 10:41Man (75) komt om door bedrijfsongeval Loosbroek
11 oktober 21:23Landbouwvoertuig afgebrand bij agrarisch bedrijf in Loosbroek
RSS.