menu
zoek

Nieuws Loppersum

Aanhouding na overval op supermarkt in Loppersum

maandag 4 juli 2022, 16:59 uur

De politie heeft maandagmiddag rond 12:15 uur in Zeerijp een minderjarige jongen uit Loppersum aangehouden. Hij wordt verdacht van een overval op een supermarkt aan het Pastoriepad in Loppersum.

Waar: Pastoriepad in Loppersum

De politie kreeg maandag rond 11:45 uur een melding van een gewapende overval op de supermarkt in Loppersum. Daarbij zou er ook sprake zijn geweest van bedreiging van het personeel van de supermarkt met een wapen of een voorwerp dat daar op lijkt. De politie is meteen met meerdere eenheden uitgerukt voor een zoekactie naar de verdachte. Aanhouding Al snel werd duidelijk dat de verdachte na de overval op zijn fiets was weggevlucht in de richting van Zeerijp en Eenum. Mede dankzij een oplettende burger kon de verdachte uiteindelijk een half uur na de overval worden aangehouden aan de Kwekersweg in Zeerijp. De verdachte zou bij de overval geen buit hebben gemaakt. Verklaringen De politie doet onderzoek naar de overval. Zo wordt gesproken met getuigen van de overval. Van zowel het personeel als aanwezige klanten zijn verklaringen opgenomen. Van de overval in de supermarkt zijn camerabeelden, die door de politie zijn veiliggesteld. Slachtofferhulp Een overval kan een grote impact hebben op getuigen. De politie neemt de zaak daarom hoog op. Tijdens de overval waren er meerdere klanten en personeelsleden aanwezig in de winkel. Er is Slachtofferhulp beschikbaar voor iedereen die getuige is geweest van de overval. Deze hulp is altijd gratis en bij u in de buurt. U kunt Slachtofferhulp Nederland bereiken via telefoon, chat, e-mail of social media. Tips? Mocht u meer informatie of tips hebben over deze overval en u heeft deze informatie nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0900-8844. Dat mag ook anoniem naar 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Loppersum. Locatie nieuws: Pastoriepad
Pastoriepad in Loppersum


dinsdag 5 juli 2022, 08:31 uur
Minderjarige jongen aangehouden na overval
HardnieuwsLOPPERSUM - Dinsdagmorgen 5 juli heeft de politie bekendgemaakt dat een overval heeft plaatsgevonden op een supermarkt aan de Pastoriepad in Loppersum.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Loppersum

17 april 08:13Subsidie voor warmtenet in Loppersum
16 maart 16:02Loppersum heeft na 177 jaar nieuwe kinderklok
15 september 09:49Koning Willem-Alexander bezoekt Loppersum
11 januari 15:26Gescheiden Lopster moet genoegen nemen met helft waardedalingsvergoeding
29 augustus 18:14Oud-burgemeester bij enquĂȘte gaswinning: '2013 was een rampjaar'
23 augustus 09:40Overleden persoon aangetroffen in water Loppersum
5 juli 08:31Minderjarige jongen aangehouden na overval
19 juni 03:56Opnieuw aardbeving bij Groningse Loppersum, kracht van 2.3
12 juni 07:15Aardbeving met kracht van 2.0 bij Loppersum
3 juni 07:52Nina Warink uit Loppersum uitgeroepen tot 'Social Media Queen'
28 april 19:39Pleidooi voor behoud oud wandelpad over spoor Loppersum
22 april 18:31Kind op fiets aangereden bij sportpark Loppersum
RSS.