menu
zoek

Nieuws Middelburg

Beslag op loslopende hond Nablo opgeheven

maandag 3 april 2023, 17:23 uur

Politie en openbaar ministerie hebben de in beslag name van Nablo opgeheven. De hond valt nu onder de goede zorgen van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren, die op haar beurt contact onderhoudt met de officiële eigenaar in Spanje voor een passende toekomstige oplossing.

Waar: Segeerssingel in Middelburg

De politie had zondagavond 2 april de hond na behandeling door een dierenarts in beslag genomen om meer gevaar te voorkomen. Vandaag (maandag) hebben agenten van de dierenpolitie - door een goede samenwerking en in contact met de opvang van Nablo - met succes aan een passende oplossing gewerkt. Hierdoor was het niet langer noodzakelijk om de hond in beslag te houden. Omdat er nu voldoende waarborgen zijn om herhaling te voorkomen, is daarmee de bemoeienis van de politie over de hond afgerond.


» Politie.nl


Kaart nieuws Middelburg. Locatie nieuws: 51.50257 / 3.61590 Segeerssingel
Segeerssingel in Middelburg


zondag 2 april 2023, 19:21 uur
Loslopende hond Nablo na weken gevangen
Politie.nlDe politie heeft samen met de Stichting Dierenwelzijn Walcheren zondagmiddag 2 april een loslopende hond gevangen. Het beest hield al weken de gemoederen in de omgeving van Middelburg bezig.
Sinds meerdere weken kreeg de politie en de Stichting Dierenwelzijn Walcheren vele meldingen van een loslopende hond in de buurt van Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden. De hond met de roepnaam Nablo is afkomstig uit Spanje en is in Middelburg bij een opvangplaats onder gebracht. Gevaarlijke situaties Het dier was voortdurend op pad en zorgde voor gevaarlijke situaties op en langs de snelweg A58 en de provinciale weg N57. De politie kreeg vele meldingen dat het dier de snelweg overstak en kilometers in de middenberm liep. Verder stopten regelmatig automobilisten langs de snelweg in een poging het dier te vangen. Dit leverde ontzettend gevaarlijke situaties op.

Verdovingsgeweer Ook zondag kreeg de politie meldingen van het loslopende dier in de buurt van de A58. De politie overlegde met een dierenarts of het mogelijk was het dier met een geweerschot te verdoven. Deze bleek niet op tijd ter plaatse te kunnen zijn. Schieten Rond 14.00 uur zag een agent op de kruising van de Segeerssingel met de Kruitmolenlaan in Middelburg de hond op enkele meters van de politieauto. Hij schoot vervolgens tevergeefs vier kogels richting de hond. Dit in een poging om het gevaar door de hond te stoppen. De doorgaande en drukke weg N57 ligt daar namelijk dichtbij. Tijdens het schieten was er geen gevaar voor omstanders. Door de wendbaarheid van de hond werd het beest niet geraakt, waarna deze weer verdween. Vangen Agenten zagen de hond rond 17.30 uur in de polder ten zuiden van Nieuw- en Sint Joosland. Zij probeerde de hond met een politieauto in te sluiten. Hierbij rende Nablo aanvankelijk onder een politieauto en verdween op een boerenerf. Agenten en medewerkers van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren konden het dier daar vangen. Vanwege de verwondingen is de Stichting Dierenwelzijn Walcheren met de hond naar een dierenarts gegaan. In beslag name De hond is na behandeling van de verwondingen door de politie in beslag genomen. Het dier wordt naar een opvanglocatie gebracht, waar deze voorlopig kan herstellen. Later zal Nablo door een gespecialiseerde honden gedragsdeskundige worden beoordeeld of de hond in Nederland gehouden kan en mag worden. Dit gehele proces zal geruime tijd duren.

» Politie.nl
zondag 2 april 2023, 17:24 uur
Politie waarschuwt mensen in zoektocht naar vermiste hond Nablo in Middelburg
de TelegraafDe politie in Zeeland vraagt mensen die bij de A58 of de N57 een vermiste hond zien lopen, niet stil te gaan staan op de vluchtstrook om hem te vangen. Volgens de politie levert dat levensgevaarlijke situaties op. Wie de bruine Podenco genaamd Nablo ziet, kan het beste doorrijden en stichting Dierenwelzijn Walcheren bellen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Middelburg

27 september 08:16Twee gewonden bij aanrijding op industrieterrein in Middelburg
3 september 10:11Man zonder vaste woonplek vernielt drie auto's in Middelburg
2 september 09:43Twee bestuurders onder invloed van drugs
23 augustus 13:11N57 bij Middelburg tijd dicht na zwaar ongeluk
20 augustus 14:47Vrouw (22) in Middelburg aangehouden vanwege bedreiging en bezit messen
17 augustus 22:12Politie waarschuwt voor bellende criminelen die zich voordoen als agenten: ‘Trap hier niet in!’
11 augustus 10:11Jongen mishandeld en beroofd in Middelburg
31 juli 16:00Politieonderzoek naar schietincident in Middelburg loopt nog
14 juli 16:2717-jarige Vlissinger geslagen en beroofd in Middelburg
7 juli 13:2414-jarige jongen beroofd met mes in Middelburg
30 juni 16:00Vlissinger bedreigt winkelpersoneel met mes na diefstal
20 juni 19:53Water stroomt via toiletten de lokalen van school in: ‘Overal kolkende geluiden’
20 juni 09:15Bestuurder met auto vol lachgascilinders aangehouden na lange achtervolging door Middelburg
9 juni 11:18Gestolen schilderij duikt na 64 jaar op bij veiling in Middelburg
8 juni 16:15Trein raakt vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke, treinverkeer inmiddels weer hervat
3 juni 16:11Jongen (17) beroofd door twee mannen in Middelburg
19 mei 18:21Filmpje in zaak dodelijke steekpartij mogelijk toegevoegd aan dossier
12 mei 09:49Fietser gewond door botsing met auto
28 april 09:1318-jarige vrouw gewond bij steekpartij Middelburg, ook taxichauffeur mishandeld
20 april 15:38Bewoonster door misdrijf om het leven gebracht
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?