menu
zoek

Nieuws Nieuwe Niedorp

Lichamen van vijf vermiste Tsjechische vliegeniers uit WO II gevonden

woensdag 12 januari 2022, 14:45 uur

De lichamen van vijf sinds de Tweede Wereldoorlog vermiste Tsjechische vliegeniers zijn teruggevonden. De stoffelijke overschotten lagen in een wrak dat in juni vorig jaar is opgegraven in een weiland in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp. De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht heeft de identiteit van de lichamen vastgesteld.

» NU.nl
woensdag 12 januari 2022, 13:40 uur
Lichamen van 5 vermiste Tsjechische vliegers uit WOII gevonden in weiland Noord-Holland
de TelegraafDe lichamen van vijf sinds de Tweede Wereldoorlog vermiste Tsjechische vliegers zijn teruggevonden. De stoffelijke overschotten bevonden zich in een wrak dat in juni vorig jaar is opgegraven in een weiland in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp. De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht heeft de identiteit van de lichamen vastgesteld.
» de Telegraaf
woensdag 12 januari 2022, 13:27 uur
Lichamen van Tsjechische vliegers uit WOII lagen jarenlang in wrak onder weiland
de StentorDe lichamen van vijf sinds de Tweede Wereldoorlog vermiste Tsjechische vliegers zijn teruggevonden. De stoffelijke overschotten bevonden zich in een wrak dat in juni vorig jaar is opgegraven in een weiland in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp.
» de Stentor
woensdag 12 januari 2022, 12:48 uur
Resten gevonden van alle vliegers van gecrashte bommenwerper Nieuwe Niedorp
RTV N-HEr zijn stoffelijke resten gevonden van alle vijf bemanningsleden van de Vickers Wellington-bommenwerper die in 1941 boven Nieuwe Niedorp uit de lucht werd geschoten. Dat heeft de gemeente Hollands Kroon vanmiddag bekend gemaakt. Vorig jaar mei werd het vliegtuig in de Kostverlorenpolder geborgen om zekerheid te krijgen over het lot van de bemanning.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Nieuwe Niedorp

12 januari 14:45Lichamen van vijf vermiste Tsjechische vliegeniers uit WO II gevonden
10 augustus 15:29Getuigen gezocht na gewapende overval op tankstation
RSS.