menu
zoek

Nieuws Odijk

Ontploffing bij woning, politie zoekt getuigen

donderdag 22 december 2022, 11:37 uur

De bewoners van een woning aan de Ds van Haaftenlaan werden donderdag 22 december midden in de nacht wakker van een enorme knal. Toen zij van de schrik waren bekomen, bleek dat onbekende(n) een explosief tegen hun voordeur tot ontploffing hadden gebracht. De politie is een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen.

Waar: Dominee van Haaftenlaan in Odijk

Omstreeks 03.00 uur vond er een enorme explosie plaats. Hulpdiensten die ter plaatse kwamen, constateerden dat van een woning aan de Ds van Haaftenlaan de voordeur en de inpandig gelegen hal zwaar beschadigd was. De ruiten van de woning waren daarbij vernield en er was veel schade aan het pand. De bewoners waren hevig ontdaan, maar raakten niet gewond. Een van de betrokken bewoners moest wel voor controle naar het ziekenhuis omdat hij mogelijk veel rook had binnen gekregen. De politie is een onderzoek gestart. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) gaan onderzoek doen naar de ravage in de woning en naar mogelijke sporen van het explosief. Net zoals vandaag een buurtonderzoek en inventarisatie van mogelijke beschikbare camerabeelden. De politie roept getuigen op om beelden te delen. Beschikt u over een deurbel of een ander soort camera waarop mogelijke verdachte(n) staan, dan ontvangt de politie die graag. Mogelijk hebben omwonenden voorafgaand aan de ontploffing of eerder deze week bijzondere zaken gezien in de straat die met het incident van nu het vermelden waard zijn. Informatie delen kan via 09000-8844.


» Politie.nl


Kaart nieuws Odijk. Locatie nieuws: 52.05036 / 5.23579 Dominee van Haaftenlaan
Dominee van Haaftenlaan in Odijk


donderdag 22 december 2022, 12:01 uur
Zware explosie bij woning in Odijk
CrimesiteBij een huis in Odijk is in de nacht van woensdag op donderdag een zware explosie geweest. Er zijn twee bewoners voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.┬áHet gebeurde aan de Dominee van Haaftenlaan in Odijk rond 03.00, zegt de politie. De ramen van de woning zijn eruit gesprongen en ook de voordeur werd […] Het bericht Zware explosie bij woning in Odijk verscheen eerst op Crimesite.
» CrimesiteMeer nieuws uit Odijk

29 maart 17:16Tieners uit Zeist en Odijk lichten honderden mensen op via internet: 'Enorme buit'
30 januari 07:55Auto komt ondersteboven in sloot naast A12, bestuurder ligt half uur in ijskoud water
22 december 12:01Zware explosie bij woning in Odijk
5 december 16:00Noord-Holland raakt een stukje rib van Sinterklaas kwijt
12 september 16:18Jongedame met fiets zwaargewond bij verkeersongeval
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?