menu
zoek

Nieuws Odijk

Zeist & Odijk - Politie rolt grote internetzwendel op

woensdag 29 maart 2023, 16:22 uur

De politie hield vandaag drie 19-jarige mannen aan, twee uit Zeist en één uit Odijk. Zij zijn de verdachten in een omvangrijke digitale oplichtingszaak, waarbij een enorme buit is gemaakt.

Via social media boden de 19-jarige mannen onder nepaccounts en nepnamen diverse producten te koop aan. Na betaling door het slachtoffer werden de spullen vervolgens nooit geleverd. Vermoedelijk zijn enkele honderden mensen gedupeerd door de drie verdachten. Doorzoekingen De politie kwam het drietal op het spoor doordat het telefoonnummer dat door de verdachten werd gebruikt, ook in een andere zaak naar voren kwam. Bij het landelijk meldpunt internetoplichting lagen vervolgens nog tweehonderd aangiftes die gelinkt konden worden. Vandaag werden de drie verdachten opgepakt en hun woningen doorzocht. Daarbij zijn onder andere horloges, dure kleding, een scooter, contant geld en elektronische apparatuur in beslag genomen. Het drietal zit nu vast voor verhoor. Voorkom oplichting Let goed op voordat je iets wilt kopen op internet. Oplichters gaan tegenwoordig heel slim te werk. Ga eerst zelf op onderzoek uit. Als je ziet dat het Facebookaccount op dezelfde dag is aangemaakt als het te koop staande product, is dat verdacht. Bij twijfel, ga er daarom niet verder op in. Lees hier meer tips om internetoplichting te voorkomen. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Odijk. Locatie nieuws: 52.08836 / 5.25169


woensdag 29 maart 2023, 17:16 uur
Tieners uit Zeist en Odijk lichten honderden mensen op via internet: 'Enorme buit'
RTV UtrechtDrie tieners uit Zeist en Odijk zijn aangehouden omdat ze honderden mensen zouden hebben opgelicht via internet. Ze boden allerlei producten aan die nooit geleverd werden. De politie spreekt van een omvangrijke digitale oplichtingszaak met "een enorme buit".
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Odijk

29 maart 17:16Tieners uit Zeist en Odijk lichten honderden mensen op via internet: 'Enorme buit'
30 januari 07:55Auto komt ondersteboven in sloot naast A12, bestuurder ligt half uur in ijskoud water
22 december 12:01Zware explosie bij woning in Odijk
5 december 16:00Noord-Holland raakt een stukje rib van Sinterklaas kwijt
RSS.