menu
zoek

Nieuws Oisterwijk

Grote politie-inzet na dreiging bij basisschool

dinsdag 14 november 2023, 15:09 uur

Bij een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan liep rond 08.00 uur een man naar binnen. Hij zei dat hij gewapend was en zou explosieven hebben geplaatst. Een grote politie-inzet volgde.

Waar: Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk

In de school waren rond het tijdstip een aantal leerkrachten en kinderen aanwezig. In verband met de veiligheid werd er direct een ontruiming in gang gezet. Deze leerkrachten en kinderen werden veilig ondergebracht in het gebouw van een nabijgelegen zwembad. Met behulp van een politiehelikopter werd ondertussen de locatie rondom de school in beeld gebracht. Omdat niet duidelijk was of de verdachte nog in het pand aanwezig was, gingen agenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) naar binnen. Zij treden op als mag worden verondersteld dat er sprake is van omstandigheden die levensbedreigend zijn voor de politie of anderen. Deze agenten van de DSI troffen niemand meer aan. Hierop werd er in de omgeving verder gezocht naar de man. Omdat niet duidelijk was of er, zoals de man had geroepen, explosieven waren achtergelaten, deden ook de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en specialisten van de Forensische Opsporing (FO) uitgebreid onderzoek. Zij constateerden dat er geen gevaarlijke objecten in en rondom het gebouw lagen. Aanhouding Door uitgebreid recherchewerk kwam even later een verdachte in het vizier. Verschillende middelen werden ingezet om de man snel te lokaliseren. Rond 12.20 uur werd de 19-jarige man aangehouden. Het is nog onbekend waarom de man dit geroepen zou hebben. De recherche gaat met hem in verhoor. Voor de leerkrachten, kinderen en ouders/verzorgers is er de aankomende dagen extra zorg.


» Politie.nl

Kaart nieuws Oisterwijk. Locatie nieuws: 51.57448 / 5.17349 Willem de Zwijgerlaan
Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk


woensdag 15 november 2023, 12:58 uur
Indringer basisschool was volgens buurtjeugd altijd al een probleemjongen
Omroep BrabantEen probleemjongen, zo omschrijven jongeren uit het dorp de 19-jarige man die dinsdag een basisschool in Oisterwijk binnendrong. De verdachte zei tegen mensen in basisschool De Coppele dat hij gewapend was en explosieven zou hebben geplaatst. "Hij is altijd al een beetje gek geweest." Volgens jongeren uit Oisterwijk heeft de verdachte zelf op basisschool De Coppele gezeten.
» Omroep Brabant
dinsdag 14 november 2023, 19:40 uur
Hoe een agressieve man op een school met een bom dreigt en een dorp urenlang in zijn greep houdt
BN DeStemOISTERWIJK/TILBURG - Als dinsdagochtend een man een Oisterwijkse basisschool binnenstapt en dreigt met een bom, is dat het begin van een urenlange klopjacht die het hele dorp in zijn greep houdt. Een reconstructie.
» BN DeStem
dinsdag 14 november 2023, 15:31 uur
Indringer basisschool Oisterwijk is 19-jarige man uit het dorp
Omroep BrabantDe man die is aangehouden voor het binnendringen van een school in Oisterwijk, is een 19-jarige man uit het dorp. De man liep dinsdagochtend rond 8.00 uur bij een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan naar binnen en riep dat hij gewapend was en explosieven had geplaatst. Rond 12.20 uur werd hij aangehouden.
» Omroep Brabant
dinsdag 14 november 2023, 14:32 uur
Politie doorzoekt huis in Oisterwijk op explosieven, mogelijk link met verwarde man op basisschool
BN DeStemOISTERWIJK - De politie en brandweer zijn groots uitgerukt naar de Venkel in Oisterwijk. Daar is de straat afgezet voor het onderzoeken van een woning. Detectiehonden die onder meer op explosieven zoeken, zijn in huis geweest.
» BN DeStem
dinsdag 14 november 2023, 13:09 uur
Verdachte van binnendringen basisschool in Oisterwijk opgepakt
NU.nlDe politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de verwarde man die dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk was binnengedrongen. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de man in de Brabantse plaats zelf aangehouden.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 12:36 uur
Politie: verdachte binnendringen school Oisterwijk aangehouden
NU.nlDe politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de verwarde man die dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk was binnengedrongen. Dat meldt de politie dinsdag rond 12.30 uur.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 12:06 uur
Basisschool Oisterwijk doorzocht op explosief, klopjacht op agressieve indringer
NU.nlIn Oisterwijk wordt met man en macht gezocht naar de verwarde man die dinsdagochtend een basisschool binnendrong. Volgens de politie gedroeg hij zich agressief. Het gebouw is doorzocht met bomverkenners, omdat de man mogelijk een explosief had achtergelaten.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 11:25 uur
Politie zoekt agressieve man die basisschool Oisterwijk binnendrong, gebouw omsingeld
NU.nlEen verwarde man is dinsdag rond 8.00 uur een basisschool in het Brabantse Oisterwijk binnengedrongen. Volgens de politie sloeg hij dreigende taal uit en is hij mogelijk gewapend. De kinderen en leerkrachten zijn in veiligheid gebracht.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 11:01 uur
Politie zoekt agressieve, verwarde man die basisschool Oisterwijk binnendrong, gebouw omsingeld
NU.nlEen verwarde man is vandaag rond 8.00 uur een basisschool in het Brabantse Oisterwijk binnengedrongen. Volgens de politie sloeg hij dreigende taal uit en is hij mogelijk gewapend. De kinderen en leerkrachten zijn in veiligheid gebracht.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 10:59 uur
Schoolindringer: 19-jarige verdachte • basisschool donderdag weer open
Omroep BrabantCommotie in Oisterwijk, waar dinsdagochtend rond acht uur een mogelijk gewapende man een basisschool in Oisterwijk binnendrong. Na een klopjacht van een paar uur kon de verdachte worden aangehouden.
» Omroep Brabant
dinsdag 14 november 2023, 10:51 uur
Update: Politie houdt verdachte aan binnendringen school Oisterwijk
Blik op NieuwsDe schrik zit er flink in bij leerlingen en leraren van een basisschool in Oisterwijk. Die moesten dinsdagmorgen in allerijl de school verlaten omdat er een agressieve en mogelijk gewapende man de school zou zijn binnen gedrongen.
» Blik op Nieuws
dinsdag 14 november 2023, 10:26 uur
Video | Politie omsingelt school in Oisterwijk waar verwarde man binnendrong
NU.nlEen verwarde man is dinsdagochtend een basisschool in het Brabantse Oisterwijk binnengedrongen.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 09:45 uur
Verdachte aangehouden na urenlange klopjacht op mogelijk gewapende man bij basisschool
PZCDe politie heeft dinsdagmiddag een verdachte aangehouden die vermoedelijk in de ochtend een basisschool in Oisterwijk zou zijn binnengelopen met een wapen. Op dat moment waren enkele kinderen binnen. Na een klopjacht van een paar uur werd de verdachte door de politie gearresteerd.
» PZC
dinsdag 14 november 2023, 09:27 uur
Buurtbewoners school Oisterwijk: 'Hij zei dat hij een bom bij zich had'
Omroep BrabantBewoners van Oisterwijk zijn dinsdagochtend opgeschrikt door veel politiewagens, een gewapend arrestatieteam en helikopters die door de lucht cirkelen. Een verwarde man zou basisschool De Coppele aan de Willem de Zwijgerlaan zijn binnengedrongen, kort voordat de school zou opengaan. Jan zag alle tumult aan zich voorbij gaan.
» Omroep Brabant
dinsdag 14 november 2023, 09:21 uur
Verwarde man dringt basisschool in Oisterwijk binnen, leerlingen veilig buiten
NU.nlEen verwarde man is vandaag rond 8.00 uur een basisschool in het Brabantse Oisterwijk binnengedrongen. Volgens de politie slaat hij dreigende taal uit en is hij mogelijk gewapend. De kinderen en leerkrachten zijn inmiddels in veiligheid gebracht.
» NU.nl
dinsdag 14 november 2023, 09:19 uur
LIVE | Verdachte aangehouden na klopjacht op mogelijk gewapende man
de StentorOISTERWIJK - Een verwarde man is dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk binnengelopen. Op dat moment waren slechts enkele kinderen binnen. Volgens de politie was hij mogelijk gewapend. Een verdachte werd in de middag aangehouden na een klopjacht.Volg de laatste ontwikkelingen in het liveblog onderaan dit bericht.
» de Stentor
dinsdag 14 november 2023, 08:47 uur
LIVE | Verdachte laat mogelijk explosief achter in basisschool Oisterwijk, zoekactie in het dorp
BN DeStemOISTERWIJK - Een verwarde man is dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk binnengelopen. Volgens de politie is hij mogelijk gewapend. De politie houdt er rekening mee dat de verdachte een explosief achterliet.
» BN DeStem
dinsdag 14 november 2023, 08:47 uur
LIVE | Verdachte aangehouden na urenlange klopjacht op mogelijk gewapende man
de GelderlanderOISTERWIJK - De politie heeft dinsdagmiddag een verdachte aangehouden die vermoedelijk in de ochtend een basisschool in Oisterwijk zou zijn binnengelopen met een wapen. Op dat moment waren enkele kinderen binnen. Na een klopjacht van een paar uur werd de verdachte door de politie gearresteerd.
» de Gelderlander
dinsdag 14 november 2023, 08:47 uur
LIVE | Verdachte laat mogelijk explosief achter in basisschool Oisterwijk, zoekactie in het dorp
Brabants DagbladOISTERWIJK - Een verwarde man is dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk binnengelopen. Volgens de politie is hij mogelijk gewapend. De politie houdt er rekening mee dat de verdachte een explosief achterliet. Omwonenden zeggen dat de verdachte mogelijk in het dorp gezien is.Volg de laatste ontwikkelingen in het liveblog onderaan dit bericht.
» Brabants Dagblad
dinsdag 14 november 2023, 08:44 uur
Man die school binnendrong opgepakt: 'Mogelijk explosieven bij zich'
Omroep BrabantEen mogelijk gewapende man is dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk binnengedrongen. De politie is met veel eenheden en een arrestatieteam op zoek naar hem geweest. Ook onderzochten bomverkenners het pand.
» Omroep Brabant
dinsdag 14 november 2023, 08:00 uur
Man met verward gedrag stormt basisschool binnen
HardnieuwsOISTERWIJK - Dinsdagmorgen 14 november rond 08.00 uur kwam een man met verward gedrag binnengelopen in een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Oisterwijk

15 januari 06:45Sneeuwval in delen van Brabant zorgt voor gladheid op de weg, wit landschap verdwijnt langzaam
11 januari 12:12Vrouw met kinderen op Nieuwjaarsdag vanuit auto bekogeld met zwaar vuurwerk
8 januari 05:45112-nieuws: schoorsteenbrand in Oisterwijk • spoor kapot bij Vught
29 november 07:55Saint-Tropez in Brabant: voor 7,75 miljoen euro koop je deze droomvilla (mét bioscoop)
21 november 17:08Twee van de drie zwembaden van het Staalbergven worden gerenoveerd, als de gemeenteraad akkoord gaat
20 november 13:18Man die school binnendrong, was zwaar onder invloed van drank en drugs
17 november 21:47Advocaat schoolindringer: 'Mijn cliënt is geen terrorist'
15 november 18:38Verwarde man bedreigde twee docenten in klaslokaal basisschool: ‘In woord en gebaar’
15 november 12:58Indringer basisschool was volgens buurtjeugd altijd al een probleemjongen
15 november 12:30Verdachte van binnendringen basisschool in Oisterwijk is bekende van politie
30 oktober 11:36Tilburger slaat agent, bijt hem in de kuit en bespuugt een andere politieman
18 oktober 11:57Bankpasfraudeurs slaan genadeloos toe: man van 77 raakt 150.000 euro kwijt
17 oktober 21:43Auto uitgebrand op snelweg A58 bij Moergestel
17 oktober 16:09Eeuwenoude Marialinde in Oisterwijk is uitgeroepen tot Boom van het Jaar
25 augustus 19:30Video van de dag: Noodweer boven delen van Brabant
25 augustus 11:44Noodweer teistert regio: ondergelopen straten en omgewaaide bomen
3 augustus 06:29112-nieuws: palletwagen kantelt • afgebroken takken in Oisterwijk
22 juli 11:02Man pakt mes en dreigt handhavers keel door te snijden na bekeuring
4 juli 07:47Automobilist raakt macht over stuur kwijt en botst tegen boom in Oisterwijk
18 juni 06:30Vlaamse gaai spartelt ondersteboven bij terras, bezoekers bellen brandweer
RSS.