menu
zoek

Nieuws Sassenheim

Agent naar huis gestuurd na conflict met groep jongeren

dinsdag 28 februari 2023, 15:07 uur

Tussen een agent in zijn vrije tijd en een groep jongeren ontstond in de nacht van 27 op 28 februari rond 2:00 uur een conflict, toen de jongeren hem bij zijn woning opzochten. De agent was op dat moment niet in dienst. Hij kwam met een hakbijl in zijn hand naar buiten en wilde één van de jongeren aanhouden.

Waarom de jongeren in eerste instantie het huis van de agent opzochten en hoe het conflict is ontstaan, is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Op beelden is te zien hoe de agent buiten diensttijd een van de jongeren aan haar jas meetrekt en opdracht geeft op haar knieën te gaan zitten, terwijl hij de bijl nog steeds in zijn hand heeft. Plaatsvervangend districtschef Danny Williams: “Het zijn heftige beelden om te zien. Dit is niet het gedrag dat wij van onze collega’s verwachten. Dit is niet de politie die wij willen zijn.” Wat is een intern onderzoek? Een intern onderzoek is een onderzoek naar de feiten van een incident met als doel vast te kunnen stellen of er mogelijk sprake is van plichtsverzuim. Een intern onderzoek biedt de politie als werkgever de mogelijkheid om alle relevante feiten van individuele gedragingen zo helder mogelijk op tafel te krijgen. Het onderzoek schetst een zo volledig mogelijk beeld van het incident, waarbij zowel belastend als ontlastend materiaal wordt verzameld en vastgelegd.


» Politie.nl

Kaart nieuws Sassenheim. Locatie nieuws: 52.21894 / 4.51750


woensdag 1 maart 2023, 09:48 uur
Agent geschorst omdat hij jongere die hem thuis opzocht bedreigde met hakbijl
NU.nlEen politieagent is tijdelijk geschorst vanwege een incident bij zijn huis in het Zuid-Hollandse Sassenheim. Hij werd in de nacht van maandag op dinsdag opgezocht door een groep jongeren en bedreigde een van hen met een hakbijl. Collega's hebben de agent aangemerkt als verdachte van bedreiging.
» NU.nl
dinsdag 28 februari 2023, 18:19 uur
Agent in vrije tijd dwingt tijdens conflict met hakbijl in de hand meisje op haar knieën
Blik op NieuwsEen agent uit Sassenheim is naar huis gestuurd door zijn chef nadat hij in zijn vrije tijd bij een conflict met een groep jongeren bij zijn woning met een hakbijl in de hand een meisje opdracht had gegeven op haar knieën te gaan zitten. Dit meldt de politie dinsdag.
» Blik op Nieuws
dinsdag 28 februari 2023, 17:06 uur
Agent bedreigt jongeren met hakbijl in Sassenheim
Omroep WestEen agent uit Sassenheim heeft in de nacht van maandag op dinsdag een groep jongeren bedreigd met een hakbijl, toen hij bij zijn woning werd opgezocht. De agent, die op dat moment niet aan werk was, belde zelf zijn collega's vanwege de jongeren. De opgeroepen agenten merkten hun collega vervolgens aan als verdachte van bedreiging.
» Omroep West
dinsdag 28 februari 2023, 16:42 uur
Agent geschorst omdat hij jongere die hem thuis opzoekt bedreigt met hakbijl
NU.nlEen politieagent in het Zuid-Hollandse Sassenheim is tijdelijk geschorst vanwege een incident bij zijn huis. Hij werd in de nacht van maandag op dinsdag opgezocht door een groep jongeren en bedreigde een van hen met een hakbijl. Collega's hebben de agent aangehouden op verdenking van bedreiging.
» NU.nl
dinsdag 28 februari 2023, 16:28 uur
Agent in Sassenheim dwingt meisje op knieën met hakbijl
de TelegraafEen agent in het Zuid-Hollandse Sassenheim bedreigde in de nacht van maandag op dinsdag jongeren met een hakbijl. De agent was op het moment van het incident niet aan het werk, maar thuis, waar de jongeren hem hadden opgezocht. De agent werkt voorlopig niet en de politie onderzoekt de zaak.
» de Telegraaf
dinsdag 28 februari 2023, 16:25 uur
Agent buiten dienst dwingt meisje op knieën met bijl in Sassenheim
Brabants DagbladEen agent is met een hakbijl op een groep jongeren afgekomen in het Zuid-Hollandse Sassenheim. Eén van hen, een meisje, trok hij aan haar jas mee en gaf hij opdracht op haar knieën te gaan zitten. De agent was op het moment van het incident niet aan het werk, maar thuis, waar de jongeren hem hadden opgezocht.
» Brabants Dagblad
dinsdag 28 februari 2023, 16:25 uur
Agent buiten dienst dwingt meisje op knieën met bijl in Sassenheim
de StentorEen agent is met een hakbijl op een groep jongeren afgekomen in het Zuid-Hollandse Sassenheim. Eén van hen, een meisje, trok hij aan haar jas mee en gaf hij opdracht op haar knieën te gaan zitten. De agent was op het moment van het incident niet aan het werk, maar thuis, waar de jongeren hem hadden opgezocht.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Sassenheim

27 februari 15:39Slachtoffer van steekpartij bij vleesverwerker nog kritiek in ziekenhuis
26 februari 11:53Steekpartij bij vleesverwerker, slachtoffer naar ziekenhuis
21 juli 09:38Verdachte aangehouden voor gewapende overval
1 juni 19:04Man (70) aangehouden voor bedreigen kinderen met vuurwapen
8 maart 17:23Man ernstig mishandeld na aanspreken scooterrijder op rijgedrag
1 maart 09:48Agent geschorst omdat hij jongere die hem thuis opzocht bedreigde met hakbijl
21 juni 11:40Overval bedrijfspand, politie zoekt getuigen
5 juni 14:51Motorrijder (52) omgekomen na val op rotonde Sassenheim
11 mei 11:07Zes woningen tijdelijk onbewoonbaar na explosie Sassenheim
RSS.