menu
zoek

Nieuws Standdaarbuiten

Spookrijder door Verkeerspolitie van de weg gehaald

zondag 17 december 2023, 14:10 uur

Agenten van de Verkeerspolitie zijn afgelopen nacht tijdens hun surveillance over de A17 flink geschrokken toen een spookrijder hen naderde. Het lukte de dienders uiteindelijk om circa 8 km verder, de automobilist met signalen te waarschuwen en tot stilstand te brengen. De bestuurder, een 53-jarige in Essen (B) verblijvende man, is aangehouden.

Agenten van de Verkeerspolitie surveilleerden zondag 17 december 2023 omstreeks 03.30 uur over de A17 in de richting van Roosendaal, komende vanuit de richting van Moerdijk. Het viel de dienders op dat ter hoogte van Standdaarbuiten tegenliggers met hun grote lichten seinden. Kort daarna zagen ze dat hen op dezelfde rijstrook al waar zij reden een auto hen tegemoet kwam, door direct naar rechts te sturen werd een aanrijding voorkomen.   De agenten zijn direct bij de eerste afslag gedraaid om het voertuig te volgen. Ze zagen dat die bestuurder met een snelheid van circa 100 km / uur bleef rijden en dat diverse automobilisten moesten uitwijken.  De politiemensen hebben hun optische signalen aangezet en slaagden er uiteindelijk in de bestuurder met handgebaren te waarschuwen, waarna die de auto aan de kant zette. Hij werd vanwege het gevaarlijke rijgedrag aangehouden. Hij was niet onder invloed van alcohol of drugs. Aan het bureau verklaarde hij dat zijn navigatiesysteem hem de verkeerde kant op had gestuurd. Hij was erg blij dat er niemand gewond was geraakt.          


» Politie.nl

Kaart nieuws Standdaarbuiten. Locatie nieuws: 51.62811 / 4.52807


zondag 17 december 2023, 15:01 uur
Spookrijder volgt navigatie en belandt zo op verkeerde weghelft van A17
Omroep BrabantDe politie beleefde in de nacht van zaterdag op zondag een merkwaardig heterdaadje op de A17. Daar kwamen nietsvermoedende agenten rond half vier plotseling een spookrijder tegen op de snelweg bij Standdaarbuiten. De agenten surveilleerden deze nacht op de snelweg toen ze verschillende tegenliggers met groot licht zagen seinen.
» Omroep Brabant
zondag 17 december 2023, 14:40 uur
Spookrijder op de A17 rijdt bijna op agenten in: bestuurder aangehouden
BN DeStemSTANDDAARBUITEN - Agenten van de verkeerspolitie zijn zaterdagnacht rond 03.30 flink geschrokken toen tijdens hun surveillance op de A17 een spookrijder hen naderde. Met signalen lukte het om de automobilist, een 33-jarige man uit Essen, aan te houden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
» BN DeStem
zondag 17 december 2023, 14:40 uur
Spookrijder rijdt bijna op agenten in: bestuurder aangehouden
de GelderlanderAgenten van de verkeerspolitie zijn zaterdagnacht rond 03.30 flink geschrokken toen tijdens hun surveillance op de A17, ter hoogte van het Brabantse Standdaarbuiten een spookrijder hen naderde. Met signalen lukte het om de automobilist, een 33-jarige man uit Essen, aan te houden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Standdaarbuiten

26 februari 08:46Dode vrouw gevonden in water in Standdaarbuiten, politie doet onderzoek
10 februari 16:00Sprookjesachtige carnavalstraditie: zo werd lichtjesoptocht beroemd
17 december 15:01Spookrijder volgt navigatie en belandt zo op verkeerde weghelft van A17
6 januari 09:17Sven kocht een huis dat werd uitgewoond door krakers: ‘Een varken zit properder in z’n stal’
23 april 06:24Jonge kat loopt duiventil binnen en wordt met luchtbuks door kop geschoten in Standdaarbuiten
5 maart 09:46Man (29) omgekomen bij ernstig verkeersongeval Standdaarbuiten
4 maart 18:05Ernstig ongeluk met vrachtwagen en auto op A17, weg afgesloten
6 juli 10:30Meerdere gewonden na aanrijding op A17
RSS.