menu
zoek

Nieuws Ter Apel

Zeventien kerken vangen komende tijd 255 asielzoekers Ter Apel op

dinsdag 30 augustus 2022, 20:44 uur

Zeventien kerken in Groningen en Drenthe vangen de komende dagen in totaal 255 asielzoekers op. Dat doen ze in ieder geval tot volgende week, als de extra opvanglocatie in Zoutkamp opent. De kerken hadden hun plekken al eerder aangeboden bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), sinds zondag wordt er ook daadwerkelijk gebruik van gemaakt.

Waar: Griekse vluchtelingenkamp in Ter Apel

» NOS


Kaart nieuws Ter Apel. Locatie nieuws: Griekse vluchtelingenkamp
Griekse vluchtelingenkamp in Ter Apel


dinsdag 30 augustus 2022, 18:29 uur
Douches en wasbakken worden op terrein Ter Apel geplaatst, zegt Inspectie
NOSOp het terrein voor het aanmeldcentrum in Ter Apel worden door het COA douches en wasbakken geplaatst, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De toiletten worden voortaan schoongemaakt. Vrijdag sloeg de Inspectie alarm over de sanitaire voorzieningen op het terrein, die zwaar onder de maat waren.
» NOS
dinsdag 30 augustus 2022, 17:33 uur
Aanmeldcentrum Ter Apel krijgt douches en wasbakken om hygiëne te verbeteren
NU.nlOp het terrein voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel komen douches en wasbakken, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De douches en wasbakken zijn vanaf dinsdag of woensdag te gebruiken.
» NU.nl
dinsdag 30 augustus 2022, 17:12 uur
Extra, schone douches en veldbedden bij aanmeldcentrum in Ter Apel
RTV NoordEr komen extra en schone wc’s, douches en wasbakken, veldbedden en slaapzakken voor asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd schrijft in een brief aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid en voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen er alles aan te doen om te zorgen voor een betere hygiëne in Ter Apel.
» RTV Noord
dinsdag 30 augustus 2022, 16:44 uur
Inspectie: douches en wasbakken bij aanmeldcentrum Ter Apel
Dagblad van het NoordenOp het terrein voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel komen douches en wasbakken, meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 30 augustus 2022, 07:58 uur
Afgelopen nacht opnieuw geen gedwongen buitenslapers in Ter Apel
RTV NoordBij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben afgelopen nacht ongeveer tien mensen buiten geslapen. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is hun wel de mogelijkheid geboden om binnen te slapen, maar hebben ze daarvan afgezien.
» RTV Noord
dinsdag 30 augustus 2022, 00:15 uur
Vannacht opnieuw geen gedwongen buitenslapers in Ter Apel
NOSNet als afgelopen nacht hoeft vannacht niemand gedwongen buiten te slapen bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Zestig mensen krijgen opvang in de wachtruimtes van de IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst.
» NOS
maandag 29 augustus 2022, 23:38 uur
Bijna iedereen sliep afgelopen nacht binnen in Ter Apel
de StentorBij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben ongeveer tien mensen de nacht buiten doorgebracht. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is hen wel de mogelijkheid geboden om binnen te slapen, maar hebben ze daarvan afgezien.
» de Stentor
maandag 29 augustus 2022, 23:38 uur
Bijna iedereen sliep afgelopen nacht binnen in Ter Apel
de GelderlanderBij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben ongeveer tien mensen de nacht buiten doorgebracht. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is hen wel de mogelijkheid geboden om binnen te slapen, maar hebben ze daarvan afgezien.
» de Gelderlander
maandag 29 augustus 2022, 23:38 uur
Tien asielzoekers kiezen om buiten te slapen in Ter Apel, de rest slaapt binnen
RTV DrentheVerschillende opvanglocaties bieden Ter Apel lucht.
» RTV Drenthe
maandag 29 augustus 2022, 18:04 uur
Rode Kruis en COA vragen spullen voor vluchtelingen via organisaties te geven
NU.nlHet Rode Kruis en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vragen mensen die spullen willen geven aan vluchtelingen in Ter Apel om ze te doneren via professionele organisaties. Spontane eenmansacties kunnen ertoe leiden dat de spullen ongebruikt buiten blijven liggen.
» NU.nl
maandag 29 augustus 2022, 16:01 uur
COA en Rode Kruis dringen aan op coördinatie hulpacties Ter Apel
Dagblad van het NoordenHet Rode Kruis en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) roepen het publiek op spontane hulpacties ten behoeve van vluchtelingen in Ter Apel voortaan uit te voeren in samenwerking met professionele instellingen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 29 augustus 2022, 09:49 uur
Asielzoekers Ter Apel hoefden vannacht niet buiten te slapen
NOSBij de aanmeldplek voor asielzoekers in Ter Apel heeft vannacht niemand gedwongen buiten moeten slapen. Dat is voor het eerst in lange tijd.
» NOS
maandag 29 augustus 2022, 06:33 uur
Noodopvang voor 500 mensen; niemand in Ter Apel sliep noodgedwongen buiten
RTV DrentheHet is voor het eerst sinds langere tijd dat er vannacht geen gedwongen buitenslapers waren in Ter Apel.
» RTV Drenthe
maandag 29 augustus 2022, 06:12 uur
Zondagavond is voor alle buitenslapers Ter Apel een (veld)bed geregeld
NU.nlVoor bijna vijfhonderd mensen die buiten sliepen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is in de nacht van zondag op maandag een onderkomen gevonden. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag. Enkele mensen kiezen ervoor om de nacht buiten door te brengen. Voor hen zijn veldbedden en slaapzakken geregeld.
» NU.nl
maandag 29 augustus 2022, 00:21 uur
Rode Kruis: veldbedden voor buitenslapers in Ter Apel
Leeuwarder CourantHet Rode Kruis heeft veldbedden geplaatst bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Deze zijn bedoeld voor mensen die niet elders zijn ondergebracht en buiten slapen in de nacht van zondag op maandag. Aan hen is ook een slaapzak verstrekt, aldus de hulporganisatie.
» Leeuwarder Courant
maandag 29 augustus 2022, 00:16 uur
Opvang gevonden voor bijna 500 mensen bij Ter Apel, enkele buiten
Leeuwarder CourantVoor bijna vijfhonderd mensen die verbleven bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is in de nacht van zondag op maandag een onderkomen gevonden, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag.
» Leeuwarder Courant
zondag 28 augustus 2022, 23:36 uur
Vanavond is voor alle buitenslapers Ter Apel een (veld)bed geregeld
NU.nlVoor bijna vijfhonderd mensen die buiten sliepen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is in de nacht van zondag op maandag een onderkomen gevonden. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag. Enkele mensen kiezen er voor om de nacht buiten door te brengen. Voor hen zijn veldbedden en slaapzakken geregeld.
» NU.nl
zondag 28 augustus 2022, 23:34 uur
Opvang gevonden voor bijna 500 mensen bij Ter Apel, enkele mensen blijven buiten slapen
de StentorVoor bijna vijfhonderd mensen die bij het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven is in de nacht van zondag op maandag een onderkomen gevonden, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» de Stentor
zondag 28 augustus 2022, 23:34 uur
Opvang gevonden voor bijna 500 mensen bij Ter Apel, enkele mensen blijven buiten slapen
BN DeStemVoor bijna vijfhonderd mensen die bij het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven is in de nacht van zondag op maandag een onderkomen gevonden, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» BN DeStem
zondag 28 augustus 2022, 23:33 uur
Voor het eerst in lange tijd slapen geen asielzoekers gedwongen buiten in Ter Apel
NOSVoor het eerst in lange tijd hebben geen asielzoekers gedwongen buiten geslapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt opvangorganisatie COA. Voor alle mensen die buiten moesten wachten zijn opvangplekken gevonden. Volgens het COA hebben enkele mensen er zelf voor gekozen om de nacht buiten door te brengen.
» NOS
zondag 28 augustus 2022, 12:54 uur
COA: 250 mensen sliepen buiten bij Ter Apel
de TelegraafIn totaal hebben 250 asielzoekers de nacht buiten door moeten brengen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag. Zaterdagavond sprak het COA nog van zo’n driehonderd mensen die de nacht buiten zouden moeten doorbrengen, maar het COA heeft dat bijgesteld vanwege een andere inschatting.
» de Telegraaf
zondag 28 augustus 2022, 12:47 uur
COA: 250 mensen sliepen buiten bij Ter Apel
Dagblad van het NoordenIn totaal hebben 250 asielzoekers de nacht buiten door moeten brengen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag. Zaterdagavond sprak het COA nog van zo'n driehonderd mensen die de nacht buiten zouden moeten doorbrengen, maar het COA heeft dat bijgesteld vanwege een andere inschatting.
» Dagblad van het Noorden
zondag 28 augustus 2022, 12:42 uur
Liveblog Ter Apel 28 augustus: Noodopvang geregeld voor 500 mensen
RTV NoordDe ontwikkelingen in en om het aanmeldcentrum in Ter Apel volgen elkaar in hoog tempo op. In dit blog lees je het laatste nieuws van zondag.
» RTV Noord
zondag 28 augustus 2022, 11:59 uur
‘Verschrikkelijke kou’ voor 250 buitenslapers in Ter Apel, opvang komende nacht nog onduidelijk
de GelderlanderOpnieuw hebben zo'n 250 asielzoekers buiten de nacht moeten doorbrengen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Gisteren deelde het COA (Centraal Orgaan Asielopvang) nog dat het ging om driehonderd, maar dat getal is bijgesteld. Het is nog niet zeker of komende nacht het grasveld voor het aanmeldcentrum leeg is, aldus een woordvoerder.
» de Gelderlander
zondag 28 augustus 2022, 11:59 uur
‘Verschrikkelijke kou’ voor 250 buitenslapers in Ter Apel, opvang komende nacht nog onduidelijk
BN DeStemOpnieuw hebben zo'n 250 asielzoekers buiten de nacht moeten doorbrengen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Gisteren deelde het COA (Centraal Orgaan Asielopvang) nog dat het ging om driehonderd, maar dat getal is bijgesteld. Het is nog niet zeker of komende nacht het grasveld voor het aanmeldcentrum leeg is, aldus een woordvoerder.
» BN DeStem
zaterdag 27 augustus 2022, 22:57 uur
Weer 300 mensen gedwongen tot buiten slapen voor azc Ter Apel
NOSHet is niet gelukt een slaapplek te vinden voor zo'n 300 van de ongeveer 450 asielzoekers voor het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Dat betekent dat deze mensen noodgedwongen buiten het centrum hebben overnacht, bij een minimumtemperatuur van 11 graden zonder tent onder een luifel.
» NOS
zaterdag 27 augustus 2022, 22:29 uur
Zeventig asielzoekers uit Ter Apel zijn op weg naar Vlissingse marinekazerne
PZCVLISSINGEN - Een bus met zeventig asielzoekers zijn gisteren vanuit aanmeldcentrum Ter Apel vertrokken naar de marinekazerne in Vlissingen.
» PZC
zaterdag 27 augustus 2022, 21:27 uur
Ongeveer 300 mensen slapen zaterdagnacht buiten in Ter Apel
Dagblad van het NoordenOngeveer driehonderd mensen brengen de nacht van zaterdag op zondag buiten door bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het is niet gelukt voor hen een slaapplek te vinden, zegt een woordvoerder van het Centraal Oorgaan opvang asielzoekers.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 27 augustus 2022, 18:36 uur
Weer honderden asielzoekers bij Ter Apel, velen keren terug na evacuatie met bus
NU.nlEr wachten opnieuw honderden mensen voor de hekken van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Zo is een deel van de circa vierhonderd mensen die vrijdagavond met bussen naar Utrecht, Stadskanaal, Zuidbroek, Almere en Groningen werden gebracht, teruggekeerd. Tegelijkertijd zijn nieuwe asielzoekers gearriveerd.
» NU.nl
zaterdag 27 augustus 2022, 18:22 uur
Asielzoekers uit Ter Apel op weg naar Vlissingen
Leeuwarder CourantEen deel van de asielzoekers die zaterdag wachtten bij het het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel is per bus onderweg naar Vlissingen, zegt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Of er bussen komen om meer mensen op te halen, kon ze nog niet zeggen.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 27 augustus 2022, 18:12 uur
Opnieuw puzzel waar honderden asielzoekers Ter Apel moeten overnachten
NOSBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel wachten honderden mensen af waar ze vanavond slapen. Een groep van zo'n 70 asielzoekers is per bus naar Vlissingen vertrokken, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» NOS
zaterdag 27 augustus 2022, 16:42 uur
Onzekerheid bij honderden wachtenden in Ter Apel
Dagblad van het NoordenHonderden mensen wachten zaterdagmiddag op het terrein voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Of zij daar ook de nacht zullen doorbrengen, is onduidelijk. Een woordvoerster van Artsen zonder Grenzen (AzG) noemt de situatie "chaotisch".
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 27 augustus 2022, 13:07 uur
Inspectie: alarmbellen gingen af na dood drie maanden oude baby
RTV NoordDe dood van een drie maanden oude baby in de sporthal van het aanmeldcentrum, afgelopen woensdag, was voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aanleiding om de situatie in Ter Apel met eigen ogen te bekijken.
» RTV Noord
zaterdag 27 augustus 2022, 11:34 uur
Helft weggevoerde asielzoekers terug in Ter Apel, COA bezig met extra voorzieningen
BN DeStemBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel hebben naar schatting zo'n 250 asielzoekers buiten overnacht. Van de kleine 400 lotgenoten die vrijdagavond met bussen werden overgebracht naar opvanglocaties elders zijn 200 weer teruggekomen.
» BN DeStem
zaterdag 27 augustus 2022, 10:48 uur
Ondanks evacuatie sliepen 250 mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheEen kleine vierhonderd mensen heeft de nacht doorgebracht in Utrecht, Stadskanaal, Zuidbroek, Almere en Groningen.
» RTV Drenthe
zaterdag 27 augustus 2022, 10:42 uur
Liveblog Ter Apel: Zo'n 300 buitenslapers voor het aanmeldcentrum verwacht
RTV NoordDe ontwikkelingen in en om het aanmeldcentrum in Ter Apel volgen elkaar in hoog tempo op. Afgelopen nacht zijn honderden asielzoekers naar andere locaties in Nederland gebracht na een hygiënenoodkreet van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In dit blog lees je het laatste nieuws van zaterdag.
» RTV Noord
zaterdag 27 augustus 2022, 09:54 uur
Vluchtelingenwerk en gemeenten: noodkreet inspectie Ter Apel erg laat
NOSVluchtelingenwerk Nederland snapt niet waarom de hygiënenoodkreet van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) nu pas komt. "Dat had van mij al heel veel eerder gemogen", zegt bestuursvoorzitter Frank Candel in het NOS Radio 1 Journaal.
» NOS
zaterdag 27 augustus 2022, 01:10 uur
Liveblog Ter Apel 26 augustus: Asielakkoord bereikt • Emmen: 'Geen toezegging noodopvang gedaan'
RTV NoordDe ontwikkelingen in en om het aanmeldcentrum in Ter Apel volgen elkaar in hoog tempo op. Vrijdag is in Den Haag een akkoord bereikt over oplossingen voor de asielcrisis. In dit blog lees je het laatste nieuws.
» RTV Noord
zaterdag 27 augustus 2022, 01:07 uur
Deel asielzoekers geëvacueerd uit Ter Apel na waarschuwing inspectie
NU.nlBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel stonden vrijdagavond meerdere bussen klaar om een groot deel van de asielzoekers naar andere locaties in het land te brengen. Niet iedereen wilde met de bussen mee. Tientallen mensen zijn achtergebleven rondom het terrein.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 23:58 uur
Inspectie slaat alarm over gezondheidssituatie Ter Apel
Dagblad van het NoordenDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft vrijdag alarm geslagen bij gezondheidsminister Ernst Kuipers en de voorzitter van Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling over de gezondheidssituatie op het terrein voor het aanmeldcentrum bij Ter Apel. Er is volgens de inspectie een groot risico dat er infectieziekten uitbreken vanwege het gebrek aan hygiëne op het terrein. Er is een gebrek aan water, schone wc's en douches en beschutting.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 26 augustus 2022, 23:37 uur
COA verplaatst asielzoekers Ter Apel na waarschuwing inspectie, niet iedereen wil mee
NU.nlBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel stonden vrijdagavond meerdere bussen klaar om een groot deel van de asielzoekers naar andere locaties in het land te brengen. Niet iedereen wilde met de bussen mee. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) sloeg eerder op de avond alarm over de gezondheidssituatie op het terrein voor het aanmeldcentrum.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 23:19 uur
Evacuaties uit Ter Apel na hygiënenoodkreet inspectie
NOSHonderden asielzoekers zijn de afgelopen avond van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar andere locaties in Nederland gebracht. Het gaat om plekken in Utrecht, Stadskanaal, Zuidbroek, Almere en Groningen, zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Naar schatting 400 mensen zijn weggebracht.
» NOS
vrijdag 26 augustus 2022, 23:14 uur
Inspectie slaat alarm, asielzoekers halsoverkop weg uit Ter Apel
RTV NoordHonderden asielzoekers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar andere locaties in Nederland gebracht.
» RTV Noord
vrijdag 26 augustus 2022, 23:08 uur
Asielzoekers Ter Apel gaan met bussen naar elders voor onderdak
de TelegraafBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel staan vrijdagavond meerdere bussen klaar om asielzoekers naar andere locaties in het land te brengen. Dat gebeurt nadat eerder op de dag de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) alarm had geslagen bij gezondheidsminister Ernst Kuipers en de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling over de gezondheidssituatie op het terrein voor het aanmeldcentrum.
» de Telegraaf
vrijdag 26 augustus 2022, 22:46 uur
Asielzoekers Ter Apel gaan met bussen naar elders voor onderdak, inspectie slaat alarm
BN DeStemBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel staan vrijdagavond meerdere bussen klaar om asielzoekers naar andere locaties in het land te brengen. Dat gebeurt nadat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) alarm sloeg bij gezondheidsminister Ernst Kuipers en de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling over de gezondheidssituatie op het terrein voor het aanmeldcentrum.
» BN DeStem
vrijdag 26 augustus 2022, 22:46 uur
Asielzoekers Ter Apel gaan met bussen naar elders voor onderdak, inspectie slaat alarm
de GelderlanderBij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel staan vrijdagavond meerdere bussen klaar om asielzoekers naar andere locaties in het land te brengen. Dat gebeurt nadat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) alarm sloeg bij gezondheidsminister Ernst Kuipers en de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling over de gezondheidssituatie op het terrein voor het aanmeldcentrum.
» de Gelderlander
vrijdag 26 augustus 2022, 20:16 uur
Artsen zonder Grenzen behandelt 80 mensen in Ter Apel, ook Defensie gaat helpen
RTV DrentheDefensie stelt een locatie beschikbaar om asielzoekers onder te brengen die anders buiten de poorten van het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten slapen omdat er geen plek is.
» RTV Drenthe
vrijdag 26 augustus 2022, 20:00 uur
Asielakkoord: uiterlijk 10 september alle buitenslapers Ter Apel onder dak
Dagblad van het NoordenHet vrijdag gesloten asielakkoord moet leiden tot duizenden extra opvangplekken en beperking van de instroom. Maar de komende dagen en mogelijk weken slapen er nog steeds mensen buiten in Ter Apel. Uiterlijk 10 september is dat voorbij, garandeert staatssecretaris Van der Burg.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 26 augustus 2022, 17:00 uur
Bisschop Van den Hout over Ter Apel: 'Beschamend en triest'
Dagblad van het NoordenBisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden doet een klemmend beroep op de overheid om snel een eind te maken aan de mensonterende situatie bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 26 augustus 2022, 16:29 uur
Artsen zonder Grenzen zag eerste dag in Ter Apel 30 mensen, 3 naar ziekenhuis
NU.nlHulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft donderdag in Ter Apel "een kleine dertig" asielzoekers onderzocht. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis en één persoon kon na behandeling bij de dokterspost terug. Dat zegt noodhulpcoördinator Monique Nagelkerke vrijdag tegen NU.nl.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 16:09 uur
Artsen zonder Grenzen zag eerste dag in Ter Apel 30 mensen, 4 doorverwezen
NU.nlHulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft donderdag in Ter Apel "een kleine dertig" asielzoekers onderzocht. Vier van hen zijn doorverwezen naar een dokterspost of ziekenhuis, zegt noodhulpcoördinator Monique Nagelkerke vrijdag tegen NU.nl.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 15:34 uur
Artsen zonder Grenzen zag eerste dag in Ter Apel 30 mensen, 4 naar ziekenhuis
NU.nlHulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft donderdag in Ter Apel "een kleine dertig" asielzoekers onderzocht. Vier van hen zijn doorverwezen naar het ziekenhuis, zegt noodhulpcoördinator Monique Nagelkerke vrijdag tegen NU.nl.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 12:11 uur
Video | Honderden asielzoekers slapen opnieuw buiten in Ter Apel
NU.nlStaatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) verwacht niet dat het terrein bij het aanmeldcentrum vrijdag leeg is. Het kabinet wil vrijdag nog met een pakket maatregelen komen om het asielprobleem aan te pakken.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 11:28 uur
Staatssecretaris: ook vanavond nog buitenslapers in Ter Apel
RTV DrentheEric van der Burg is druk in overleg met gemeenten om meer opvang te regelen voor de nieuwkomers, maar dat levert vandaag volgens hem nog niet het gewenste resultaat op.
» RTV Drenthe
vrijdag 26 augustus 2022, 11:15 uur
Asielakkoord in de maak
de TelegraafCoalitiepartijen VVD, D66, CDA, CU hopen ondanks verdeeldheid vrijdag een asielakkoord te presenteren waarmee de druk op de asielopvang wordt verlicht. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) verwacht echter niet dat het terrein rond aanmeldcentrum Ter Apel vrijdagavond al leeg is.
» de Telegraaf
vrijdag 26 augustus 2022, 10:51 uur
Van der Burg denkt dat asielzoekers ook vrijdag nog buiten slapen in Ter Apel
NU.nlStaatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) verwacht dat het gebied rondom het aanmeldcentrum in Ter Apel vrijdagavond niet leeg is. De Groningse burgemeester Koen Schuiling wil dat er vanaf vrijdag geen asielzoekers meer buiten slapen, zei hij eerder deze week. Al wekenlang verblijven en slapen honderden asielzoekers op het veld.
» NU.nl
vrijdag 26 augustus 2022, 10:38 uur
Van der Burg: Ook vanavond slapen nog asielzoekers buiten in Ter Apel
Brabants DagbladStaatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) verwacht niet dat het terrein rond aanmeldcentrum Ter Apel vanavond leeg is. Hij denkt dat er alsnog mensen buiten de poorten zullen slapen. Van der Burg is druk in overleg met gemeenten om meer opvang te regelen voor de nieuwkomers, maar dat levert vandaag nog niet het gewenste resultaat op, zei hij voor aanvang van de ministerraad.
» Brabants Dagblad
vrijdag 26 augustus 2022, 10:38 uur
Van der Burg: Ook vanavond slapen nog asielzoekers buiten in Ter Apel
de StentorStaatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) verwacht niet dat het terrein rond aanmeldcentrum Ter Apel vanavond leeg is. Hij denkt dat er alsnog mensen buiten de poorten zullen slapen. Van der Burg is druk in overleg met gemeenten om meer opvang te regelen voor de nieuwkomers, maar dat levert vandaag nog niet het gewenste resultaat op, zei hij voor aanvang van de ministerraad.
» de Stentor
vrijdag 26 augustus 2022, 10:38 uur
Van der Burg: Ook vanavond slapen nog asielzoekers buiten in Ter Apel
de GelderlanderStaatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) verwacht niet dat het terrein rond aanmeldcentrum Ter Apel vanavond leeg is. Hij denkt dat er alsnog mensen buiten de poorten zullen slapen. Van der Burg is druk in overleg met gemeenten om meer opvang te regelen voor de nieuwkomers, maar dat levert vandaag nog niet het gewenste resultaat op, zei hij voor aanvang van de ministerraad.
» de Gelderlander
vrijdag 26 augustus 2022, 10:38 uur
Van der Burg: Ook vanavond slapen nog asielzoekers buiten in Ter Apel
BN DeStemStaatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) verwacht niet dat het terrein rond aanmeldcentrum Ter Apel vanavond leeg is. Hij denkt dat er alsnog mensen buiten de poorten zullen slapen. Van der Burg is druk in overleg met gemeenten om meer opvang te regelen voor de nieuwkomers, maar dat levert vandaag nog niet het gewenste resultaat op, zei hij voor aanvang van de ministerraad.
» BN DeStem
vrijdag 26 augustus 2022, 10:36 uur
Van der Burg: ook vanavond slapen er nog mensen buiten in Ter Apel
NOSOp het voorterrein van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zullen ook vanavond zeer waarschijnlijk nog mensen buiten slapen. Staatssecretaris Van der Burg (Asielzaken) heeft bij het begin van de ministerraad gezegd dat het vrijwel zeker niet zal lukken om het terrein leeg te krijgen.
» NOS
vrijdag 26 augustus 2022, 10:34 uur
Van der Burg denkt dat vrijdag mensen nog rond 'Ter Apel' slapen
Dagblad van het NoordenStaatssecretaris Eric van der Burg (Aselbeleid) verwacht niet het terrein rond aanmeldcentrum Ter Apel vrijdagavond leeg is. Hij denkt dat er alsnog mensen buiten de poorten zullen slapen. Van der Burg is druk overleg met gemeenten om meer opvang te regelen voor de nieuwkomers, maar dat levert vrijdag volgens hem nog niet het gewenste resultaat op, zei hij voor aanvang van de ministerraad.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 26 augustus 2022, 10:09 uur
Crisis in Ter Apel. Dit zijn de laatste ontwikkelingen bij het aanmeldcentrum van het AZC
Dagblad van het NoordenHet leed stapelt zich op in Ter Apel. Elke dag slapen meer mensen buiten de poort, opstootjes lijken orde van de dag, Artsen zonder Grenzen ziet zich genoodzaakt om in te grijpen. Een groep inwoners demonstreert tegen asieloverlast. De lokale politiek stelde een ultimatum: vrijdag moet het afgelopen zijn. Volg al het nieuws in ons liveblog.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 26 augustus 2022, 07:01 uur
Filosofe Marli Huijer over Ter Apel: ‘Onverteerbaar dat we dit toestaan, burgers moeten opstaan’
de StentorEn toen huisvestte Nederland plots een plek die volgens Artsen zonder Grenzen de vergelijking kan doorstaan met het beruchte Griekse vluchtelingenkamp Moria. Wat is er toch met ons aan de hand? Emeritus hoogleraar Marli Huijer: ,,Burgers moeten nu opstaan voor betere opvang.’’
» de Stentor
vrijdag 26 augustus 2022, 05:05 uur
Nieuw dieptepunt bij Ter Apel: omstandigheden voor asielzoekers 'beschamend'
NU.nlOp het veld voor het aanmeldcentrum in Ter Apel gaan inmiddels besmettelijke ziekten rond. Overal ligt afval en de hygiëne laat zwaar te wensen over. Het doet buitenlands aan, maar vindt gewoon plaats op een veld in Groningen. NU.nl was een dag op het terrein voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers.
» NU.nl
donderdag 25 augustus 2022, 20:45 uur
Artsen zonder Grenzen moet meteen aan de bak in Ter Apel: 'Het is een onmenselijke situatie'
Dagblad van het NoordenMeteen al op de eerste werkdag van Artsen zonder Grenzen (AzG) in Ter Apel worden twee asielzoekers met een ambulance afgevoerd. Een man kreeg een acute hartaanval en een suikerpatiënt ging volgens AzG-directeur Judith Sargentini ‘van zijn houtje’ omdat hij geen insuline meer had.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 18:19 uur
Directeur Artsen Zonder Grenzen in Ter Apel: 'Nederland-onwaardig'
RTV DrentheDe directeur van de internationale hulporganisatie, Judith Sargentini, kwam vanochtend zelf naar Ter Apel om haar hulp aan te bieden.
» RTV Drenthe
donderdag 25 augustus 2022, 18:04 uur
'Mensen met een beperking vinden het ook leuk om anderen te helpen'
RTV NoordDe situatie in Ter Apel is schrijnend. Honderden asielzoekers sliepen de voorbije weken buiten de poorten van het overvolle aanmeldcentrum, waar de hygiëne ver te zoeken is. Sinds donderdagochtend is Artsen zonder Grenzen aanwezig om te helpen en ook mensen uit de buurt helpen, zoals Yljo van Donselaar.
» RTV Noord
donderdag 25 augustus 2022, 16:36 uur
Video | Artsen zonder Grenzen bij Ter Apel: 'Schaam me voor Nederland'
NU.nlArtsen zonder Grenzen gaat asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel medische en psychologische hulp bieden. Het is voor het eerst dat de hulporganisatie hulp gaat verlenen in het kader van een schrijnende situatie in Nederland.
» NU.nl
donderdag 25 augustus 2022, 16:13 uur
Man naar ziekenhuis na hartaanval bij aanmeldcentrum in Ter Apel
Dagblad van het NoordenHulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft donderdag twee mensen die verbleven bij het aanmeldcentrum in Ter Apel met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. Het gaat om een man die een acute hartaanval kreeg en een man met diabetes die al een maand geen insuline kreeg.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 16:09 uur
Artsen zonder Grenzen stuurt in Ter Apel twee mensen met spoed naar ziekenhuis
NU.nlArtsen zonder Grenzen heeft donderdag twee mensen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. Het gaat om twee mannen, die buiten de hekken van het aanmeldcentrum voor asielzoekers verbleven.
» NU.nl
donderdag 25 augustus 2022, 15:40 uur
AzG: man in Ter Apel krijgt hartaanval, met spoed naar ziekenhuis
RTV DrentheDe man kreeg een acute hartaanval en werd met spoed naar het ziekenhuis gestuurd.
» RTV Drenthe
donderdag 25 augustus 2022, 15:30 uur
Artsen zonder Grenzen: Met spoed twee mensen vanuit Ter Apel doorgestuurd naar ziekenhuis
Brabants DagbladHulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft vanochtend met spoed twee asielzoekers vanuit Ter Apel doorgestuurd naar een ziekenhuis. ,,Eén had hartproblemen, de ander verwaarloosde suikerziekte.”
» Brabants Dagblad
donderdag 25 augustus 2022, 15:30 uur
Artsen zonder Grenzen: Met spoed twee mensen vanuit Ter Apel doorgestuurd naar ziekenhuis
de StentorHulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft vanochtend met spoed twee asielzoekers vanuit Ter Apel doorgestuurd naar een ziekenhuis. ,,Eén had hartproblemen, de ander verwaarloosde suikerziekte.”
» de Stentor
donderdag 25 augustus 2022, 15:30 uur
AzG: man in Ter Apel krijgt hartaanval, met spoed naar ziekenhuis
Dagblad van het NoordenHulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft donderdag twee mensen die verblijven bij het aanmeldcentrum in Ter Apel met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. Het gaat om een man die een acute hartaanval kreeg en een man met suikerziekte die al een maand geen insuline kreeg.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 12:55 uur
Schuiling wil nog niets kwijt over gevolgen ultimatum Ter Apel
Dagblad van het NoordenHet is nog niet duidelijk wat er gebeurt als het kabinet vrijdag de eis van burgemeester Koen Schuiling om alle buitenslapers bij Ter Apel ergens anders onderdak te bieden, naast zich neerlegt. In zijn functie van voorzitter van Veiligheidsregio Groningen zei Schuiling woensdag in Dagblad van het Noorden dat het kabinet per vrijdag opvanglocaties moet hebben voor de ongeregistreerde buitenslapers. Als gemeenten niet willen meewerken, moet dat desnoods onder dwang, vindt hij.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 12:34 uur
Team van Artsen zonder Grenzen naar aanmeldcentrum Ter Apel
Blik op NieuwsVanaf vandaag verleent een team van Artsen zonder Grenzen medische en psychologische zorg aan asielzoekers buiten de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dit meldt Artsen Zonder Grenzen donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 25 augustus 2022, 11:20 uur
Van der Burg: ’Heel erg dat Artsen zonder Grenzen gaat helpen in Ter Apel’
de TelegraafHet is ’heel erg’ dat Artsen zonder Grenzen zich genoodzaakt ziet hulp te bieden aan asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, vindt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). „Aan de andere kant ben ik heel blij dat ze het doen, want het helpt wel”, laat hij weten. Voor de tweede nacht op rij sliepen 700 mensen buiten bij het veelbesproken azc.
» de Telegraaf
donderdag 25 augustus 2022, 11:10 uur
Vanavond op tv: Artsen zonder Grenzen naar Ter Apel
NOSOpvangcrisis verslechtert Artsen zonder Grenzen heeft vanaf vandaag een team van vijf medewerkers in Ter Apel. De artsen leveren zorg aan asielzoekers die vanwege het gebrek aan opvangplaatsen buiten de poort moeten blijven. Het is voor het eerst dat de internationale hulporganisatie een team in Nederland inzet. Hoe kon het zo ver komen?
» NOS
donderdag 25 augustus 2022, 10:59 uur
Van der Burg vindt het erg dat AzG moet inspringen
Leeuwarder CourantHet is aan de ene kant "heel erg" dat Artsen zonder Grenzen (AzG) naar Ter Apel gaat om te helpen bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers, maar aan de andere kant zegt staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) "heel blij" te zijn met de komst van de organisatie. "Want het helpt wel om de kwaliteit daar te verbeteren."
» Leeuwarder Courant
donderdag 25 augustus 2022, 09:21 uur
Hulporganisatie gaat asielzoekers helpen in Nederland
NOSHulporganisatie Artsen zonder Grenzen gaat asielzoekers helpen in Ter Apel. Artsen van de organisatie gaan medische hulp geven.
» NOS
donderdag 25 augustus 2022, 08:50 uur
Schuiling: 'Het is een triest dieptepunt dat Artsen zonder Grenzen naar Ter Apel komt'
RTV NoordKoen Schuiling, voorzitter van Veiligheidsregio Groningen en burgemeester van Groningen, vindt het een 'triest dieptepunt' dat Artsen zonder Grenzen naar Ter Apel komt om ondersteuning te bieden.
» RTV Noord
donderdag 25 augustus 2022, 07:00 uur
Artsen zonder Grenzen biedt noodhulp in Ter Apel: 'Situatie is mensonwaardig'
NU.nlArtsen zonder Grenzen (AzG) gaat asielzoekers buiten de poorten van het aanmeldcentrum in Ter Apel medische en psychologische hulp bieden. Het is voor het eerst dat de hulporganisatie hulp gaat verlenen in het kader van een schrijnende situatie in Nederland.
» NU.nl
donderdag 25 augustus 2022, 06:49 uur
Wat vind jij: Het is een schande dat Artsen Zonder Grenzen in actie moet komen in Ter Apel
RTV DrentheHet is voor het eerst dat de internationale hulporganisatie een team in Nederland inzet.
» RTV Drenthe
donderdag 25 augustus 2022, 06:45 uur
Wekdienst 25/8: Tussentijdse zitting zaak Peter R. de Vries • Artsen zonder Grenzen in Ter Apel
NOSGoedemorgen! Vandaag is een nieuwe aflevering van BOOS te zien over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, en er is een tussentijdse zitting in de strafzaak rond de moord op Peter R. de Vries.
» NOS
donderdag 25 augustus 2022, 06:34 uur
Artsen zonder Grenzen geeft noodhulp in Ter Apel: 'Situatie is mensonwaardig'
NU.nlArtsen zonder Grenzen (AzG) gaat medische en psychologische hulp bieden aan asielzoekers buiten de poorten van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het is voor het eerst dat de hulporganisatie hulp gaat verlenen in het kader van een schrijnende situatie in Nederland.
» NU.nl
donderdag 25 augustus 2022, 06:25 uur
Artsen zonder Grenzen naar Ter Apel: 'Overheid laat het afweten'
RTV DrentheHet team dat het aanmeldcentrum bezocht, trof buiten de poort mensen aan die in leefomstandigheden verkeerden die de organisatie eerder zag op plekken als het Griekse vluchtelingenkamp Moria.
» RTV Drenthe
donderdag 25 augustus 2022, 06:06 uur
Artsen zonder Grenzen biedt noodhulp in Ter Apel: ‘Omstandigheden mensonwaardig’
de GelderlanderArtsen zonder Grenzen (AzG) verleent vanaf vandaag medische en psychologische zorg aan asielzoekers buiten de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het is de eerste keer dat AzG medische hulp biedt in Nederland.
» de Gelderlander
donderdag 25 augustus 2022, 06:05 uur
Artsen zonder Grenzen in Ter Apel: ’Dit ís ook een politiek signaal’
de TelegraafHulporganisatie Artsen zonder Grenzen verleent vanaf donderdag medische en psychologische zorg aan asielzoekers buiten de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het is voor het eerst dat de organisatie actief wordt op Nederlandse bodem. Is er een medische noodzaak of is het meer een politiek signaal?
» de Telegraaf
donderdag 25 augustus 2022, 06:00 uur
Artsen zonder Grenzen naar Ter Apel, waar opnieuw 700 mensen buiten sliepen
NOSDe internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft vanaf vandaag een team in Ter Apel dat zorg levert aan asielzoekers die vanwege het gebrek aan opvangplaatsen buiten de poort moeten blijven.
» NOS
donderdag 25 augustus 2022, 06:00 uur
Artsen zonder Grenzen opent hulppost in Ter Apel: 'Dit is vergelijkbaar met Moria'
RTV NoordArtsen zonder Grenzen (AzG) opent donderdag een hulppost bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het is de eerste keer in z'n ruim vijftigjarige bestaan dat de organisatie medische hulp gaat verlenen binnen Nederland.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: NOS
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV Noord
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: RTV Noord
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Ter Apel

25 november 16:03Arbeidsinspectie: Qbuzz schiet tekort bij begeleiding chauffeurs op bussen naar Ter Apel (update)
20 november 11:32Automobilist (48) rijdt onder invloed bijna het kanaal in bij Ter Apel: rijbewijs kwijt
17 november 06:00Directeur Museum Klooster Ter Apel vertrekt: 'Ik kan niet meer zoveel toevoegen'
11 november 16:01Jongen (17) uit Ter Apel aangehouden voor naar binnen sluipen bij woningen in binnenstad Groningen
9 november 23:09Raad Westerwolde wil onderzoeken wat asielcomplex Ter Apel oplevert
8 november 11:26VVD-fractievoorzitter Westerwolde over asieldiscussie: ‘Ik voel me in de steek gelaten’
5 november 08:31Straatcoaches ingezet tegen overlast asielzoekers Ter Apel
4 november 14:14Noodverordening Ter Apel wordt niet verlengd
31 oktober 23:04Twee mannen uit Ter Apel met gestolen goederen aangehouden in Drachten
28 oktober 19:40Advocaat mag gevangenis Ter Apel niet in na vermeende smokkel
22 oktober 20:05Opnieuw te veel minderjarige asielzoekers in Ter Apel
21 oktober 15:43Minderjarige vluchtelingen kregen beschimmeld brood in Stadskanaal
20 oktober 17:31'Geschrokken' ondernemer krijgt in Ter Apel uitgedeelde tenten in erbarmelijke staat terug
19 oktober 13:45Van der Burg: vrijdag nog steeds te veel jongeren in Ter Apel
19 oktober 11:43COA heeft nog één dag om 275 kinderen uit Ter Apel over te plaatsen
16 oktober 15:05Motorrijder raakt gewond bij botsing met auto bij Ter Apel
14 oktober 09:46Trekker botst frontaal op auto bij Ter Apel, man ernstig gewond
12 oktober 19:07Man vrijgesproken van spuiten vloeistof door hek Ter Apel
12 oktober 17:48Asielzoeker krijgt zes weken cel voor vernielen 23 auto's in Ter Apel
10 oktober 16:57Kinderombudsman stuurt brief over Ter Apel: 'Kinderen worden aan hun lot overgelaten'
RSS.