menu
zoek

Nieuws Vlaardingen

26-jarige man overleden bij schietincident

donderdag 17 december 2020, 14:32 uur

Bij een schietincident op de Patrimoniumdwarsstraat viel woensdagavond 16 december een dodelijk slachtoffer te betreuren; een 26-jarige man uit Vlaardingen. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan.

Waar: Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen

Politie schiet man neer In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat een getuigen kort daarvoor aan agenten had verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man wordt nog onderzocht. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident. Groot onderzoek gestart Medewerkers van de Forensische Opsporing startte gisteravond meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie.  Getuigen en camerabeelden gezocht Ook al hebben we inmiddels al wat getuigen gesproken, nog steeds blijft informatie welkom. Ook camerabeelden van de omgeving zijn waardevol voor het onderzoek. Vandaag begint het buurtonderzoek en zullen politiemensen bij bewoners van de wijk langs de deur gaan. Heeft u informatie, laat het ons weten via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan met 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen.  

Schietincident/steekincident in Vlaardingen

» Politie.nl


Kaart nieuws Vlaardingen. Locatie nieuws: 51.96248 / 4.30790 Patrimoniumdwarsstraat
Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen


woensdag 16 december 2020, 22:41 uur
Man overleden bij schietincident
Politie.nlBij een schietincident op de Patrimoniumdwarsstraat viel woensdag 16 december een dodelijk slachtoffer te betreuren.
Omstreeks 20.15 uur kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes van bewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan. De man bleek een schotwond te hebben. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het slachtoffer ter plaatse. 

Politie schiet man neer
In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat getuigen kort daarvoor aan agenten hadden verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Start groot onderzoek
Medewerkers van de Forensische Opsporing startte met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De identiteit van de overleden man en de neergeschoten verdachte is nog niet bekend. De politie start een groot onderzoek naar het incident waarbij een man om het leven kwam. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. 

(poging) Moord/Doodslag in Vlaardingen
Schietincident/steekincident in Vlaardingen
» Politie.nl
donderdag 17 december 2020, 06:41 uur
Man doodgeschoten in Vlaardingen, verdachte verwond door politie
NU.nlEen man in Vlaardingen is woensdagavond aan zijn verwondingen overleden na een schietincident. Toen agenten een verdachte wilden aanhouden, probeerde hij te vluchten en zag de politie zich genoodzaakt om gericht te schieten. Deze verdachte is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van het incident is nog onbekend.
» NU.nl
donderdag 17 december 2020, 00:33 uur
Man doodgeschoten in Vlaardingen, politie verwondt verdachte
NU.nlIn Vlaardingen is een man woensdagavond aan zijn verwondingen overleden na een schietincident. Toen agenten een verdachte wilden aanhouden, probeerde hij te vluchten en zag de politie zich genoodzaakt om gericht te schieten. Deze verdachte is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van het incident is nog onbekend.
» NU.nl
woensdag 16 december 2020, 22:28 uur
Dode bij schietpartij in Vlaardingen (UPDATE4)
CrimesiteBij een schietpartij in Vlaardingen is woensdagavond een man doodgeschoten. De 26-jarige man uit Vlaardingen is rond 20.15 zwaargewond gevonden op de Patrimoniumdwarsstraat. Hij is ter plaatse overleden.
» Crimesite
woensdag 16 december 2020, 22:15 uur
Man in Vlaardingen neergeschoten en overleden, verdachte gewond na schot politie
NOSIn de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen is een man overleden nadat hij was neergeschoten. Hij werd op straat gevonden met een schotwond. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, zegt de politie van Rotterdam, maar hij overleed ter plaatse.
» NOS
woensdag 16 december 2020, 21:36 uur
Man overleden na schietpartij in Vlaardingen, politie schiet op verdachte
Hart van NederlandEen man is woensdagavond in Vlaardingen overleden na een schietpartij op straat. Agenten zagen hem op straat liggen met een schotwond. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.
» Hart van Nederland
woensdag 16 december 2020, 21:25 uur
Dode en gewonde bij schietpartij in Vlaardingen
Blik op NieuwsDe politie kreeg rond kwart over acht de melding van een schietpartij aan de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen. Hier werd een man aangetroffen met een schotwond.
» Blik op Nieuws
woensdag 16 december 2020, 21:22 uur
Man op straat doodgeschoten in Vlaardingen
de TelegraafEen nog onbekende man is woensdagavond doodgeschoten in de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen. Het slachtoffer werd rond 20.15 uur op straat gevonden met een schotwond.
» de Telegraaf
woensdag 16 december 2020, 21:10 uur
Man overleden na beschieting in Vlaardingen; politie schiet op verdachte
RTV RijnmondEen man is woensdagavond op straat overleden in Vlaardingen. Dat meldt de politie. Hij werd op de Patrimoniumdwarsstraat aangetroffen met een schotwond. Reanimatie mocht niet meer baten.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Vlaardingen

2 december 16:27Man zonder rijbewijs botst op tegenligger zonder rijbewijs
27 oktober 22:00Verdachte (16) neersteken voorbijfietsende vrouw is op vrije voeten, slachtoffer voelt zich onveilig
13 oktober 14:27Agressieve man Vlaardingen trotseert taser en verwondt agenten
3 september 15:21Twee medewerkers asiel gebeten door hond, allebei naar ziekenhuis
1 september 21:00Drie 'Vriend In Nood-fraude' verdachten aangehouden
24 augustus 12:14Aanhouding voor bedreiging van maaltijdbezorger
17 augustus 18:28Vogelgriep vastgesteld in Vlaardingen
7 augustus 20:46Nederlandse mijnenjager op weg naar NAVO-vloot op Middellandse Zee
3 augustus 16:08Steekincident Vlaardingen
5 juli 20:29Drie aanhoudingen voor dodelijke steekpartij Vlaardingen
25 juni 13:28Ruzie in Vlaardingen loopt uit op steekincident, 18-jarige jongen overleden
21 juni 11:03Zara (16) overleden nadat ze in volle vaart geschept werd door motorrijder
31 mei 17:0718 inklimmers ontdekt in vrachtwagen Vlaardingen
4 mei 19:28Woonhuis in Vlaardingen overdag beschoten
29 april 16:0916-jarige verdachte van neersteken vrouw in Vlaardingen blijft vastzitten
28 april 12:20Jongen (16) aangehouden voor neersteken fietsende vrouw in Vlaardingen
20 april 17:45‘Zwarte schim’ houdt Vlaardingen al dagen in greep na bizar steekincident: wie is deze fietser?
20 april 10:36Nieuwe tips over steekincident Vlaardingen na Opsporing Verzocht
1 april 12:541100 hennepplanten aangetroffen
6 maart 10:36Verdachte inbreker bekneld tussen vluchtauto en woning
RSS.