menu
zoek

Nieuws Boer

Jan Schrijen verkenner coalitievorming Limburg

zondag 19 maart 2023, 13:15 uur

Jan Schrijen (70) is door de BoerBurgerBeweging (BBB) naar voren geschoven als verkenner voor de coalitievorming van de Provinciale Staten.

Waar: Drentse Hollandscheveld in Boer

» 1Limburg

Kaart nieuws Boer. Locatie nieuws: Drentse Hollandscheveld
Drentse Hollandscheveld in Boer


zaterdag 18 maart 2023, 21:31 uur
'Duivels dilemma', politicoloog voorziet teleurstellingen bij waarmaken BBB agenda
Omroep GelderlandDe monsterzege van BoerBurgerBeweging (BBB) bij de Provinciale Statenverkiezingen deze week roept veel vragen op. Wat gaat er terechtkomen van de plannen van de partij van Caroline van de Plas? Hoeveel speelruimte is er om de agenda uit te voeren? Politicoloog Peter van der Heiden van de Radboud Universiteit Nijmegen voorziet grote teleurstellingen.
» Omroep Gelderland
zaterdag 18 maart 2023, 20:58 uur
Dit tweetal start voor BBB verkenning naar nieuwe coalitie Overijssel
RTV OostOud-wethouder Wout Wagenmans en bestuurskundige Jolanda Waaijer zijn door de BoerBurgerBeweging (BBB) gevraagd om de gesprekken over een coalitie in Overijssel te leiden. Ze hebben dit eerder voor de gemeente Tubbergen ook gedaan.
» RTV Oost
zaterdag 18 maart 2023, 16:01 uur
Oud-staatssecretaris Teeven verkenner voor coalitie Zuid-Holland
Omroep WestOud-staatssecretaris van Justitie Fred Teeven is aangesteld als verkenner voor de coalitievorming van Zuid-Holland. Dat laat BoerBurgerBeweging (BBB) weten, die als grootste partij in de provincie Teeven zaterdag heeft voorgedragen als verkenner. De oud-staatssecretaris gaat onderzoeken wat de mogelijke opties zijn voor een coalitie in Zuid-Holland.
» Omroep West
zaterdag 18 maart 2023, 12:59 uur
Flevoland - BBB roept alle lijstrekkers bijeen voor benoemen informateur
Omroep FlevolandAlle lijsttrekkers van de partijen in Provinciale Staten komen maandag bijeen om te praten over de vervolgstappen na de enorme winst van de BoerBurgerBeweging (BBB). Net als in alle andere provincies in Nederland won BBB ook met overmacht de verkiezingen in Flevoland. Eén op de vijf Flevolanders stemde op deze partij.
» Omroep Flevoland
vrijdag 17 maart 2023, 20:36 uur
Uitslagen waterschapsverkiezingen bekend, ook hier boekt BBB flinke winst
RTV UtrechtBij de waterschapsverkiezingen bleef het nóg wat langer spannend dan bij de Provinciale Statenverkiezingen. Maar de uitslagen van de vier waterschappen die de provincie telt zijn nu allemaal binnen. BBB (BoerBurgerBeweging) is in twee waterschappen (Vallei en Veluwe en Rivierenland) de grootste geworden.
» RTV Utrecht
vrijdag 17 maart 2023, 19:37 uur
Uitslag waterschapsverkiezing in Limburg met slagen om de arm
De LimburgerHet Waterschap Limburg presenteerde vrijdag een voorlopige verkiezingsuitslag met de nodige voorbehouden. Dat kon de stemming bij de opgetogen BoerBurgerBeweging (BBB) niet drukken.
» De Limburger
vrijdag 17 maart 2023, 16:21 uur
BBB haalt 14 zetels, verlies GroenLinks en SP valt mee
Omroep GelderlandBoerBurgerBeweging is met 14 zetels de grootste partij van Gelderland geworden. Die conclusie kan vrijdagmiddag worden getrokken nadat alle stemmen zijn geteld. BBB stond in de laatste prognose op 15 zetels.
» Omroep Gelderland
vrijdag 17 maart 2023, 16:13 uur
LIVE | BBB: we voeren al gesprekken over vormen coalities
de TelegraafCaroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft een monsterzege behaald voor de Provinciale Staten. De BoerBurgerBeweging lijkt in alle twaalf provincies in één klap de grootste partij te worden. De coalitie krijgt een flinke terugslag te verduren en van de enorme zege van Forum voor Democratie vier jaar geleden is weinig over.
» de Telegraaf
vrijdag 17 maart 2023, 08:10 uur
BoerBurgerBeweging ook grootste in Waterschap Drents Overijsselse Delta
Dagblad van het NoordenDe BoerBurgerBeweging is ook de grote winnaar van de verkiezingen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Uit de voorlopige uitslag komt de nieuwkomer in het bestuur met 9 zetels.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 17 maart 2023, 07:00 uur
Analyse: BBB moet rechtsaf slaan voor nieuwe coalitie
RTV NoordDe politieke veldslag die bij de Statenverkiezingen gewonnen is door BoerBurgerBeweging schudt het landschap in Groningen flink op. Een coalitie vormen wordt een hels karwei, maar is niet onmogelijk. De vraag is of andere partijen BBB zien zitten.
» RTV Noord
vrijdag 17 maart 2023, 07:00 uur
BBB de grootste in Noord-Holland: de nieuwkomer boekt gigantische verkiezingswinst
RTV N-HEen ongekende winst voor de BoerBurgerBeweging (BBB), met 14,2 procent van de stemmen is de partij de grootste van Noord-Holland. Het was een nek-aan-nekrace met de VVD, maar uiteindelijk leveren zij 1 zetel in. 
» RTV N-H
vrijdag 17 maart 2023, 05:00 uur
Stelling van de dag | BBB is een blijvertje
Dagblad van het NoordenNieuwkomer de BoerBurgerBeweging (BBB) werd woensdag bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in veel provincies de grootste partij. Wat denk jij, is de beweging van Caroline van der Plas een blijvertje?
» Dagblad van het Noorden
donderdag 16 maart 2023, 21:20 uur
'De BBB heeft nu de positie die het CDA in het verleden had'
RTV Noord'Een electorale opstand van het platteland', zegt oud-gedeputeerde William Moorlag over de megawinst die de BoerBurgerBeweging (BBB) in Groningen en andere provincies heeft geboekt.
» RTV Noord
donderdag 16 maart 2023, 18:24 uur
Video | Boeren draaien Nederlandse vlag weer om na succes BBB
NU.nlVerschillende boeren hebben de Nederlandse vlag weer met de rode baan boven gehangen. Het is een reactie op het enorme succes van de BoerBurgerBeweging bij de Provinciale Statenverkiezingen. Met het succes van de BBB voelen de boeren zich gesteund en beter gehoord.
» NU.nl
donderdag 16 maart 2023, 17:36 uur
BBB en Farmers Defence Force: 'Vlaggen kunnen weer worden omgedraaid'
NU.nlBoerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) vindt dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen weer kunnen worden omgedraaid vanwege de verkiezingsoverwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) woensdag. "De burgers hebben laten zien dat ze de boeren ondersteunen en niet de coalitie", zegt Sieta van Keimpema van FDF donderdag.
» NU.nl
donderdag 16 maart 2023, 17:05 uur
BBB ook in Gelderland grootste partij, VVD nummer twee
Gelre NieuwsGELDERLAND – Ook in de provincie Gelderland is de BoerBurgerBeweging (BBB) de grootste geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van Caroline van der Plas kreeg 23,8 procent van de stemmen en bleef de VVD voor. Dat meldt de Verkiezingsdienst van het ANP op basis van bijna alle getelde stemmen in de provincie.
» Gelre Nieuws
donderdag 16 maart 2023, 16:34 uur
Een voormalig tv-presentatrice en meerdere veehouders: wie gaan er voor BBB de Staten in?
De LimburgerVanuit het niets dendert de BoerBurgerBeweging het Limburgs parlement binnen. Liefst tien zetels sleepte de partij in de wacht bij de Statenverkiezingen. Wie worden er naar het gouvernement gestuurd?
» De Limburger
donderdag 16 maart 2023, 15:58 uur
BBB in Gelderland in haar eentje net zoveel zetels als VVD, PvdA en CDA samen
de GelderlanderDe zetelverdeling in Provinciale Staten verandert totaal, nu de BoerBurgerBeweging (BBB) zo'n enorme overwinning heeft behaald. Wat opvalt: de huidige coalitiepartijen verliezen flink wat mensen, in Gelderland nog meer dan in bijvoorbeeld Noord-Brabant.
» de Gelderlander
donderdag 16 maart 2023, 15:45 uur
‘Day after’ op het BBB-partijkantoor, de voorzitter serveert een eitje: ‘Ben wel brak’
de StentorDe dag na de daverende verkiezingszege van de BoerBurgerBeweging viert de partij de winst in Colmschate. Hier, in het bescheiden partijkantoor van de grootste politieke partij van dit moment, serveert voorzitter Erik Stegink uitsmijters, gebakken door de zoon van boegbeeld Caroline van der Plas. ,,Dit is de BBB-familie.’’
» de Stentor
donderdag 16 maart 2023, 15:03 uur
Zonneweide-criticaster Erik hoopvol: "Hopelijk betaalt politieke steun zich uit"
RTV N-HWat zijn de gevolgen na de verkiezingsmokerslag tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? BoerBurgerBeweging (BBB) en de VVD zijn als grootste partijen naar voren gekomen en dit stemt Erik Mooij uit Hoogwoud tot tevredenheid. Hij is fel tegenstander van zonneweides. "Aan de voorkant ziet het er goed uit." 
» RTV N-H
donderdag 16 maart 2023, 14:50 uur
Lijsttrekker na halvering CDA: 'Een signaal waar we iets mee moeten'
RTV Noord'Het is natuurlijk een harde klap, maar in eerste instantie wil ïk de collega's van de BoerBurgerBeweging feliciteren', zegt CDA-lijsttrekker Robert de Wit. Zijn partij werd bijna gehalveerd bij de Provinciale Statenverkiezingen.
» RTV Noord
donderdag 16 maart 2023, 14:46 uur
Timmermans blij dat proteststemmer BBB verkoos boven ‘xenofoben’
De LimburgerFrans Timmermans feliciteert BoerBurgerBeweging (BBB)-leidster Caroline van der Plas met haar „ongelooflijke resultaat” bij de Provinciale Statenverkiezingen.
» De Limburger
donderdag 16 maart 2023, 14:37 uur
Voorlopige prognose: BBB op 16 zetels in Eerste Kamer, mogelijk zelfs 17
Dagblad van het NoordenDe overwinning van de BoerBurgerBeweging blijkt nog groter dan gedacht. Een nieuwe voorlopige prognose van de Verkiezingsdienst van het ANP brengt de partij van Caroline van der Plas op zestien zetels in de Eerste Kamer. Mogelijk worden dat er zelfs nog zeventien.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 16 maart 2023, 14:10 uur
Ook in grootste plattelandsgemeente is BBB de winnaar: 'Overweldigend!'
Omroep BrabantOok in de grootste plattelandsgemeente van Brabant steekt de BoerBurgerBeweging (BBB) met kop en schouders boven alle andere partijen uit. Meer dan 26 procent van de stemmen in de gemeente Land van Cuijk ging naar BBB. Het verbaast Willem van den Elzen uit Stevensbeek niet.
» Omroep Brabant
donderdag 16 maart 2023, 13:57 uur
Moerdijk stemt op de BoerBurgerBeweging
BN DeStemBijna een kwart van de stemmen in Moerdijk is uitgebracht op de BBB: 24,7 procent. De VVD werd op gepaste afstand de tweede partij met 13,6 procent van de stemmen.
» BN DeStem
donderdag 16 maart 2023, 13:40 uur
BBB in alle 12 provincies de grootste partij
Blik op NieuwsMet de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 15 maart 2023 is er politieke geschiedenis geschreven. Nieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas wist in het merendeel van de 12 provincies bij de exit polls de grootste partijen schijnbaar moeiteloos van hun plek te stoten.
» Blik op Nieuws
donderdag 16 maart 2023, 13:10 uur
'Winst BBB kan oplossing zijn voor stikstofprobleem'
Omroep WestDe winst van de BoerBurgerBeweging (BBB) bij de Provinciale Statenverkiezingen kan een oplossing zijn voor het stikstofprobleem. Dat denkt voormalig politiek verslaggever Ron Fresen. 'Het zou mij niks verbazen als er in de provincies een nieuwe uitweg wordt gevonden in de stikstofcrisis.'
» Omroep West
donderdag 16 maart 2023, 12:00 uur
Verkiezingswinst BBB herinnert aan stormachtig debuut van boer Koekoek
Omroep BrabantDe elf zetels voor nieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) in de Provinciale Staten, doen herinneren aan het stormachtige debuut van de Boerenpartij ruim een halve eeuw geleden. Met vijf volksvertegenwoordigers in het provinciehuis was de Boerenpartij in 1966 in één klap de op twee na grootste fractie. Door interne conflicten luwde de politieke rugwind snel.
» Omroep Brabant
donderdag 16 maart 2023, 11:24 uur
Wie gaat met wie in Brabant? 'Het wordt een flinke puzzel'
Omroep BrabantNu de kruitdampen uit de stemhokjes zijn opgetrokken en de BoerBurgerBeweging (BBB) als overduidelijke winnaar uit de bus is gekomen, is het tijd de balans op te maken: wie stapt met wie in het provinciale huwelijksbootje? "Het is er niet makkelijker op geworden", concludeert politiek verslaggever Tessel Linders. "Dat wordt een flinke puzzel." Eerst een voorbehoud voor we dieper op de zaak ingaan: omdat de verkiezingsuitslag nog niet definitief is, gaan we uit van voorlopige uitslagen.Grote entree voor BBBDaarin is nieuwkomer BBB vanuit het niets de grootste met 11 zetels, gevolgd door:9 zetels: VVD (-1)5 zetels: GroenLinks (-) 4 zetels: CDA (-4), SP (-1), D66 (-1), PVV (-) en PvdA (+1)"Waar niemand rekening mee had gehouden is dat de VVD niet meer de grootste zou zijn", zegt Linders. "We wisten dat BBB een grote entree zou maken, maar zo groot? Nee, dat had niemand verwacht."Opvallend is ook de halvering van het CDA.
» Omroep Brabant
donderdag 16 maart 2023, 11:12 uur
Stelling | Als BBB in coalitie stapt moet ze vasthouden aan haar stikstofstandpunt
de StentorNieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) behaalde een monsterzege bij de Provinciale Statenverkiezingen.
» de Stentor
donderdag 16 maart 2023, 11:01 uur
BBB dendert de provinciehuizen binnen, wat gaat er veranderen?
de StentorMet een monsterzege heeft de BoerBurgerBeweging (BBB) het politieke landschap in de provincies omgeploegd. Op de schouders van de nieuwkomers rust nu een zware verantwoordelijkheid. Kunnen ze die waarmaken?
» de Stentor
donderdag 16 maart 2023, 10:15 uur
Stelling | De natuur is de grote verliezer bij de winst van de BoerBurgerBeweging in Brabant
Brabants DagbladNieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) behaalt een monsterzege bij de provinciale verkiezingen en bestormt de provinciehuizen en de senaat. In Noord-Brabant scoort BBB zo’n 18 procent van de stemmen. Het is de grote vraag wat de toekomstige coalitie wil met stikstof, boeren en natuur.
» Brabants Dagblad
donderdag 16 maart 2023, 10:01 uur
BBB wil deadline stalaanpassingen voorlopig van tafel: 'Dit heeft geen zin'
Omroep BrabantDe deadline die boeren opgelegd hebben gekregen voor het aanpassen van hun stallen, om zo de stikstofproductie in Brabant te verminderen, moet voorlopig van tafel. Dat benadrukt lijsttrekker John Frenken van de BoerBurgerBeweging (BBB), die woensdag met overmacht de Provinciale Statenverkiezingen won. "Je moet anders denken en anders samenwerken." Op dit moment is de deadline voor stalaanpassingen gesteld op 1 juli 2024.
» Omroep Brabant
donderdag 16 maart 2023, 09:40 uur
Monsterzege voor BBB in Noordkop, ruim 38 procent van stemmen in Hollands Kroon
RTV N-HVan drie van de vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland is de uitslag bekend en ook daar is de BoerBurgerBeweging (BBB) met afstand de grootste partij geworden. In Hollands Kroon stemde zelfs 38,6 procent op de partij van Caroline van der Plas, tweede partij VVD kreeg slechts 10 procent van de stemmen.
» RTV N-H
donderdag 16 maart 2023, 08:50 uur
Van der Plas belooft nu al: geen boeren onteigenen in provinciecoalitie met BBB
Brabants DagbladVoorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas belooft dat haar partij alleen in provincies zal besturen als in het coalitieakkoord komt te staan dat boeren niet zullen worden onteigend. Dat staat haaks op voornemens van het kabinet om boeren verplicht uit te kopen om de stikstofuitstoot te verminderen als het vrijwillig niet lukt. Bij de uitvoering van dat beleid is een belangrijke rol weggelegd voor provincies.
» Brabants Dagblad
donderdag 16 maart 2023, 08:46 uur
Caroline van der Plas: geen boeren onteigenen als BBB in provincie in coalitie komt
Dagblad van het NoordenVoorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas belooft dat haar partij alleen in provincies zal besturen als in het coalitieakkoord komt te staan dat boeren niet zullen worden onteigend.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 16 maart 2023, 08:20 uur
Ook in Dongen krijgt de BoerBurgerBeweging de meeste stemmen
BN DeStemMet 18,9 procent van de stemmen heeft de BoerBurgerBeweging ook vanuit de gemeente Dongen het vertrouwen gekregen van de kiezer. De partij blijft daarmee de VVD voor.
» BN DeStem
donderdag 16 maart 2023, 08:16 uur
BBB grootste partij in Echt-Susteren, gevolgd door PVV
1LimburgOok in Echt-Susteren is de BoerBurgerBeweging (BBB) uit de peiling gekomen als de grootste partij. Bijna 20 procent stemde op de nieuwkomer.
» 1Limburg
donderdag 16 maart 2023, 07:48 uur
Alphen-Chaam stemt massaal op de BoerBurgerBeweging
BN DeStemLiefst 32,4 van de stemmen in de gemeente Alphen-Chaam is naar de BoerBurgerBeweging (BBB) gegaan. Dat is nog beduidend meer dan het gemiddelde in Brabant.
» BN DeStem
donderdag 16 maart 2023, 07:42 uur
BoerBurgerBeweging ook grootste partij in Etten-Leur
BN DeStemNiet zo afgetekend als in vele andere gemeenten, maar ook in Etten-Leur zijn de meeste stemmen gegaan naar de BoerBurgerBeweging: 18,2 procent.
» BN DeStem
donderdag 16 maart 2023, 07:41 uur
'Wij zijn er klaar voor', kleine oogjes na euforische verkiezingsnacht BBB
Omroep BrabantHet was een korte nacht voor lijsttrekker John Frenken van de BoerBurgerBeweging (BBB). Maar als grote winnaar van de Provincie Statenverkiezingen werd hij donderdagochtend met een heerlijk gevoel wakker. "Euforisch zou ik bijna zeggen!" Pas om drie uur 's nachts kwam John thuis na de verkiezingsnacht in het provinciehuis in Den Bosch.
» Omroep Brabant
donderdag 16 maart 2023, 07:35 uur
Tussenstand verkiezingsuitslag Zuid-Holland: nieuwkomer BBB op kop, groot verlies FvD
RTV RijnmondDe meeste stemmen zijn geteld in Zuid-Holland. Dit is een tussenstand op basis van uitslagen van 41 van de 50 gemeenten. Nieuwkomer BoerBurgerBeweging scoorde met 13,5 procent in de voorlopige uitslag van de stemmen het hoogste.
» RTV Rijnmond
donderdag 16 maart 2023, 07:17 uur
BoerBurgerBeweging grote winnaar van de verkiezingen in Brabant
Omroep BrabantDe BoerBurgerBeweging (BBB) bestormt het Brabantse provinciehuis, de nieuwkomer stoot in Brabant de VVD van de troon als grootste partij. Inmiddels zijn in 53 van de 56 gemeentes de stemmen geteld. Uit de voorlopige uitslag blijkt dat de VVD de tweede grote partij wordt, zij kreeg zo'n veertien procent van de stemmen.
» Omroep Brabant
donderdag 16 maart 2023, 07:05 uur
Tussenstand verkiezingsuitslag voor de provincie Zuid-Holland: nieuwkomer BBB op kop
RTV RijnmondEr zijn tussenstanden binnen voor Zuid-Holland. Dit is een tussenstand op basis van uitslagen van 41 van de 50 gemeenten. Nieuwkomer BoerBurgerBeweging scoorde met 13,5 procent in de voorlopige uitslag van de stemmen het hoogste.
» RTV Rijnmond
donderdag 16 maart 2023, 06:59 uur
BBB wint in Oost-Groningen, GroenLinks grootste in Stad
RTV NoordNieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. Dat is het beeld van de voorlopige uitslagen van vijf Groningse gemeenten. Forum voor Democratie (FvD) levert veel stemmen in.
» RTV Noord
donderdag 16 maart 2023, 06:32 uur
BoerBurgerBeweging stevent ook in Zuid-Holland af op winst
Omroep WestDe BoerBurgerBeweging (BBB) lijkt ook in Zuid-Holland de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen te worden. De partij gaat met 13,5 procent van de stemmen nek-aan-nek met de VVD (12,6 procent).
» Omroep West
donderdag 16 maart 2023, 06:21 uur
BBB boekt monsterzege in Gelderland: 15 zetels
Omroep GelderlandMet 48 van de 51 gemeenten geteld, kan de BoerBurgerBeweging (BBB) aangewezen worden als de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland. De partij kreeg woensdag liefst 25,4 procent van de stemmen. Forum voor Democratie en CDA incasseerden een mokerslag.
» Omroep Gelderland
donderdag 16 maart 2023, 05:42 uur
LIVE | Voorlopige prognose: BBB op 16 en mogelijk 17 zetels in Eerste Kamer
de TelegraafCaroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft een monsterzege behaald voor de Provinciale Staten. De BoerBurgerBeweging lijkt in alle twaalf provincies in één klap een partij van formaat te worden. De coalitie krijgt een flinke terugslag te verduren en van de enorme zege van Forum voor Democratie vier jaar geleden is weinig over.
» de Telegraaf
donderdag 16 maart 2023, 02:02 uur
Ook Roosendaal stemt massaal op BBB, eveneens winst voor PvdA
BN DeStem18,4 procent van de stemmen is in Roosendaal uitgebracht op de BoerBurgerBeweging, daarmee de grootste partij. Ruim voor de VVD (15,6 procent).
» BN DeStem
donderdag 16 maart 2023, 01:58 uur
BBB gaat er een succes van maken in de provinciehuizen
de GelderlanderCaroline van der Plas van BoerBurgerBeweging (BBB) heeft een verpletterende verkiezingsoverwinning behaald. Haar partij toonde zich heer en meester bij de verkiezingen.
» de Gelderlander
donderdag 16 maart 2023, 01:40 uur
BBB zegeviert onder Waalwijkers, ook forse winst voor Lokaal Brabant
BN DeStemMet 18,3 procent van de stemmen hebben de stemmers de BoerBurgerBeweging ook in Waalwijk de grootste gemaakt. De VVD eindigde op 14,2 procent van de stemmen.
» BN DeStem
donderdag 16 maart 2023, 01:25 uur
BBB grootste in Beekdaelen, PVV vrijwel gelijk als in 2019
1LimburgIn Beekdaelen is de BoerBurgerBeweging met 21,8 procent van de stemmen de grootste partij geworden.
» 1Limburg
donderdag 16 maart 2023, 00:25 uur
Grote winst voor BBB in Leudal
1LimburgIn Leudal heeft de BoerBurgerBeweging 30,6 procent van de stemmen gekregen. Daarmee is de BBB de grootste partij geworden.
» 1Limburg
donderdag 16 maart 2023, 00:09 uur
BBB grootste en PVV tweede in Bergen
1LimburgMet bijna een derde van de stemmen is de BoerBurgerBeweging in Bergen veruit de grootste.
» 1Limburg
woensdag 15 maart 2023, 23:42 uur
Caroline van der Plas geeft overwinningsspeech na historische zege
de TelegraafCaroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging staat de pers te woord na haar monsterzege tijdens de Provinciale Statenverkiezing.
» de Telegraaf
woensdag 15 maart 2023, 23:21 uur
LIVE | Coalitie krijgt harde klappen, FvD gedecimeerd
de TelegraafRuim 13 miljoen kiesgerechtigde Nederlanders konden woensdag stemmen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft een monsterzege behaald. De BoerBurgerBeweging lijkt in alle twaalf provincies in één klap een partij van formaat te worden.
» de Telegraaf
woensdag 15 maart 2023, 23:14 uur
BoerBurgerBeweging bestormt Brabant
Brabants DagbladDEN BOSCH - Nieuwkomer BoerBurgerBeweging stoot de VVD van de troon als grootste partij van Noord-Brabant. De voorlopige uitslag overtreft zelfs de stoutste dromen van lijsttrekker John Frenken. De BBB-voorman in Brabant ziet zijn partij in heel het land met ongekende overmacht winnen.
» Brabants Dagblad
woensdag 15 maart 2023, 23:04 uur
'Minder partijen nodig voor provinciebestuur maar de puzzel blijft lastig'
Omroep BrabantDe verkiezingszege waarmee de BoerBurgerBeweging (BBB) in één klap met 12 zetels (exitpoll) de grootste partij in de Provinciale Staten wordt, biedt de mogelijkheid om met minder partijen een nieuw provinciebestuur te smeden. Maar het vormen van een meerderheidscoalitie blijft een lastige puzzel. Dat is de eerste, voorlopige conclusie van bestuurskundige Julien van Ostaaijen van Tilburg University en Avans Hogeschool.
» Omroep Brabant
woensdag 15 maart 2023, 22:48 uur
BBB kan dominantie nauwelijks geloven: "Dit is echt achterlijk"
RTV Oost"Een aardverschuiving", "echt achterlijk" en "onbeschrijfelijk". De kopstukken van de BoerBurgerBeweging weten niet wat hen overkomt vanavond. In Overijssel komt de partij op basis van de exitpoll met 17 zetels de Staten in: de partij gaat bijna een derde van alle provinciale politici leveren.
» RTV Oost
woensdag 15 maart 2023, 22:31 uur
Boeren Bedrog Bestraft door kiezer?? BBB boekt monsterzege
Blik op NieuwsMet de verkiezingen voor de Provinciale Staten van vandaag 15 maart 2023 wordt er politieke geschiedenis geschreven. Nieuwkomer BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas wist in het merendeel van de 12 provincies bij de exit polls de grootste partijen schijnbaar moeiteloos van hun plek te stoten.
» Blik op Nieuws
woensdag 15 maart 2023, 21:56 uur
Mokerslag BBB: boerenpartij de grootste in Eerste Kamer
de TelegraafEen verpletterende zege voor de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas bij de Provinciale Statenverkiezingen. Met nog veel meer zetels dan verwacht dendert haar partij de provinciehoofdsteden en de Eerste Kamer binnen. De boerenpartij wordt zelfs in één klap de grootste. Daarmee deelt de BBB een mokerslag uit aan gevestigde partijen.
» de Telegraaf
woensdag 15 maart 2023, 21:24 uur
Zien: gigantische ontlading bij Van der Plas na eerste exitpoll
de TelegraafNa de eerste exitpoll van de Provinciale Statenverkiezing is het feest bij de BoerBurgerBeweging. De partij lijkt in de provincie Noord-Holland de grootste te worden.
» de Telegraaf
woensdag 15 maart 2023, 21:10 uur
BBB viert megawinst in provincies en senaat, CDA halveert, Forum verliest nog meer
BN DeStemNieuwkomer BoerBurgerBeweging koerst af op een monsterzege bij de verkiezingen. Volgens de prognose komt BBB met vijftien zetels binnen. De coalitie krijgt een flinke dreun en houdt in de senaat nog maar 24 zetels over (dat waren er 32).
» BN DeStem
woensdag 15 maart 2023, 21:10 uur
BBB viert megawinst in provincies en senaat, CDA halveert, Forum verliest nog meer
de GelderlanderNieuwkomer BoerBurgerBeweging koerst af op een monsterzege bij de verkiezingen. Volgens de prognose komt BBB met vijftien zetels binnen bij de Eerste Kamer. De coalitie krijgt een flinke dreun en houdt in de senaat nog maar 24 zetels over (dat waren er 32).
» de Gelderlander
woensdag 15 maart 2023, 21:10 uur
BBB viert megawinst in provincies en Senaat, CDA halveert, Forum verliest nog meer
de StentorNieuwkomer BoerBurgerBeweging koerst af op een monsterzege bij de verkiezingen. Volgens de exitpolls komt BBB op één in drie provincies, ook in de Eerste Kamer kan de partij van Van der Plas met 15 zetels binnenkomen als grootste partij. De coalitie krijgt een flinke dreun en houdt in de Senaat nog maar 24 zetels over (dat waren er 32).
» de Stentor
woensdag 15 maart 2023, 21:10 uur
BBB viert megawinst in provincies en senaat, CDA halveert, Forum verliest nog meer
Brabants DagbladNieuwkomer BoerBurgerBeweging koerst af op een monsterzege bij de verkiezingen. Volgens de prognose komt BBB met vijftien zetels binnen bij de Eerste Kamer. De coalitie krijgt een flinke dreun en houdt in de senaat nog maar 24 zetels over (dat waren er 32).
» Brabants Dagblad
woensdag 15 maart 2023, 21:10 uur
BBB viert megawinst in provincies en senaat, CDA halveert, Forum verliest nog meer
PZCNieuwkomer BoerBurgerBeweging koerst af op een monsterzege bij de verkiezingen. Volgens de prognose komt BBB met vijftien zetels binnen bij de Eerste Kamer. De coalitie krijgt een flinke dreun en houdt in de senaat nog maar 24 zetels over (dat waren er 32).
» PZC
woensdag 15 maart 2023, 20:35 uur
BoerBurgerBeweging op winst in Utrechtse buitengebieden, zo verliep de verkiezingsavond
RTV UtrechtDe stembussen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen zijn al uren gesloten. De uitslagen laten lang op zich wachten, mede door een eerdere storing bij stembureaus. Pas rond 23.45 uur kwam Eemnes als eerste Utrechtse gemeente met een uitslag, gevolgd door Renswoude, Lopik, Vijfheerenlanden en Wijk bij Duurstede.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: 1Limburg
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep West
Foto: RTV Utrecht
Foto: De Limburger
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: RTV N-H
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: De Limburger
Foto: RTV N-H
Foto: RTV Noord
Foto: De Limburger
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Omroep West
Foto: RTV N-H
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: 1Limburg
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep West
Foto: 1Limburg
Foto: 1Limburg
Foto: 1Limburg
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Utrecht
Foto: PZC

Meer nieuws uit Boer

18 april 17:14Voorstellingen Yentl en de Boer op doktersadvies verplaatst, nieuwe datum voor optreden Maastricht
25 maart 02:50Boer die eerder aanslag overleefde getroffen door brand: verdachte opgepakt, 4000 varkens dood
15 maart 09:45Flevoland - Een jaar BBB in Flevoland: welk beleid heeft de partij weten te veranderen?
7 februari 07:20BBB zint op kerncentrale in Gelderland en zoekt alvast naar plek voor reactor
1 februari 13:33Boer Haico en Ellen na enkele maanden uit elkaar
15 december 17:23Limburg wil symposium over invloed windmolens op gezondheid
11 december 20:20Frank de Boer na nederlaag per direct weg bij Al-Jazira
27 november 17:30Donatie of prijsafspraak? Ministerie doet onderzoek naar jaarrekening BBB
27 november 12:24Uitgerekend Yvon Jaspers verpestte bijna het mooiste moment in Boer zoekt Vrouw
26 november 22:42Boer zoekt Vrouw: de comeback van Ellen en Bernice duikt weer in de brieven
24 november 13:23Boer zoekt vrouw-deelneemster Annemiek Koekoek in verwachting
12 november 21:20‘Yvon Jaspers moet zich écht afvragen of dit onderdeel van Boer zoekt Vrouw nog wel kan’
4 november 14:18Boer claimt voorrang op smalle weg en plaatst zelf bord: ‘Landweg, fietsers te gast’
2 november 19:55Boer zoekt vrouw aflevering 9: Slaat de vonk hier over tussen boer Richard en Marijke?
29 oktober 21:20‘Wat een hork is boer Richard, dat zég je toch niet tijdens een date?!’
23 oktober 09:24Tranen en ongeloof na keuzemoment Piet in Boer zoekt vrouw: 'Heb me nog nooit zo vergist’
13 oktober 13:15Boer Wim staat op nummer één: 'Een van de kinderen kwam al met een grote slagroomtaart’
17 september 21:20‘Wat deed die jonge blonde vrouw op de stapel bij ouwe boer Piet in Boer zoekt Vrouw?’
12 september 12:12Omtzigt zet nieuwe woordvoerder al na 3,5 uur op straat vanwege tweet
1 september 08:00LIVE | VVD-fractie blokkeert asielspreidingswet van eigen staatssecretaris
RSS.