menu
zoek

Nieuws Roderesch

Getuigen gezocht van dumping drugsafval in Roderesch

donderdag 9 juli 2020, 11:59 uur

De politie zoekt getuigen van een dumping van drugsafval aan de Zuiderdrift in Roderesch. Op woensdagavond 8 juli werden hier zeker 14 vaten aangetroffen met vermoedelijk afval van een drugslab.

Waar: Zuiderdrift in Roderesch

Naar aanleiding van het aantreffen van dit afval zijn specialisten van Forensische Opsporing ingezet. Zij doen onderzoek naar de inhoud van de vaten. Ook is er een buurtonderzoek gestart. De Zuiderdrift ligt in een afgelegen gebied. Het is goed mogelijk dat het afval hier al enige tijd ligt. We willen graag weten hoe lang de vaten daar al liggen en waar ze vandaan komen. We komen graag in contact met getuigen die hier meer over kunnen vertellen of wellicht camerabeelden hebben waar informatie op staat die voor ons van belang is. Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Mogelijk zijn er mensen die in avonden of nachten voor woensdag 8 juli iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen, in de omgeving van de Zuiderdrift. Neemt u dan vooral contact op met de politie via 0900-8844. Schadelijk voor mens, dier en natuur Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Wat te doen als u een illegale dumping ziet? Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Drugs in Roderesch
Getuigenoproep in Roderesch

» Politie.nl


Kaart nieuws Roderesch. Locatie nieuws: 53.10886 / 6.41134 Zuiderdrift


donderdag 9 juli 2020, 13:22 uur
Getuigen gezocht dumping drugsafval
HardnieuwsRODERESCH - Donderdag 9 juli doet politie een oproep aan getuigen van een dumping van drugsafval aan de Zuiderdrift in Roderesch.
» Hardnieuws
donderdag 9 juli 2020, 12:40 uur
Vaten met drugsafval gevonden in Roderesch
RTV DrentheAan de Zuiderdrift in Roderesch zijn gisteren veertien vaten gevonden waar waarschijnlijk drugsafval inzat. Specialisten van de politie onderzoeken wat er precies in de vaten zit. De vondst werd gistermiddag gemeld.
» RTV Drenthe
donderdag 9 juli 2020, 12:06 uur
Politie vindt 14 gedumpte vaten in Roderesch; vermoedelijk drugsafval
Dagblad van het NoordenDe politie heeft woensdagavond veertien gedumpte vaten in een bosgebied aan de Zuiderdrift in Roderesch aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om drugsafval.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Hardnieuws
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Roderesch

9 juli 13:22Getuigen gezocht dumping drugsafval
RSS.