menu
zoek

NS Centraal Station Leiden

Adres: Centraal Station Leiden
Stationsplein 3B, 2312 AJ Leiden

Parkeren

Leiden is een oude stad die oorspronkelijk natuurlijk niet gebouwd is voor grote hoeveelheden verkeer.

De makkelijkste optie om te parkeren is vlakbij het station op Parkeerterrein Morssingel. Dit grote terrein is gelegen aan de achterzijde van de flats aan het Stationsplein.

Een iets goedkopere optie is gebruik te maken van het grote parkeerterein P+R Stadsparkeerplan Haagweg. Vanaf dit terrein met 750 plaatsen rijden gratis bussen naar het centrum. Lopen naar het centraal station is ongeveer 1 kilometer. Het adres is Haagweg 6.

Een andere mogelijkheid is de parkeergarage bij het LUMC Ziekenhuis op korte loopafstand van de stationshal.

Fietsenstalling

Op Station Leiden is een bewaakte fietsenstalling (Adres: Stationsplein 3S). De NS Fietsenstalling is geopend vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein.

Van station naar centrum

Vanaf het station is het ongeveer 1,6 kilometer lopen naar de binnenstad van Leiden (Breestraat). Klik hier voor de route.

Kaart / plattegrond station Leiden. Geo locatie Centraal Station Leiden: 52.16629 / 4.48239

Bovenstaande reisplanner kan gebruikt worden voor het maken van een route van deur tot deur. Wil je een treinreis plannen, komende vertrektijden van treinen bekijken en/of actuele storingen en werkzaamheden op het spoor dan kun je ook de NS Reisplanner gebruiken.