menu
zoek

Nieuws Weesp

Explosie bedrijfspand Flevolaan Weesp

woensdag 27 december 2023, 11:02 uur

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 december 2023 vindt er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp. Er ontstaat veel schade waarbij niemand gewond raakt. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en beelden.

Waar: Flevolaan in Weesp

Rond 02.57 uur gaat de brandmeldinstallatie af bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp. De brandweer en agenten gaan direct naar het pand en treffen een beschadigde voorgevel aan. Het raam is eruit geknald, de deur is eruit geblazen en gevelplanken zijn van de gevel af. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Medewerkers van Forensische Opsporing (FO) starten vervolgens het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat kort daarvoor een explosief met mogelijk brand versnellende vloeistof bij het pand naar binnen is gegooid. Na de explosie gaat de verdachte er snel vandoor. Getuigenoproep  De recherche is een onderzoek gestart en komt in contact met getuigen van deze explosie. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Explosies Politie-eenheid Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang. Melden helpt Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen. BVH Nr: 2023291382


» Politie.nl

Kaart nieuws Weesp. Locatie nieuws: 52.31591 / 5.02140 Flevolaan
Flevolaan in Weesp


woensdag 27 december 2023, 16:16 uur
Politie zoekt getuigen van explosie in Weesp
CrimesiteDe politie is op zoek naar getuigen van een explosie die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in Weesp. Daarbij ontstond veel schade. Explosie In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 december 2023 vond er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp.
» CrimesiteMeer nieuws uit Weesp

27 december 16:16Politie zoekt getuigen van explosie in Weesp
18 september 22:55Bewoners blussen brand na explosie
16 augustus 14:32Frustratie van treinreizigers over NS-bussen tussen Weesp en Almere: chauffeurs kennen de weg niet
3 augustus 09:46Twee twintigers zwaargewond na ongeluk met boot in Weesp
2 mei 08:43Minder treinen door kapotte bovenleiding
26 april 15:59Politie rukt massaal uit voor jongens met speelgoedzwaard in Weesp
24 maart 09:07Weesp is nu een stukje Amsterdam, maar 'Ik blijf een Weespermop'
17 maart 14:15Twee mannen (19 en 23) verdacht van handel in privégegevens
4 januari 19:31Brand in appartementencomplex Weesp: vijf bewoners naar het ziekenhuis
7 december 17:25Vijf verstekelingen aangetroffen in vrachtwagen Weesp
RSS.