menu
zoek

Nieuws Leiden

Zaak overleden 14-jarig meisje in Opsporing Verzocht

dinsdag 4 januari 2022, 15:57 uur

In de ochtend van 31 december meldde een groepje sporters dat zij in het speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden een lichaam hebben gevonden. Het bleek te gaan om een 14-jarig meisje dat om 30 december middernacht als vermist was opgegeven. Uit onderzoek door de recherche blijkt dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen.

Waar: Melchior Treublaan in Leiden

De politie hield op 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen.  Andere zaken die in de eerste uitzending van 2022 aan bod komen: Rotterdam. Dodelijk schietincident Amsterdam Openlijke geweldpleging en vernieling Rotterdam Gewapende overval supermarkt Rotterdam Schietincident in woning Epe/Barneveld Inbraak in kerken Bankpasfraude Opheusden Bankpasfraude Waalwijk Bankpasfraude Almere Bankpasfraude Amsterdam Enschede Overval echtpaar.  Uitzending Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 4 januari 2022 uitgezonden om 21.35 op NPO1. De herhaling is op 5 januari rond 13.20 uur op dezelfde zender.


» Politie.nl


Kaart nieuws Leiden. Locatie nieuws: 52.12540 / 4.59421 Melchior Treublaan


woensdag 5 januari 2022, 16:28 uur
Politie overspoeld met tips over dood Esmee (14) na Opsporing Verzocht: nu al meer dan 100
de StentorBij de politie regent het tips over de door een misdrijf omgekomen Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk. Vanmiddag stond de teller al op meer dan honderd.
» de Stentor
dinsdag 4 januari 2022, 23:03 uur
Video | Bloemenzee voor gedode veertienjarige Esmee blijft groeien
NU.nlSinds maandag bezoeken mensen de plek waar de 14-jarige Esmee dood is aangetroffen. De tiener uit Hazerswoude-Rijndijk is door een misdrijf om het leven gekomen.
» NU.nl
dinsdag 4 januari 2022, 19:04 uur
Buren verbijsterd dat ‘extreem vriendelijke’ Olivier is opgepakt voor dood Esmee (14)
de GelderlanderHoe kan de ‘extreem vriendelijke’ man uit hun flatje nu in de cel zitten als verdachte van ontucht met en mogelijk moord op de 14-jarige Esmee? Buren van Olivier van de G. uit Leiden zijn verbijsterd én boos.
» de Gelderlander
dinsdag 4 januari 2022, 14:52 uur
Esmee naar laatste rustplaats met paarden: ‘Haar droom was bereden politie’
de TelegraafDe veertienjarige Esmee, die vrijdagochtend na een misdrijf dood werd gevonden langs het spoor in Leiden, wordt zaterdag door veel paarden naar haar laatste rustplaats begeleid. Dat laat Wilbert van der Post, woordvoerder namens de familie van het meisje, weten.
» de Telegraaf
dinsdag 4 januari 2022, 12:12 uur
Vanavond al aandacht voor dood Esmee (14) in Opsporing Verzocht: politie zoekt haar fiets
BN DeStemPolitie en Openbaar Ministerie (OM) hopen nog meer tips te krijgen over de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk door er vanavond aandacht voor te vragen in tv-programma Opsporing Verzocht.
» BN DeStem
maandag 3 januari 2022, 19:00 uur
Vriend gaat omgekomen Esmee missen: ‘Gelukkig heb ik vaak gezegd hoe dol ik op haar was’
de GelderlanderLief, sociaal, vol humor, maar ook stoer en vooral dol op paarden. Zo noemen bekenden in dit verhaal, bedoeld als eerbetoon, de door een misdrijf overleden Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk.
» de Gelderlander
maandag 3 januari 2022, 17:46 uur
Opgepakte man verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht meisje Leiden
NU.nlDe 32-jarige man die is aangehouden in verband met de dood van een veertienjarig meisje in Leiden blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag maandag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.
» NU.nl
maandag 3 januari 2022, 17:46 uur
Man die vastzit voor dood 14-jarig meisje is bekende van slachtoffer
NOSHet Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de 32-jarige Leidenaar die is opgepakt in verband met de dood van een 14-jarig meisje een bekende is van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Het meisje werd op Oudjaarsdag dood gevonden in een parkje in Leiden.
» NOS
maandag 3 januari 2022, 17:29 uur
OM: Verdachte kende Esmee (14) en pleegde ontucht
PZCDe 32-jarige Leidenaar, die is aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, wordt verdacht van moord of doodslag en van ontucht. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
» PZC
maandag 3 januari 2022, 17:21 uur
Aangehouden 32-jarige verdachte en dood aangetroffen 14-jarig meisje kenden elkaar
Blik op NieuwsDe 32-jarige verdachte die afgelopen vrijdag is aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje in Leiden blijft twee weken langer in voorarrest. 'Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.
» Blik op Nieuws
maandag 3 januari 2022, 17:21 uur
Verdachte dood Esmee (14) in Leiden langer vast op verdenking moord of doodslag en ontucht
de TelegraafDe 32-jarige man die is aangehouden in verband met de dood van de 14-jarige Esmee in Leiden blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag maandag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.
» de Telegraaf
maandag 3 januari 2022, 16:14 uur
Lars vindt in het park omgebrachte Esmee (14): ‘Ze zat in een onnatuurlijke houding’
de GelderlanderPersonal trainer Lars Meesters was vrijdagochtend met twee klanten aan het sporten aan de Melchior Treublaan in Leiden toen hij het lichaam van de 14-jarige Esmee vond. ,,Je schrikt als je dat gezicht ziet waar geen leven meer in zit, maar toen wilde ik zo snel mogelijk hulp halen.”
» de Gelderlander
maandag 3 januari 2022, 16:14 uur
Lars vond overleden Esmee (14) in het park: ‘Ik wilde zo snel mogelijk hulp halen’
PZCPersonal trainer Lars Meesters was vrijdagochtend met twee klanten aan het sporten aan de Melchior Treublaan in Leiden toen hij het lichaam van de 14-jarige Esmee vond. ,,Je schrikt als je dat gezicht ziet waar geen leven meer in zit, maar toen wilde ik zo snel mogelijk hulp halen.”
» PZC
maandag 3 januari 2022, 13:05 uur
Verdriet na dood van 14-jarige Esmee: 'Ik kende haar van vroeger'
NOSIn Hazerswoude-Rijndijk, in Zuid-Holland, zijn mensen erg geschrokken van de dood van Esmee. Het meisje van 14 werd op 31 december dood gevonden in een park in Leiden.
» NOS
maandag 3 januari 2022, 11:25 uur
Bloemen en kaarsjes op plek waar Esmee (14) dood werd gevonden: ‘Ze was stoer en lief’
PZCOp de plek waar op oudejaarsdag het levenloze lichaam van de 14-jarige Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk is gevonden, zijn bloemen neergelegd door vrienden en bekenden.
» PZC
zondag 2 januari 2022, 21:37 uur
Verslagenheid na dood 14-jarig meisje in Leiden: ’Lieve Esmee, veel te jong’
de TelegraafIn het donker en in de stromende regen staat zondagavond een klein gezelschap verslagen bij een boom aan het spoor bij Leiden, niet ver van station Lammenschans. Hier, tussen de bosjes, werd op oudjaarsdag de 14-jarige Esmee uit het nabijgelegen Hazerswoude-Rijndijk dood aangetroffen; volgens verhalen van omstanders in zittende houding tegen de boom, waar nu kaarsen branden en waar bloemen worden neergelegd.
» de Telegraaf
zondag 2 januari 2022, 21:16 uur
Vermiste Esmee (14) door misdrijf om het leven gekomen in Leiden: ‘Onwerkelijk en oneerlijk’
Brabants DagbladEen 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat sinds donderdag werd vermist, is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 32-jarige man uit Leiden is aangehouden als verdachte. Er wordt verslagen op het drama gereageerd. ,,Dit is niet voor te stellen.”
» Brabants Dagblad
zondag 2 januari 2022, 20:22 uur
Vermiste Esmee (14) door misdrijf om het leven gekomen
de GelderlanderEen 14-jarige meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat al een paar dagen werd vermist, is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 32-jarige man uit Leiden is aangehouden als verdachte. Er wordt verslagen op het drama gereageerd. ,,Dit is niet voor te stellen.”
» de Gelderlander
zondag 2 januari 2022, 19:26 uur
Man opgepakt in verband met overlijden 14-jarig meisje in Leiden
NOSDe politie heeft op Oudejaarsdag een 32-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk.
» NOS
zondag 2 januari 2022, 19:08 uur
Man verdacht van doden meisje (14)
Blik op NieuwsIn verband met het aantreffen van een overleden meisje van 14 jaar dat op oudjaarsdag op de Melchior Treublaan in Leiden werd gevonden, hield de politie vrijdag 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam, de rol van de nu aangehouden verdachte wordt onderzocht.
» Blik op Nieuws
zondag 2 januari 2022, 18:45 uur
Vermist meisje (14) dood aangetroffen in Leiden, verdachte aangehouden
NU.nlEen veertienjarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat op Oudjaarsdag dood is gevonden aan de Melchior Treublaan blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen, meldt de politie zondag via Twitter. Een 32-jarige inwoner van Leiden is aangehouden als verdachte in de zaak.
» NU.nl
zondag 2 januari 2022, 18:42 uur
Bloemen en knuffels neergelegd voor overleden meisje
HardnieuwsLEIDEN - Zondagavond 2 januari tegen 18.00 uur zijn aan de Melchior Treublaan in Leiden verschillende bloemen en knuffels neergelegd.
» Hardnieuws
zondag 2 januari 2022, 18:32 uur
Meisje (14) dood gevonden in Leiden, man (32) verdachte
de TelegraafHet lichaam dat op oudjaarsdag aan de Melchior Treublaan in Leiden werd gevonden is van de 14-jarig Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 32-jarige Leidenaar is aangehouden als verdachte.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Leiden

18 mei 17:14Máxima betrokken bij mentaal welzijn studenten: ‘Hoe komt het dat de emmer overstroomt?’
12 mei 10:05Treinverkeer rond Haarlem en Leiden hervat na urenlange verstoring
8 april 13:14Politie zoekt getuigen brandstichting Leiden
7 april 15:35Man in Oegstgeest rijdt drie keer op politie in en slaat op de vlucht
13 februari 21:3823 mensen aangehouden na afloop woonprotest in Leiden
31 januari 14:41SMS-bom in onderzoek dood in Leiden aangetroffen Esmee (14)
27 januari 12:09Docent Universiteit Leiden fraudeerde met zeker vijftien onderzoeken
16 januari 12:16Leiden/Amsterdam - Aanhouding op A10 na woningoverval Leiden
13 januari 19:00Dit weten we over de dood van de op Oudjaarsdag gevonden Esmee (14)
12 januari 14:47Zo zoekt politie in water naar bewijs in zaak gedode Esmee
8 januari 17:57Indrukwekkende uitvaart Esmee: ‘Ben er iedere nacht mee bezig’
6 januari 13:15Fiets gedode Esmee gevonden: 'Dit is heel onwaarschijnlijk'
5 januari 16:28Politie overspoeld met tips over dood Esmee (14) na Opsporing Verzocht: nu al meer dan 100
30 december 09:52Man zwaargewond na schietpartij in Leiden
4 december 19:00GGD Hollands Midden stopt na ruim 2.100 prikken met boosters zonder afspraak
4 december 12:58Topdrukte bij priklocaties: zes uur wachten voor boosterprik
8 november 21:28Restwarmte Rotterdamse haven naar 120.000 woningen in Zuid-Holland
6 november 11:41Honderd mensen geëvacueerd uit pand in Leiden na ontploffing zwaar vuurwerk
22 oktober 18:03Stinkende 'penisplant' komt eindelijk tot bloei
20 oktober 13:46Rooie oortjes bij WNL: 'Waar zijn we beland?!'
RSS.