menu
zoek

Nieuws Leiden

Meest getrade aandelen in de randstad

donderdag 27 april 2023, 19:30 uur

Het begrip 'beleggen' is tegenwoordig niet meer weg te denken. Jij kent vast wel iemand in jouw nabije omgeving die aan het beleggen is, of misschien ben jij dat zelf wel. Heb jij er zelf dan wel eens aan gedacht om te gaan handelen in aandelen van bedrijven uit de randstad? Aandelen uit deze regio kunnen namelijk erg interessant zijn. Welke meest getrade aandelen je in de randstad kunt vinden, zetten we hieronder voor je op een rij. Let op: dit is geen advies.

1. ING
Banken zijn interessant om in te beleggen, en dat laat ING ook wel weer merken. De aandelen van ING zijn favoriet bij veel beleggers, zowel bij beginnende als professionele beleggers. Zo schijnt dat het rendement van ING behoorlijk hoog kan oplopen. En dat is natuurlijk wat je wil als belegger – je wil immers zo veel mogelijk uit jouw investering zien te halen.

2. Air France KLM
Naast ING wordt ook de veruit bekendste Nederlandse vliegtuigmaatschappij veel gehoord bij beleggers. Wanneer je belegt in aandelen van Air France KLM investeer je in dit gigantische bedrijf en zorg je ervoor dat het bedrijf zich kan blijven doorontwikkelen. Je draagt immers bij aan een gezonde, financiële situatie van dit bedrijf. Anderzijds twijfelen veel beleggers om te gaan investeren in Air France KLM, gezien de schulden die de vliegtuigmaatschappij in de coronaperiode heeft opgelopen.

3. ASR Nederland
ASR is een erg geliefde onderneming in de beleggingswereld. ASR is een onderneming die onder andere schadeverzekeringen aanbiedt. Aandelen in deze maatschappij zijn volgens veel beleggers interessant, omdat het bedrijf je veel te bieden heeft. De overname van AEGON heeft hier ook aan bijgedragen. Tevens staan de aandelen van ASR bekend om hun – over het algemeen – hoge dividend.

4. Ahold Delhaize
Op nummer vier staat Ahold Delhaize: de keten met onder andere Albert Heijn en Etos op hun naam. Dit bedrijf uit de randstad is razendpopulair om in te beleggen, want net als bij ASR is dat ook te danken aan het gunstige dividend dat de aandelen kunnen opleveren. Dat maakt het beleggen in Ahold Delhaize interessant, terwijl het bedrijf eigenlijk van zichzelf ook al erg interessant kan zijn. Ahold Delhaize is immers een grote speler in de supermarktbranche en daarnaast is deze branche over het algemeen erg stabiel, wat voordelig kan zijn als je zonder te veel risico wil beleggen.

De volgende stap: een broker kiezen
De meest getrade aandelen in de randstad hebben wellicht wat inspiratie opgewekt. Je wil immers niet achterblijven op de rest en ook kunnen profiteren van de successen van deze grote spelers. Maar voordat je kunt beleggen, moet je een geschikte broker zien te vinden. Wij leggen je uit hoe je een geschikte broker kunt vinden.

Weet waarin je wil beleggen
Het is belangrijk om vooraf te weten waarin je wil beleggen. Zijn dat aandelen, of kies je voor bijvoorbeeld CFD’s? Deze keuze maakt de zoektocht naar een broker makkelijker, aangezien er bijvoorbeeld speciale CFD-brokers waar je kunt starten met traden.

Ga brokers vergelijken
Vervolgens is het aan te raden om brokers met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk talloze brokers te vinden op internet dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Een vergelijkingssite zoals CompareAllBrokers kan in dat geval nog weleens een uitkomst bieden. Zo’n vergelijkingssite zet namelijk alle brokers voor je op een rij inclusief alle informatie over de broker.

Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken op basis van het soort broker, het soort beleggingsproduct en de tools die je kunt verwachten bij een broker zoals een schaduwportefeuille. Ook niet geheel onbelangrijk: check of de broker onder toezicht staat. Je wil natuurlijk wel beleggen bij een betrouwbare partij. Heb je de brokers met elkaar vergeleken? Start met het kiezen van een broker, stort geld op jouw account en ontdek waarin jij wil gaan beleggen.






Meer nieuws uit Leiden

10 maart 08:20Lang lint van demonstranten bij protestmars: 'We willen geen verkrachters hier'
4 maart 18:54Politie doet onderzoek naar zedenzaken centrum Leiden
1 maart 18:03Meerdere vrouwen aangerand en lastiggevallen in centrum: 'Wees extra alert'
29 februari 18:30Omstander klimt in graafmachine die in sloot kiepert: 'Waarom liep deze bewoner hier?'
26 februari 20:15Aangebrand broodje zet tientallen studenten op straat
20 februari 12:45Monsters uit stinkend riool genomen na ontruiming bioscoop
16 februari 19:31Supermarktbezorger rijdt voetbalveld kapot, jaar gratis fruit ter compensatie 
7 februari 11:48Ex van overleden 30-jarige vrouw aangehouden na dagenlang onderzoek
1 februari 16:57Onderzoek naar overlijden vrouw
30 januari 16:01Buren treuren om bij brand omgekomen hoogbejaarde vrouw: 'Ze stond altijd zo lief te zwaaien'
16 januari 13:38LUMC-topman wil landelijk onderzoek naar donorzaadbanken na ontdekte fouten
11 januari 21:00Locaties kinderhartcentra blijven open: 'Voor iedereen een goede uitspraak'
11 januari 14:04Concentratie kinderhartcentra voorlopig van de baan, UMCG opnieuw in onzekerheid (update)
10 januari 09:42Oud-medewerker kliniek verwekte zeker elf kinderen met eigen zaad
28 november 22:23Donar levert broddelwerk af, maar wint nog bijna van landskampioen Leiden. Bekijk de samenvatting
19 november 20:56Coach Stimac brengt Donar zelf de doodsteek toe in Leiden
26 oktober 18:40Bundeling krachten bij kinderhartchirurgie, ministerie wist van niets
20 oktober 12:35Verdachte steekincident Leiden had bloedspoor dodelijk slachtoffer onder schoen
15 oktober 15:16Haags gebouw Universiteit Leiden maandag weer open na veiligheidsrisico
13 oktober 20:26Langere sluiting: Universiteit Leiden in Den Haag ook rest van weekend dicht
RSS.