menu
zoek

Nieuws Leiden

Meest getrade aandelen in de randstad

donderdag 27 april 2023, 19:30 uur

Het begrip 'beleggen' is tegenwoordig niet meer weg te denken. Jij kent vast wel iemand in jouw nabije omgeving die aan het beleggen is, of misschien ben jij dat zelf wel. Heb jij er zelf dan wel eens aan gedacht om te gaan handelen in aandelen van bedrijven uit de randstad? Aandelen uit deze regio kunnen namelijk erg interessant zijn. Welke meest getrade aandelen je in de randstad kunt vinden, zetten we hieronder voor je op een rij. Let op: dit is geen advies.

1. ING
Banken zijn interessant om in te beleggen, en dat laat ING ook wel weer merken. De aandelen van ING zijn favoriet bij veel beleggers, zowel bij beginnende als professionele beleggers. Zo schijnt dat het rendement van ING behoorlijk hoog kan oplopen. En dat is natuurlijk wat je wil als belegger – je wil immers zo veel mogelijk uit jouw investering zien te halen.

2. Air France KLM
Naast ING wordt ook de veruit bekendste Nederlandse vliegtuigmaatschappij veel gehoord bij beleggers. Wanneer je belegt in aandelen van Air France KLM investeer je in dit gigantische bedrijf en zorg je ervoor dat het bedrijf zich kan blijven doorontwikkelen. Je draagt immers bij aan een gezonde, financiële situatie van dit bedrijf. Anderzijds twijfelen veel beleggers om te gaan investeren in Air France KLM, gezien de schulden die de vliegtuigmaatschappij in de coronaperiode heeft opgelopen.

3. ASR Nederland
ASR is een erg geliefde onderneming in de beleggingswereld. ASR is een onderneming die onder andere schadeverzekeringen aanbiedt. Aandelen in deze maatschappij zijn volgens veel beleggers interessant, omdat het bedrijf je veel te bieden heeft. De overname van AEGON heeft hier ook aan bijgedragen. Tevens staan de aandelen van ASR bekend om hun – over het algemeen – hoge dividend.

4. Ahold Delhaize
Op nummer vier staat Ahold Delhaize: de keten met onder andere Albert Heijn en Etos op hun naam. Dit bedrijf uit de randstad is razendpopulair om in te beleggen, want net als bij ASR is dat ook te danken aan het gunstige dividend dat de aandelen kunnen opleveren. Dat maakt het beleggen in Ahold Delhaize interessant, terwijl het bedrijf eigenlijk van zichzelf ook al erg interessant kan zijn. Ahold Delhaize is immers een grote speler in de supermarktbranche en daarnaast is deze branche over het algemeen erg stabiel, wat voordelig kan zijn als je zonder te veel risico wil beleggen.

De volgende stap: een broker kiezen
De meest getrade aandelen in de randstad hebben wellicht wat inspiratie opgewekt. Je wil immers niet achterblijven op de rest en ook kunnen profiteren van de successen van deze grote spelers. Maar voordat je kunt beleggen, moet je een geschikte broker zien te vinden. Wij leggen je uit hoe je een geschikte broker kunt vinden.

Weet waarin je wil beleggen
Het is belangrijk om vooraf te weten waarin je wil beleggen. Zijn dat aandelen, of kies je voor bijvoorbeeld CFD’s? Deze keuze maakt de zoektocht naar een broker makkelijker, aangezien er bijvoorbeeld speciale CFD-brokers waar je kunt starten met traden.

Ga brokers vergelijken
Vervolgens is het aan te raden om brokers met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk talloze brokers te vinden op internet dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Een vergelijkingssite zoals CompareAllBrokers kan in dat geval nog weleens een uitkomst bieden. Zo’n vergelijkingssite zet namelijk alle brokers voor je op een rij inclusief alle informatie over de broker.

Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken op basis van het soort broker, het soort beleggingsproduct en de tools die je kunt verwachten bij een broker zoals een schaduwportefeuille. Ook niet geheel onbelangrijk: check of de broker onder toezicht staat. Je wil natuurlijk wel beleggen bij een betrouwbare partij. Heb je de brokers met elkaar vergeleken? Start met het kiezen van een broker, stort geld op jouw account en ontdek waarin jij wil gaan beleggen.


Meer nieuws uit Leiden

26 september 16:00Tiener uit Maastricht verdacht van valse bommelding op school in Leiden
24 september 17:16Overleden persoon aangetroffen in Leidse sloot
7 september 10:56Vrouw overleden die werd aangereden terwijl ze op bankje zat
3 september 07:47Eerste editie Pride Leiden trekt 25.000 bezoekers
22 augustus 17:01Twee ontploffingen bij hetzelfde huis bijna een jaar na elkaar
30 juli 19:35Overleden persoon aangetroffen in Leidse flat
27 juli 17:05Emmer vol uitwerpselen op boot met jongeren gedumpt
20 juli 18:14Man die vastzit voor dodelijke steekpartij Leiden verdacht van moord
19 juli 17:13Man die als eerste werd opgepakt na steekpartij in Leiden is geen verdachte meer
18 juli 12:20Vrijdag aangehouden verdachte langer in cel voor fatale steekpartij
16 juli 22:25Duizend mensen bij herdenking dodelijke steekpartij
15 juli 20:58Inzamelingsactie voor Diaconaal Centrum na dodelijke steekpartij
14 juli 19:33VIDEO | Arrestatie na fatale steekpartij Leiden haarscherp vastgelegd
14 juli 13:57Eén slachtoffer steekpartij Leiden overleden
11 juli 07:00Rechtszaak tegen weghalen kinderhartchirurgie uit LUMC
10 juli 15:50Zwaar vuurwerk aangetroffen bij Paul Krugerstraat
8 juli 17:00Getuigen ontploffing Opaalstraat gezocht
21 juni 11:36Een spirituele start: ontdek de essentiële elementen voor innerlijke rust
11 juni 16:49Hardloopster Silke Jonkman uit Haren nationaal kampioene op de 10 kilometer
31 mei 17:10Hersenen 'fors beter' na maagverkleining
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?