menu
zoek

Nieuws Leiden

Leiden, Den Haag - Nieuwe beelden misdrijf Korte Langestraat in Team West en Opsporing Verzocht

dinsdag 11 juni 2024, 16:14 uur

Opsporingsprogramma’s Team West (Omroep West) en Opsporing Verzocht (Avrotros) besteden vanavond beide aandacht aan beelden van een 38-jarige man, die slachtoffer is geworden van een misdrijf in Leiden. Ook worden er in Team West beelden getoond van diefstallen in twee verschillende cafés in Den Haag door dezelfde verdachte. Verder worden er beelden gedeeld van twee pinners die mogelijk betrokken zijn bij een babbeltruc in Den Haag.

Waar: Korte Langestraat in Leiden

Overleden man - Korte Langstraat - Leiden Donderdagavond 6 juni rond 19.30 uur is in een woning aan de Korte Langestraat in Leiden een overleden man aangetroffen. Het bleek de 38-jarige bewoner te zijn. We gaan uit van een misdrijf. Ons Team Grootschalig Onderzoek probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd, we onderzoeken meerdere scenario’s. Het slachtoffer is rond 11.25 uur op camera vastgelegd, terwijl hij een supermarkt aan de Hooigracht in Leiden bezoekt. Daarna loopt hij met een boodschappentas de Albert Heijn uit in de richting van de Ir. Driessenstraat in Leiden. Wij willen weten of er mensen zijn die hem die bewuste dag hebben gezien en of hij toen met anderen was. Vanavond tonen we beelden van het slachtoffer in Opsporing Verzocht en Team West. Diefstallen - Grote Markt - Prinsestraat - Den Haag In twee verschillende café's in de binnenstad van Den Haag zijn eind december en begin januari door dezelfde verdachte diefstallen gepleegd. Uit een café aan de Prinsestraat is de onbekende man er vandoor gegaan met een tas van een medewerkster. Later is deze man ook te zien in een café aan de Grote Markt. Hij was toen samen met een andere man. Als zij achter een groepje mensen gaan zitten, haalt één van de mannen uit een handtas, die over een stoelleuning hangt, een mobiele telefoon. Ze vertrekken kort daarop.  In de uitzending van Team West worden beelden getoond van de onbekende man.  Babbeltruc - Svornin Lohmanlaan - Den Haag Op maandag 11 december 2023 is een bejaarde mevrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op die maandag werd het slachtoffer gebeld door een onbekende man die zich voorstelde als Bas. Deze onbekende Bas vertelde het slachtoffer dat er veel wordt ingebroken in de buurt en dat hij langs zou komen om wat uit te leggen. Later kreeg het slachtoffer bezoek van deze onbekende man. Het slachtoffer voelde zich gedwongen om haar sieraden en bankpasjes aan deze man af te geven. Het slachtoffer heeft daarop haar bankpasjes en haar sieraden in een envelop gedaan en aan deze man afgegevem. Mogelijk was er nog een man in de woning aanwezig. Met deze bankpasjes is er geld opgenomen bij een Geldmaat in de Hobbemastraat en op twee locaties in het centrum van Den Haag. In de uitzending van Team West worden er beelden getoond van twee pinners.  Team West en Opsporing Verzocht Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: iedere dinsdag  rond 21.15 uur op NPO2. De uitzending wordt herhaald op woensdag op NPO2 om 13.25 uur.


» Politie.nl

Kaart nieuws Leiden. Locatie nieuws: 52.15966 / 4.50116 Korte Langestraat
Korte Langestraat in Leiden


dinsdag 11 juni 2024, 07:00 uur
Buurtbewoners geschrokken door vondst dode man: 'Het is heel onwerkelijk'
Omroep West'Het is heel onwerkelijk. Ik kan mij niet voorstellen wat er daar gebeurd moet zijn met mijn buurman', zegt een bewoonster van het hofje aan de Korte Langestraat in Leiden. De politie krijgt donderdagavond rond 19.30 uur een melding dat er iemand in de woning zou zijn overleden.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Leiden

11 juni 16:14Leiden, Den Haag - Nieuwe beelden misdrijf Korte Langestraat in Team West en Opsporing Verzocht
11 juni 15:19Twintig jaar cel en tbs geëist voor dodelijke steekpartij in Leiden
8 juni 22:38Vrouw (25) omgekomen bij verkeersongeval Leiden
7 juni 14:19Overleden man (38) in woning Leiden, politie vermoedt misdrijf
4 juni 22:02Heroes Den Bosch grijpt naast landstitel na intens basketbalgevecht met ZZ Leiden
29 mei 09:51Kijk hier donderdag LIVE en exclusief naar basketbalwedstrijd Heroes Den Bosch tegen ZZ Leiden
27 mei 11:13Kijk hier dinsdag LIVE en exclusief naar basketbalwedstrijd Heroes Den Bosch tegen ZZ Leiden
22 mei 14:28Museum haalt eeuwenoude schat binnen vier uur terug: 'Kortste expositie ooit'
21 mei 13:28Veel schade na explosie Brandt Buyskade: politie zoekt getuigen
17 mei 17:18Pro-Palestijns protest bij Academiegebouw Leiden voorbij
14 mei 08:00Studenten uitgelachen en bespot: universiteit publiceert rapport over ontslagen hoogleraar
12 mei 22:00Zeker 25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'
12 mei 13:25Veel uitvallers tijdens marathon
29 april 21:00Docenten ontvangen rouwkaart, student verdacht van dreigberichten
23 april 18:00'Files van Leiden tot Breda', vrees voor verkeerschaos door instortingsgevaar Van Brienenoordbrug
17 april 15:06Opvang met bijna 100 vluchtelingen ontruimd vanwege brand
16 april 15:36Jouw poep kan mensen met darmklachten helpen
14 april 01:45Politie houdt 25 XR-demonstraten aan bij wegblokkade in Leiden
13 april 09:15In welke gemeente zitten de meest duurzame bedrijven?
10 maart 08:20Lang lint van demonstranten bij protestmars: 'We willen geen verkrachters hier'
RSS.