menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Mannen aangehouden voor opruiing en bedreiging

zondag 22 november 2020, 12:16 uur

De politie hield zondagmorgen twee mannen aan voor opruiing en bedreiging. Zij deelden berichten via social media waarbij ze opriepen tot gewelddadigheden rondom aangekondigde demonstraties in Eindhoven op zondagmiddag.

Waar: Stadhuisplein in Eindhoven

Voor zondagmiddag 22 november werden in Eindhoven verschillende demonstraties aangekondigd van onder andere ‘Eindhoven Kan Het’ en Pegida. Tijdens onze voorbereidingen bereikten ons signalen dat andere partijen deze demonstraties aan wilden grijpen om voor onrust te zorgen op en rond het Stadhuisplein in Eindhoven.

Aanhoudingen
Bij het onderzoek dat volgde, stuitten we op Facebookberichten van onder andere de twee verdachten. Daarin riepen ze op tot het plegen van strafbare feiten en voor onrust te zorgen in aanloop naar en bij de demonstraties van zondag en daarbij de openbare orde te verstoren. Zondagochtend werden beiden mannen aangehouden voor opruiing en bedreiging. Het gaat om een man van 52 jaar uit Son en Breugel en een man van 27 uit Mierlo. Zij zitten beiden vast op het politiebureau voor verder onderzoek.

Veiligheid
Het recht op demonstratie is een zwaarwegend grondrecht en samen met onze partners beschouwen we dat als een groot goed. De politie is al enkele dagen, samen met onder andere gemeente, bezig met de voorbereidingen op de aangekondigde demonstraties. Zodat alle partijen op een veilige manier het eigen geluid kunnen laten horen. Wanneer wij daarbij tegen dit soort berichten aanlopen dan treden wij op. Het is prima om via social media je mening te geven, maar dit soort berichten gaat veel te ver en is strafbaar.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Eindhoven

» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: 51.43569 / 5.48004 Stadhuisplein


zondag 22 november 2020, 14:37 uur
Actievoerders Pegida demonstreren als Zwarte Piet in Eindhoven, drie arrestaties
Omroep BrabantActievoerders van de Duitse anti-islamorganisatie Pegida hebben zondagmiddag verkleed als traditionele Zwarte Piet gedemonstreerd in de Eindhovense binnenstad. Het ging om acht aanhangers van Pegida, die pepernoten uitdeelden aan het publiek. Er werden drie demonstranten opgepakt.
» Omroep Brabant
zondag 22 november 2020, 14:16 uur
Zwarte Pieten-protest in Eindhoven rustig verlopen, drie mannen opgepakt
Hart van NederlandDe politie heeft zondag in Eindhoven twee mannen aangehouden die via social media opriepen tot gewelddadigheden bij demonstraties rondom Zwarte Piet. In de Brabantse stad was veel politie op de been, maar het protest van Pegida is rustig verlopen.
» Hart van Nederland
zondag 22 november 2020, 14:09 uur
Mannen aangehouden voor oproepen tot geweld bij demonstratie Eindhoven
de TelegraafDe politie heeft zondag in Eindhoven twee mannen aangehouden die via social media opriepen tot gewelddadigheden bij demonstraties rondom Zwarte Piet in Eindhoven. De 52-jarige man uit Son en Breugel en een 27-jarige man uit Mierlo deden hun oproepen via berichten op Facebook om voor onrust te zorgen in aanloop naar en tijdens de demonstraties en de openbare orde te verstoren.
» de Telegraaf
zondag 22 november 2020, 13:57 uur
Mannen aangehouden voor opruiing en bedreiging demonstraties Eindhoven
Blik op NieuwsZondagochtend heeft de politie twee mannen aangehouden voor opruiing en bedreiging. 'Zij deelden berichten via social media waarbij ze opriepen tot gewelddadigheden rondom aangekondigde demonstraties in Eindhoven op zondagmiddag', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 22 november 2020, 13:54 uur
Politie arresteert mannen voor oproepen tot geweld bij demo's Eindhoven
NOSTwee mannen die opriepen tot geweld bij demonstraties vanmiddag in Eindhoven zijn door de politie aangehouden. De politie verdenkt ze van opruiing en bedreiging op sociale media.
» NOS
zondag 22 november 2020, 12:41 uur
Veel politie door demonstratie voor Zwarte Piet
HardnieuwsEINDHOVEN - Zondagmorgen 22 november rond 12.00 uur werd gedemonstreerd voor Zwarte Piet aan de Stadhuisplein in Eindhoven.
» Hardnieuws
zondag 22 november 2020, 12:39 uur
Actievoerders Pegida demonstreren als Zwarte Piet in Eindhoven, veel politie op de been
Omroep BrabantActievoerders van de Duitse anti-islamorganisatie Pegida demonstreren zondagmiddag verkleed als Zwarte Piet in de Eindhovense binnenstad. De situatie is rustig. Het gaat om acht aanhangers van Pegida, die pepernoten uitdelen aan het publiek.
» Omroep Brabant
zondag 22 november 2020, 12:37 uur
Mannen opgepakt na oproep tot geweld rond demonstraties in Eindhoven
Omroep BrabantDe politie hield zondagmorgen twee mannen aan vanwege opruiing en bedreiging. Zij riepen via social media op tot geweld rond de demonstraties die zondagmiddag in Eindhoven plaatsvinden. Er waren voor zondagmiddag onder meer protesten aangekondigd van Kick Out Zwarte Piet en Pegida.
» Omroep Brabant
zondag 22 november 2020, 09:47 uur
KOZP annuleert betoging in Eindhoven vanwege tegendemonstratie
NU.nlKick Out Zwarte Piet (KOZP) schrapt de demonstratie die zondagmiddag in Eindhoven zou plaatsvinden, meldt de actiegroep zaterdagavond. De groep ziet ervan af vanwege een geplande tegendemonstratie van aanhangers van Pegida, die vlak naast KOZP mogen demonstreren op het Stadhuisplein.
» NU.nl
zondag 22 november 2020, 08:36 uur
Kick Out Zwarte Piet blaast demonstratie in Eindhoven af, wil niet naast Pegida
Hart van NederlandDe geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Eindhoven gaat zondagmiddag niet door. Het extreemrechtse Pegida had toestemming gekregen om vlak bij KOZP te protesteren en dat zien de tegenstanders van Zwarte Piet niet zitten.
» Hart van Nederland
zondag 22 november 2020, 07:47 uur
Kick Out Zwarte Piet blaast demonstratie in Eindhoven af
NOSEen geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Eindhoven gaat niet door. De actiegroep heeft de demonstratie afgeblazen, melden de organisatoren in een verklaring.
» NOS
zondag 22 november 2020, 07:31 uur
Pietenprotest in Eindhoven afgelast na spanningen
de TelegraafDe voor zondagmiddag in de binnenstad van Eindhoven geplande demonstraties van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet bezorgden gemeentebestuurders, Veiligheidsregio en politie de afgelopen dagen de nodige hoofdbrekens. Zaterdagavond maakten de samenwerkende organisaties Eindhoven Kan Het en Kick Out Zwarte Piet (KOZP) echter bekend af te zien van hun grootschalige demonstratie op het Stadhuisplein.
» de Telegraaf
zondag 22 november 2020, 06:11 uur
Kick Out Zwarte Piet annuleert protest in Eindhoven: 'Niet in staat stem waardig te laten horen'
Omroep BrabantActiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft besloten om de demonstratie die deze zondag gepland stond op het Stadhuisplein in Eindhoven niet door te laten gaan. De organisatoren laten op Facebook weten dat dit besluit is genomen 'omdat de politie en gemeente hen met repressieve maatregelen zodanig beperken dat ze niet in staat zijn hun stem op een krachtige en waardige manier te laten horen'. KOZP wijst erop dat vanwege de tegendemonstratie van Pegida, eveneens op het Stadhuisplein, de demonstranten opgesloten zouden zitten in een demonstratievak, terwijl er geen publiek is om de boodschap die ze wil verkondigen aan te richten.
» Omroep Brabant
zondag 22 november 2020, 00:51 uur
KOZP annuleert protest Eindhoven vanwege tegendemonstratie
NU.nlActiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) schrapt de demonstratie die zondagmiddag in Eindhoven zou plaatsvinden. De groep doet dit vanwege een geplande tegendemonstratie van aanhangers van Pegida, die vlak naast KOZP mogen demonstreren op het Stadhuisplein. Dit meldt KOZP zaterdagavond op Facebook.
» NU.nl
zaterdag 21 november 2020, 23:42 uur
Kick Out Zwarte Piet schrapt demonstratie Eindhoven: 'Geen vertrouwen in politie en gemeente’
PZCKick Out Zwarte Piet (KOZP) blaast de demonstratie die voor zondag gepland stond in Eindhoven af. KOZP en Eindhoven Kan Het hebben er naar eigen zeggen te weinig vertrouwen in dat ze hun stem ‘op een krachtige en waardige manier’ kunnen laten horen vanwege maatregelen die politie en gemeente hebben genomen.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Eindhoven

12 juni 16:49Nederlandse hockeymannen winnen EK, heldenrol voor keeper Blaak in finale tegen Duitsland
11 juni 08:09Twee garageboxen en carport in brand
10 juni 08:27Auto volledig in brand
9 juni 09:45Auto gaat in vlammen op
9 juni 09:06Ongeluk met meerdere auto's op de A58 bij Oirschot
7 juni 15:38Grondstoffen voor drugs in gekanteld busje
29 mei 12:28Ruim 80 boetes na feest bij studentencomplex in Eindhoven
29 mei 10:07Brandende man over straat overleden
28 mei 12:56Getuigen gezocht schietincident Eindhoven
28 mei 08:15Ophef om bizarre ‘stuntprijs’ Ryanair-vlucht van Eindhoven naar Londen
27 mei 09:17Gewonde en aanhouding bij steekincident
26 mei 09:04PSV heeft na Drommel ook tweede zomeraankoop binnen
25 mei 14:24Ravage op A2 bij Eindhoven: traumahelikopter ingezet, twee rijstroken dicht
24 mei 11:31Automobilist racet met versleten band over A2 en is rijbewijs kwijt
23 mei 05:56Twaalf scooters en brommers in vlammen op bij brand fietsenstalling
22 mei 10:02Vijftienjarige jongens aangehouden na schietincident
22 mei 07:41Auto crasht in sloot na achtervolging op A2
19 mei 15:27Nepvoetbalscout vervolgd voor filmen naakte minderjarigen voor webcam
18 mei 18:04Ernstig ongeluk tussen twee vrachtwagens op A67 bij Eindhoven
13 mei 15:51Kippenvel in Eindhoven: Zahavi draagt goal op aan zijn vrouw
RSS.